40.6 C
Athens
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

Αγορά 44 πυροσβεστικών αεροσκαφών μέχρι το 2030 προτείνει η Πολιτική Προστασία!

- Advertisement -

Για τομή στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στη χώρα μας και πρότυπη δουλειά, μακριά από «εκ των υστέρων μεμψιμοιρία» και για να προλάβουμε νέες τραγωδίες, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον φετινό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο, τις λεπτομέρειες της οποίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Κτίριο «Φάρος» στο Μαρούσι.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε αναλυτικά το σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προετοιμασία του μηχανισμού με την ολοκλήρωση του προγράμματος μίσθωσης περισσότερων για φέτος εναέριων μέσων, παράλληλα όμως ανακοίνωσε επίσημα την προώθηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα προγράμματος εξοπλισμών για μη στρατιωτική χρήση, ύψους 1,76 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό που φέρει την ονομασία «ΑΙΓΙΣ», θα συζητηθεί αύριο στην διϋπουργική σύσκεψη που συνεδριάζει για πρώτη φορά, προκειμένου να κάνει τη σχετική εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ και να προχωρήσει άμεσα.

Το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», μεταξύ άλλων προβλέπει την αντικατάσταση όλων των «γερασμένων» αεροσκαφών καναντέρ, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, που προβλέπει και την πρόσληψη 3.000 νέων μόνιμων πυροσβεστών, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του υψηλού μέσου όρου ηλικίας του προσωπικού και να ενισχυθεί το Σώμα σε σταθερή βάση, όλο το χρόνο, για την επίτευξη του στόχου του.

Ειδικότερα, σε σύσκεψη που είχαν μετά την συνέντευξη Τύπου ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον κ. Χαρδαλιά, συζήτησαν την πρόταση που θα προωθηθεί αύριο στο ΚΥΣΕΑ, για την απόκτηση οκτώ νέων σύγχρονα αεροσκαφών καναντέρ CL- 515, το οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά CL-215, ενώ θα αναβαθμιστούν τα CL-415.

Παράλληλα, σύμφωνα με το εξοπλιστικό σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται η αγορά συνολικά 36 νέων αμφίβιων αεροσκαφών Air-Tractor, όπως τα έξι που μίσθωσε για φέτος η χώρα για την ενίσχυση του στόλου, τα οποία αν εγκριθεί το πρόγραμμα θα αγοραστούν μέχρι το 2030. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, υπολογίζεται ότι σε εννέα χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των αγορών που προβλέπονται από το πρόγραμμα, καθώς η χώρα θα απαλλαγεί από το κόστος της ενοικίασης των αεροσκαφών και ελικοπτέρων κάθε χρόνο.

Απαντώντας σε ερώτηση για κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με πολύ υψηλό κόστος για την φετινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι αυξημένο κατά 17% σε σχέση με πέρσι και τόνισε: «Το είπα και στη Βουλή, όταν πρόκειται για ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινη περιουσία, αλλά και στην πρόληψη δεν πρέπει να μιλάμε για οικονομικά ζητήματα».

Ο κ. Χρυσοχοίδης για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε: «Προερχόμαστε από πολλές μεγάλες καταστροφές, πρόσφατα, οι οποίες κόστισαν δεκάδες ζωές. Το ερώτημα είναι μια χώρα σαν την Ελλάδα πόσες κρίσεις μπορεί να διαχειρίζεται ταυτόχρονα. Και σε αυτό απάντησε φέτος η κυβέρνηση. Σε περίπτωση που θα έχουμε παραπάνω από μια κρίση, να μπορούμε να απαντήσουμε. Ταυτόχρονα έχουμε ένα πολύ μεγάλο κόστος αυτές τις μέρες, με τους καθαρισμούς, έχουν διατεθεί εκατομμύρια από το υπουργείο Εσωτερικών. Πριν λίγες μέρες πετάξαμε με τον κ. Χαρδαλιά πάνω από την Αττική και αυτό που είδαμε μας προκάλεσε τρόμο. Αν δεν απομακρυνθούν άμεσα όλα αυτές κινδυνεύουμε με νέες τραγωδίες».

Σε ό,τι αφορά στην φετινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «στην καρδιά του σχεδιασμού βρίσκονται ο γρήγορος εντοπισμός της πυρκαγιάς και η άμεση ανταπόκριση».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο υφυπουργός, κομβικό ρόλο παίζουν τα εναέρια μέσα.

Για το λόγο αυτό ενισχύθηκε φέτος ο στόλος σε σχέση με πέρσι, αριθμώντας συνολικά 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τα εναέρια μέσα κατανέμονται σε 25 βάσεις που καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας ενώ για πρώτη φορά φέτος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου (Etickson) το οποίο θα ενισχύει την επιχειρησιακή δυνατότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα νέα ελαφρού τύπου αεροσκάφη «μίνι καναντέρ» (air-tractor), θα αναπτυχθούν σε τρεις βάσεις ανά ζεύγη (Τατόι, Αγχίαλο και Ανδραβίδα).

Στο πλαίσιο της ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιάς, και τον εφοδιασμό των ελικοπτέρων, δημιουργήθηκε και ένα δίκτυο υδατοδεξαμενών χωρητικότητας 40.000 λίτρων που τοποθετούνται σε 13 θέσεις στην επικράτεια για υδροληψία σε περιοχές μακριά από θάλασσα ή λίμνες.

Οι επίγειες δυνάμεις φέτος αριθμούν 820 δασικά περίπολα (έναντι 764 πέρσι) ενώ ενισχύονται και με τα 80 πυροσβεστικά κλιμάκια εποχικής λειτουργίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (πέρσι λειτούργησαν 70).

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης και στην εφαρμογή της επιχείρησης “Δρυάδες”, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τον καθαρισμό περιοχών με μεγάλη επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιών, οι οποίες κηρύχτηκαν προκαταβολικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακριβώς για αυτό το σκοπό.

H επιχείρηση αφορά σε εργασίες καθαρισμών, απομάκρυνση εύφλεκτης ύλης, καθώς και διάνοιξης και συντήρησης δρόμων πρόσβασης για τα οχήματα πυρόσβεσης σε 18 περιοχές της Αττικής: Κάτω Ποσειδωνία και Διόνυσος Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής, Αυλάκι και Χαμολιά του Δήμου Μαρκοπούλου, Αγία Κυριακή- Αγία Τριάδα του Δήμου Σπάτων/Αρτέμιδας και του Δήμου Ραφήνας/Πικερμίου, όπως και Διώνη, Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας/Πικερμίου, Άγιος Ανδρέας και Σχοινιάς- Δικαστικά του Δήμου Μαραθώνα, Δροσιά- Διόνυσος- Εκάλη του Δήμου Διονύσου και Δήμου Κηφισιάς, Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Βλαστός Καλάμου, Ιπποκράτειος Πολιτεία του Δήμου Ωρωπού, Θρακομακεδόνες του Δήμου Αχαρνών, Αγία Σωτηρία, Οικισμός ΤΙΤΑΝ, Πόρτο Γερμενό και Άγιος Νεκτάριος Βιλίων του Δήμου Μάνδρας/Ειδυλλίας, καθώς και Περιστέρια του Δήμου Σαλαμίνας. Σε αυτές προστέθηκαν τρεις νέες περιοχές εντός Αττικής: το Τατόι, (είχε να καθαριστεί 20 χρόνια είπε ο κ. Χαρδαλιάς), ο Υμηττός και η Ιπποκράτειος Πολιτεία και άλλες τρεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, (στο Σέιχ Σου, στην Αρχαία Ολυμπία και σε συνεργασία με την περιφέρεια στην Χαλκιδική).

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιχείρηση “Δρυάδες” δεν είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αντιπυρικής προστασίας, ανέλαβε την ευθύνη.

Σχετικά με τα μέσα που έχει στη διάθεση του φέτος ο κρατικός μηχανισμός, έχουν όλα παραληφθεί και βρίσκονται στις βάσεις τους με βάση τον νέο σχεδιασμό. Την Παρασκευή φτάνει στην Ελλάδα και το τελευταίο, που είναι το ρωσικό «θηρίο» Berriev, αμφίβιο αεροσκάφος, το οποίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς 12 τόνων νερού ή επιβραδυντικού υγρού και θα χρησιμοποιηθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για να ανακόπτει την πορεία της πυρκαγιάς, καθώς έχει την δυνατότητα σταδιακής ρίψης και σε απόσταση τουλάχιστον χιλιομέτρων στο μέτωπο.

Μια από τις δράσεις στο πλαίσιο της πρόληψης είναι η απαγόρευση της προσέγγισης του Σχοινιά Μαραθώνα με ΙΧ αυτοκίνητα όλο το καλοκαίρι και ο καθαρισμός του πευκοδάσους της παραλίας. Η Πολιτική Προστασία, όπως είπε ο υφυπουργός, είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο, προκειμένου να βάλει λεωφορεία, τα οποία θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες από το πάρκινγκ, πιθανόν στο Κολυμβητήριο του Μαραθώνα και θα τους μεταφέρουν στην παραλία.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε ό,τι αφορά τους καθαρισμούς ιδιωτικών εκτάσεων από τους ιδιοκτήτες τους, με αφορμή και την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση με το υπουργείο Εσωτερικών για την διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει αυστηρές ποινές για παραβάτες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην φετινή προετοιμασία υπογράμμισε πως «έχουμε πλέον μια νέα προσέγγιση- με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια παρέμβασης πριν εκδηλωθεί το κακό». «Σκοπός όλων μας είναι, στο μέτρο του δυνατού, η αποτροπή του κινδύνου. Όχι η εκ των υστέρων μεμψιμοιρία για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προσέθεσε: «Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να το επισημάνω και να το τονίσω ακόμα μια φορά: Πολλή προσοχή από όλους το καλοκαίρι! Δεν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο! Από εμάς εξαρτάται, είναι στο δικό μας χέρι να κρατήσουμε και τα δάση μας ασφαλή, αλλά κυρίως τους πολίτες, τους συνανθρώπους μας απόλυτα ασφαλείς».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

48 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
48 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis

Τουλάχιστον δεν θα λέμε ότι εν μέσω πανδημίας ενίσχησαν μόνο την αστυνομία…
Λογική κίνηση και έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και η προμήθεια νέων
CL-515 και η αναβάθμιση των 415. Βέβαια από τα λόγια στην πράξη είναι μεγάλος ο δρόμος.
Αναρωτιέμαι ξανά όμως…Πως κερδίζουμε χρήματα από την παύση της μίσθωσης
μέσω ιδιωτικών εταιρειών ενώ στο ξεκίνημα αυτού του συστήματος γινόταν το ανάποδο;

Alter_eagle

Μπράβο!!!

Ερώτηση, είχα διαβάσει κάπου ότι το beriev δεν κάνει για την ελληνική επικράτεια γιατι δεν μπορεί να κάνει ρίψεις μέσα σε βουνά και χαράδρες. Ξέρει κανείς αν ισχύει?

Spyros_Kapa

Ποια τά οφέλη από μια τέτοια κίνηση για την χώρα; Θα γίνουν κινήσεις για μεταφορά γραμμής παραγωγής εγχώρια; Θα υπογραφεί συμφωνία για μεταφορά τεχνογνωσίας θα ήταν χρήσιμο μίας και ξεκινούν τα υδατοδρομεία νά τό βλέπαμε και απ’αυτή τη σκοπιά για τυχόν συνδιασμό επιλογής εταιρείας – αεροσκάφους που θα εξυπηρετεί και το κομμάτι τής μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων ώστε να επιτευχθεί και παραγγελία τέτοιων σκαφών από τις εταιρείες πού θα επενδύσουν στον τομέα αυτό.

touristas

καλησπέρα σε όλους,
Θετική είδηση καθώς σίγουρα χρειάζεται ανανέωση εξοπλισμού και ενίσχυση μέσων αλλά:
1. σχεδον σε όλες τις ευρωπαικες χωρες τα εναερια πυροσβεστικά μεσα δεν ανηκουν στην πολεμικη τους αεροπορια αλλα στην πολιτικη προστασια. Ετσι μπορουν να αξιοποιησουν κονδυλια της εε για αγορα/ εκσυχρονισμο αεροσκαφων. Εμείς γιατι όχι?
Γιατι δεσμευουμε πόρους απο τον αμυντικο προυπολογισμό ενω θα μπορουσαμε με άλλη δομη να αξιοποιησουμε τα ευρωπαικα κονδυλια?

2. Δεν διάβασα τιποτα για αξιοποιηση νεων τεχνολογιών στην πρόληψη/εγκαιρη ενημέρωση. π.χ προσβαση σε realtime δορυφορικες λήψεις, ή αξιοποιηση ενδεχομενως uav για περιπολιεςμε κλασμα του κοστους χρησης αεροσκαφων.

milman

Η λεωφόρος της αποβιομηχάνισης της χώρας συνεχίζετε να στρώνετε ,αντί να φτιάξουμε μια γραμμη παραγωγής air tractor η άλλο πανόμοιο, σκορπάμε λεφτά χωρίς καμία πρόβλεψη για το μέλλον!

KN1

Εντυπωσιακό εφόσον γίνει. Ώρες ώρες ακούς εξαγγελίες όπως και με τα Rafale και νομίζεις ότι μιλάνε για κάποια άλλη χώρα. Τελικά είναι για τη δική μας χώρα και το κάνουν πραγματικότητα …. Εντυπωσιακα θετική εξέλιξη.
Να σημειώσω και κάτι που πέρασε στα πολύ ψηλά …η αναδιοργάνωση των Δασαρχείων και η πρόσληψη 1000 ατόμων …ενώ επι 30 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε κάνει ούτε μια πρόσληψη ….με αποτέλεσμα να είχε σχεδόν διαλυθεί η υπηρεσία προστασίας των δασών της χώρας μας.

kyrNG

Να και κάτι πολύ πολύ ευχάριστο!!! Η αντικατάσταση των θρυλικών CL-215 με νέα CL-515. Γιατί ένα τόσο σπουδαίο αεροσκάφος μπορεί να αντικατασταθεί μόνο από τον ίδιο του τον εαυτό!

Και τα Air Tractor είναι εξαιρετική επιλογή, φυσικά, και θα βοηθήσουν και αυτά στην τιτάνια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της λαίλαπας.

Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση που δείχνει αν μη τι άλλο απτά δείγματα προγραμματισμού και ορθολογισμού.

Μακάρι να υλοποιηθεί αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα!

Spectrum

Επιτελους. Σωστη κίνηση
Οταν πριν λίγες μέρες το ελεγα οτι δεν συμφερει η ενοικιαση καποιοι μου ελεγαν ιστοριες για εταιρείες logistics και αλλες γραφικοτητες.
Κριμα που δεν εγινε το ιδιο και στην καλαματα και θα δωσουμε 1,5 δις στους ισραηλινους για αεροσκαφη που θα μπορουσαμε να αγορασουμε και να μας στοιχισει πολυ λιγότερα

Ioannis2

επιτέλους

NVASSMAN

Υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά, τώρα πυροσβεστικά, υδροπλάνα παντού τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας.
Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον και από υπ. άμυνας και ΕΚΑΒ.
Μια επένδυση για παραγωγή στη χώρα μας ?

Doric

Θετικος ο εκσυχρονισμος των 415 και η προσθήκη 515.
Συγνώμη,αλλά τα 36! Air tractor δεν σας φαίνεται κάπως υπερβολικα, τουλάχιστον?
Αντί για 36 μονοκινητήριο αεροσκάφη με μοναδική αποστολή την αεροπυρόσβεση,δεν θα καλυπτόμασταν από ας πούμε ,15 air tractor,και 10-15 ελικόπτερα κατηγορίας AB-412 τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν και αεροπυρόσβεση αλλά και επιτήρηση,ή medevac ή SAR ή τέλος πάντων θα μπορούσαν να προσφέρουν σε άλλες φυσικές καταστροφές?

Greg575tpn

Εντυπωσιακά καλα νεα!

SPYRANGELOS

Πολύ σωστή απόφαση, εφόσον αποφασιστεί και υλοποιηθεί.
Όσο και να γουστάρουμε εμείς οι “παλιοί”, τον ήχο του εμβολοφόρου κινητήρα, η αλήθεια είναι ότι ήδη έχουμε αργήσει πολύ στην αντικατάσταση τους με τα νεότερα και ικανότερα μοντέλα αφων αεροπυρόσβεσης`, με το CL-515 (GR),να αποτελεί το καλύτερο αεροσκάφος κατά την άποψη μου.
Εντύπωση μου προκαλεί ο μεγάλος αριθμός (36) αφων Air Tractor”, ΑΝ αποφασιστεί.
Τα S-64E Skycrane, γιατί δεν παίζουν για αγορά?
Έχει αποδειχτεί τόσα χρόνια η αξία τους.

evelpis1963

Δεν θα μπορουσαν οι εφοπλιστες να διοργανωσουν ενα παγκοσμιο πυροσβεστικο στολο οποιος θα δουλευε εξη μηνες στο βορειο ημισφαιριο εξη μηνες στο νοτιο στην αυστραλια.
Με συνδιοργανωτη την ΠΑ και αρωγο ?Επιδοτησεις απο ΕΕ σιγουρα, πληρωμενη δουλια και συντηρηση που εχει προβλημα με φωτιες πιθανη
Ταυτοχρονα εργοστασιακη συμπαραγωγη του κανανταιρ που θα δουλευει μεχρι να σβησει ο ηλιος ,

Καλες δουλιες ναυτικοι πιλοτοι μηχανικοι

Epidauriotis

Υποθέτω η απόφαση θα εμπεριέχει και λίγο διπλωματία με Καναδά, αφού τη σύμβαση για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Αεροπορίας την πήρανε οι Ισραηλινοί. Υποθέτω. Μπορεί να κάνω και λάθος…

GiannisKr

Και πολύ αργούμε… Η Ε.Ε. τα επιδοτεί αυτά γιατί είναι πολιτική προστασία. Θετικό το 515 όπου έχει φτάσει τους 7 τόνους νερού σε σχέση με τους 12 του be-200, αλλά διατηρεί την ευελιξία του για τη μορφολογία του ελληνικού εδάφους.

cat

36 air tractor χμμμμμ. Ποσο ευκολα μετατρεπονται σε ελαφρα μαχητικα κ drone killers? Ξερει κανεις?

Athanasios-Tsintzas

CL-515 υπαρχει άραγε ή μήπως θα … Τουλάχιστον η απ’ ευθείας ανάθεση θα εχει και μια μεγαλύτερη ευθύνη σε σχεση με το δασος επιτροπών, μελετών και μιζών.

A.K.

Πολύ ωραία όλα αυτά. Νομίζω και απαραίτητα. Όμως δεν καταλαβαίνω πως με αυτόν τον σχεδιασμό θα μειώσουμε το κόστος. Επίσης, είναι τόσο αποτελεσματικά αυτά τα αεροπλανάκια που μπορούν να αντικαταστήσουν όλα τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούμε τώρα? Είχα την εντύπωση πως τα Scycrane κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Να προσθέσω πως είχα παρακολουθήσει μια συνέντευξη κάποιου δασολόγου, που υποστήριζε πως στηριζόμαστε υπερβολικά στα εναέρια μέσα και δεν εφαρμόζουμε άλλες μεθόδους που είναι επίσης αποτελεσματικές. Δεν έχω ιδέα τι εννοούσε κι αν έχει δίκιο η όχι, αλλά θέλω να πιστεύω πως αν είναι να δώσουμε 1.8 δις, προηγουμένως το ξεψαχνίσαμε το πράγμα.

MPAMPIS

Να γινει διαγωνισμός…….
Εμενα μου αρέσει το γιαπωνέζικο……αμφίβιο C130……..

VAGOS

μιλαμε για αγορα 8 νεων canadair και τα υπολοιπα 36 θα ειναι αait traktor αν καταλαβα καλα.
ερωτησεις.
1.η canadair δεν εχει εξαγοραστει απο την Τουρκία μαζι με την γραμμη παραγωγής;
2.ποιος και που αναπτύσσει cl 515;
3. ποσοι το εχουν αγορασει και σε ποιες χωρες υπηρετει το cl 515?
4. ολοι μιλάνε για ακατάλληλους κινητηρες στα 215 αλλα για αριστη δομικη κατασταση, η αναβαθμιση και αυτων στο επιπεδο 515 με αντικατάσταση των εμβολοφορων με αεριοστροβιλο δεν συμφερει;
αν ειναι δομικά ακαταλληλα, γιατι υπηρετουν ακομα και διακινδυνευουν οι πιλοτοι μας;

BluesBand

Ας πει κάποιος στον κ. Χαρδαλια ότι η επιθεώρηση των δασικών οδών και η εκκαθάριση των ζωνών ολοκληρώνεται έως τέλος Μαΐου – δεν αρχίζει τον Ιούνιο και συνεχίζεται ως Οκτώβριο (χωρίς να τελειώσει κιόλας).

aris.p

Καλημέρα,

Σε σχέση με τα canadair και τα ελικόπτερα που ανεφοδιάζονται από την θάλασσα, πόσος χρόνος μεσολαβεί για τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών της κατηγορίας των air tractor (πτήση προς βάση, προσγείωση, ανεφοδιασμός και επιστροφή στην περιοχή που καίγεται);

Τα air tractor μπορούν να αντικαταστήσουν /είναι εξίσου χρήσιμα με ελικόπτερα και canadair;

Μήπως το μακράν αποδοτικότερο μέσο είναι τα Erickson; (ποσότητα νερού και ταχύτητα ανεφοδιασμού)

Ποιος είναι ο αρμόδιος να γνωμοδοτήσει για το θέμα; Η πολιτική προστασία; Η Πολεμική Αεροπορία; Η πυροσβεστική;

Επιπλέον απορίες με βάση την πρόσφατη τραγωδία στα Γεράνεια,

  • Υπάρχουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα με δυνατότητα πτήσης τη νύχτα;
  • Υπάρχουν μέσα για ταχεία δημιουργία αντιπυρικών ζωνών; Αντί να καθόμαστε να περιμένουμε να ξημερώσει για να πετάξουν εναέρια μέσα ή να πέσει ο αέρας, δεν είναι πιο χρήσιμο να μεταφερθούν μερικά JCB στα σημεία που αναμένεται η φωτιά σε σχέση με την κατεύθυνση του ανέμου και να δημιουργήσουν αναχώματα; Στα Γεράνεια η φωτιά ήταν εγκλωβισμένη για 4-5 ώρες λίγο έξω απο το Σχίνο Κορινθίας όπου υπάρχει ένας μεγάλος κάθετος ορεινός όγκος, μόλις ξεπέρασε το εμπόδιο ξεχύθηκε δυτικά προς Αλεποχώρι Αττικής και έφτασε λίγο έξω απο τα Μέγαρα με τα γνωστά αποτελέσματα – Εκείνες τις 4-5 ώρες δεν μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιου είδους Άμυνα με αναχώματα (υπάρχει το ρέμα Σουρέα για όσους γνωρίζουν την περιοχή ή θέλουν να δουν στο maps που θα μπορούσε πολύ ευκολα να μετατραπεί σε αντιπυρική ζώνη)
  • Με δεδομένο ότι ειδικά τη νύχτα είναι πανεύκολο να εντοπιστεί μια εστία φωτιάς, τι κόστος έχει να δημιουργηθούν μερικά παρατηρητήρια με αισθητήρες για έγκαιρη ειδοποίηση ή έστω με περίπολα της πυροσβεστικής (δεν συζητάμε για πτήση drones για αυτό το λόγο, κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό για την Ελλάδα απο οτι φαίνεται);
  • Υπάρχει κάποια υπηρεσία που να συνεργάζεται με άλλες χώρες για ανάπτυξη τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών;
kakaouskia

Καλημέρα

Εδώ θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με την Κύπρο.

Καλό θα μας έκαναν και εμάς 2 CL-515 ή μερικά Air Tractor.

Headache

Αφού κάηκαν όλα τα Γεράνεια τώρα θα αγοράσουν πυροσβεστικά… Μέχρι να είναι όλα διαθέσιμα θα τα χρησιμοποιούν για πότισμα και αεροψεκασμούς, γιατί Δάση δεν θα υπάρχουν πια… Από το Μάτι και την Κινέττα τι άλλο χρειαζόταν για να καταλάβουν ότι θα ξανασυμβεί ώστε να προετοιμαστούν; Κάλιο αργα παρα ποτέ μεν… αλλά τα δάση τελειώνουν. ‘Οσο για τα CL-215 πρεπει να λάβουν θέση στο μουσείο με τιμές σε αυτά και στα πληρωματά τους.

Επίσης 2 Beriev δεν θα ήταν άσχημα για μεγάλα μέτωπα εστω και υπο μορφή ενοικίασης.
Σαφώς και δεν είμαι ιπτάμενος για να ξέρω τους περιορισμούς λόγω διαφορετικης Ρώσικης φιλοσοφίας, αλλά δεν γνωρίζω και άλλο αντίστοιχο Δυτικό που να έχει δυνατότητες XXXL Canadair

Το σημαντικότερο όμως από τα εναέρια μέσα είναι το ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ και ελέγχου των πυρκαγιών… και ένα καλό σχέδιο πάντα πρέπει να αναζητά τις αιτίες ανάλογα με την περιοχή. Γιατι τελευταία χρόνια καίγονται οι περιοχές που καίγονται και ποιοί ωφελούνται μακροπρόθεσμα από την αποψίλωση του δάσους ή των βουνοκορφών; . Πιο “Νομικό Πλαίσιο” αφήνει τη γκαραζόπορτα “ανοιχτή” – γιατί παραθυράκι δεν είναι – ώστε να οπλιστούν τα χέρια των δασοφάγων; Απο κεί και πέρα είναι ευθύνη των πυροσβεστών και των πυροσβεστικών μέσων… αλλιώς ρίχνουμε λεφτά σαν κράτος για τα προσχήματα και στέλνουμε άξια και εκπαιδευμένα στελέχη κυριολεκτικά στην “πυρά” και ποτέ τα μέσα δεν θα είναι αρκετά.

THOMAS616

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει ότι σε 9 χρόνια θα γίνει απόσβεση των αγορών, καθώς η χώρα θα απαλλαγεί από το κόστος της ενοικίασης των αεροσκαφών και ελικοπτέρων κάθε χρόνο. Μήπως όμως θα πρέπει να δούμε τις αγορές των πυροσβεστικών πτητικών μέσων από άλλη οπτική, ώστε να μειώσουμε το κόστος αγοράς; 

Τα μέσα αυτά χρησιμοποιούνται περίπου 6 μήνες ανά έτος. Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου αυτά που έχουμε αγοράσει περνάνε από συντήρηση και μπαίνουν στη «ναφθαλίνη» μέχρι την επόμενη περίοδο και τα ενοικιαζόμενα επιστρέφουν πίσω στους ιδιοκτήτες τους. Γιατί λοιπόν να αγοράσουμε εξολοκλήρου τα αεροσκάφη αφού τα χρησιμοποιούμαι για μισό έτος και να μην σκεφτούμε μια άλλη εναλλακτική;

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Αυστραλία.   Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν καεί πάνω από 26 εκ. στρέμματα (ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας). Οι περισσότερες φωτιές εστιάζονται στις ανατολικές ακτές, εκεί που το κλίμα είναι σαν το δικό μας, μεσογειακό. Η αντιπυρική περίοδο ξεκινάει από τον Οκτώβρη και τελειώνει τον Απρίλιο. Πολύ απλά ο δικός μας χειμώνας είναι καλοκαίρι για τους Αυστραλούς. Θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα να είναι συνιδιοκτήτης πυροσβεστικών πτητικών μέσων με την Αυστραλία και κάθε χώρα να τα χρησιμοποιεί για 6 μήνες ανά έτος. Μια τέτοια πρόταση είναι win-win και για τις 2 χώρες:  

1.     Η αγορά απόκτησης νέου στόλου μειώνεται τουλάχιστον κατά 50%. Μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ όταν κατεβαίνουν μαζί 2 χώρες αντί για μία.
2.     Ο χρόνος απόσβεσης μειώνεται και αυτός από τα 9 στα 4,5 χρόνια
3.     Τα χρήματα από την εξοικονόμηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά/ανάπτυξη τεχνογνωσίας πρόληψης δασικών πυρκαγιών
4.     Αναβαθμίζονται στρατηγικά οι σχέσεις των 2 χωρών και ανοίγουν οι δρόμοι και για άλλες συνέργειες

Επιπλέον, θα μπορούσε μια τέτοια συνεργασία να είναι το προσχέδιο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και με άλλες χώρες, όπως τη Ν. Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία, που αντιμετωπίζουν εποχικές δασικές πυρκαγιές.

Neoklis

Πριν μερικά χρόνια υπήρχε σκάφη για τα ιαπωνικά Shin meiwa
Τίποτα πάλι….

A1221C4E-6A0D-492D-90BA-BF0D2B0D5C18.png
peet14

Πρόσληψη 3.000 ατόμων ,επειδή το υπάρχον προσωπικό έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας !!!!!!
Δηλαδή με λίγα λόγια το υπάρχον δυναμικό δεν είναι σε θέση να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντα του γιατί είναι μεγάλης ηλικίας ,τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω .
Μήπως να βρισκόταν κάποια δικλείδα έτσι ώστε μετά απο κάποια ηλικία αυτά τα άτομα να μεταφερόταν σε άλλες πιό ήπιες υπηρεσίες ,όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν ?.
Απ ότι βλέπω αρχίσαμε πάλι τα ίδια ,με τις προσλήψεις στο δημόσιο .
Θα μας έρθει πάλι κάποιο μνημόνιο και θα ψαχνόμαστε για το πως θα αγοράσουμε σφαίρες ….
Επίσης δεν βλέπω πουθενά την αγορά κατάλληλων drone έτσι ώστε να υπάρχει 24ωρη επιτήρηση της χώρας .

MPAMPIS

Περνάει στα ψιλά αλλα κατι δεν πάει καλα εδώ…….τι 39 airtractor μας λένε;;;;;
Θελουμε πλήρη στοιχεία και θελουμε απο την Πτήση άρθρο για το US-2…….

geo79

μιλαμε για προληψη αλλα δεν ειδα πουθενα uav η χρηση καποιου δορυφορικου προγραμματος για παρακολουθηση…

TGD

Drones για παρακολούθηση, οι δορυφόροι δεν ανανεώνονται σε πραγματικό χρώνο.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Πολεμικό Ναυτικό δοκίμασε “επιτυχώς” το Camcopter S-100

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρίας Schiebel που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγο, το Πολεμικό Ναυτικό δοκίμασε με επιτυχία το UAS Camcopter S-100, το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

98
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 March #370

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 4.49

Related News

Με πρωταγωνιστές το Rafale και το Spitfire MJ755 το φετινό Athens Flying Week

Δύο παγκόσμιας εμβέλειας «σταρ» θα δώσουν το «παρών» στο φετινό «Athens Flying Week», που έχει ήδη έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του και...

Ισπανία και Κροατία στέλνουν πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Τουρκία για τις πυρκαγιές

Η Ισπανία και Κροατία αναμένεται να αναπτύξουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Τουρκία, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στο νότιο τμήμα...

Πούτιν σε Αναστασιάδη: Απαράδεκτες οι μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια

Οι μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οι οποίες παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ είναι απαράδεκτες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ρωσικής...