25.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΨΗ: Ελληνικά AH-64A+, “κάντο όπως” το Ισραήλ, περιορισμένος εκσυγχρονισμός και SPIKE-NLOS

- Advertisement -

 

Τα ελληνικά AH-64A+ είναι μια από τις μεγαλύτερες “επενδύσεις” που έχει κάνει ιστορικά ο Ελληνικός Στρατός. Αγορασμένα μετά τον 1ο Πόλεμο του Κόλπου, τα ελικόπτερα αυτά έφεραν τα πάνω κάτω στις δυνατότητες ελιγμού του ΕΣ, και άλλαξαν τελείως την προοπτική των επιχειρήσεων από πλευράς ΓΕΣ. Με μοναδικές για την εποχή τους ικανότητες πτήσης πολύ χαμηλά και βράδυ, και κορυφαία επιβιωσιμότητα (την εποχή τους), με δυνατότητα βολής πυραύλων AGM-114 Hellfire, τα AH-64A+ θα μπορούσαν να είναι οι κινητές εφεδρείες, που θα κάλυπταν τα κενά της άμυνας, και θα σταματούσαν τις τουρκικές “σφήνες”, εξαϋλώνοντας τους τουρκικούς σχηματισμούς τεθωρακισμένων.

Αμερικανοί με AH-64D στο Στεφανοβίκειο! Εντυπωσιακές εικόνες κι έρωτας για την Ελλάδα!

Το κόστος της αγοράς και ενσωμάτωσης σε υπηρεσία των ελληνικών Apache ήταν όμως πραγματικά εξοντωτικό για τα δεδομένα της δεκαετίας του ’90. Τότε ο ΕΣ αναγκάστηκε να κάνει όχι βήμα, αλλά άλμα, πηγαίνοντας από τα “ταπεινά” AB205/UH-1H και τα CH-47C Chinook στα “διαστημικά” ΑΗ-64Α+. Για να καταφέρει να “καλύψει” το κενό, αναγκάστηκε να διαθέσει όλες τις διαθέσιμες πιστώσεις του για να τα βάλει σε υπηρεσία. Έτσι, ο ΕΣ αναγκάστηκε να κάνει σημαντικές “εκπτώσεις” στα υπόλοιπα προγράμματά του, αφήνοντας έτσι τα Μ113 σαν κύριο ΤΟΜΠ, UH-1H σαν κύριο μεταφορικό, αλλά και το Πυροβολικό με υλικά του 1950.

Προς εντατική αξιοποίηση των ελληνικών AH-64A+, νέα ανταλλακτικά, με υψηλές διαθεσιμότητες και συνεργασία με τα OH-58D Kiowa Warrior

Η μεγαλύτερη όμως θυσία που έκανε, ήταν η απόρριψη της προσφοράς των ΑΗ-1 που τότε απέσυραν σωρηδόν οι ΗΠΑ, και άφηνε στην “άκρη” ο US Army. Τα ΑΗ-1 ήταν ίσως πολύ πιο εύκολο και φθηνό στη χρήση και συντήρηση ελικόπτερο, αλλά προφανώς η τότε Αεροπορία Στρατού είχε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές της στην εισαγωγή σε υπηρεσία των ΑΗ-64Α+. Δεν γνωρίζουμε πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση, αν αντί των ΑΗ-64Α+, είχαν εξασφαλιστεί αριθμοί ΑΗ-1Q/S και η δαπάνη των ΑΗ-64Α+ είχε κατευθυνθεί σε UH-60. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον What If, που μάλλον θα εξετάσουμε άμεσα σε σχετικό μας άρθρο.

WHAT IF: τα AH-64E έχουν διπλή τιμή από τα AH-1Z, μήπως ήταν λάθος η επιλογή της χώρας μας 30 χρόνια πριν;

Το θέμα είναι πως τα ΑΗ-64Α+ αγοράστηκαν, ενσωματώθηκαν στον Ελληνικό Στρατό, και για 25 χρόνια τώρα είναι ένα σημαντικός πυλώνας ισχύος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δυστυχώς, αντί να επιλέξουμε τον εκσυγχρονισμό των AH-64A+ σε AH-64D, επιλέξαμε την αγορά 12 ολοκαίνουργιων Delta, δημιουργώντας έτσι ένα πρόβλημα πολυτυπίας στην ΑΣ, αλλά και μεγάλης διαφοράς στις επιχειρησιακές δυνατότητες. Δεν κρίνουμε την επιλογή του Ελληνικού Στρατού, άλλωστε δεν διαφέρει αισθητά από την επιλογή της ΠΑ να αγοράσει καινούργια Mirage 2000-5, να εκσυγχρονίσει κάποια Mirage 2000EGM σε Dash-5, και να εγκαταλείψει αριθμό Mirage 2000EGM/BGM στην τύχη τους.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Αγορά κρίσιμων ανταλλακτικών για τα ελληνικά AH-64A+ Apache από τα ΗΑΕ, προχώρησε η συμφωνία!

Οι Ισραηλινοί αντίθετα ήθελαν την αναβάθμιση των ΑΗ-64Α+ σε AH-64D. Το θέμα είναι πως επί Ομπάμα, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ πέρασαν από πολλά “δύσκολα” στάδια, και μεταξύ άλλων ενεργειών, οι ΗΠΑ πάγωσαν την παράδοση 6 AH-64D στο Ισραήλ. Τότε οι Ισραηλινοί έκαναν κάτι πολύ έξυπνο, που τελικά μάλλον έχει μεγαλύτερη αξία για αυτούς. Αν το δούμε μακροσκοπικά, οι Αμερικανοί την “πάτησαν”, όπως την “πάτησαν” οι Γάλλοι με το Mirage III, όταν οι Ισραηλινοί αναγκάστηκαν και έφτιαξαν το Kfir. Ας δούμε τι έκαναν οι Ισραηλινοί στην περίπτωση των Apache.

Με Ισραηλινούς πυραύλους μακράς εμβέλειας θα εξοπλίσει ο Αμερικανικός Στρατός τα Apache

Καταρχάς, αγόρασαν όλα τα κρίσιμα αποθέματα ανταλλακτικών AH-64A υπήρχαν στις ΗΠΑ, όταν ο Αμερικανικός Στρατός και η Boeing αποφάσισαν να σταματήσουν την υποστήριξη των ΑΗ-64Α. “Σταματώ την υποστήριξη” σημαίνει πως το προϊόν, ΑΗ-64Α, δεν υποστηρίζεται πλέον από τον κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης έχει την ευθύνη να βρει ανταλλακτικά, και ο κατασκευαστής δεν υποχρεούται να διαθέτει ανταλλακτικά, ανεξαρτήτως κόστους. Άρα, όσοι κρατήσαν σε υπηρεσία τα ΑΗ-64Α μετά το 2013 το κάνουν με δική τους ευθύνη.

Οι ΗΠΑ ψάχνουν εργολάβο να… διαλύσει όσα AH-64D τους έμειναν!

Σε μια φυσιολογική κατάσταση, οι Επιτελείς του ΓΕΣ δεν θα άφηναν την ευκαιρία να φύγει έτσι. Ή θα αναβάθμιζαν τα ελικόπτερα σε ΑΗ-64D, ή θα αγόραζαν όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλακτικά γίνεται, εξασφαλίζοντας αρκετά χρόνια επιχειρησιακής αξιοποίησης. Το πρόβλημα είναι πως η χώρα ήταν σε Μνημόνια, και όλες οι κυβερνήσεις έδιναν από μικρή, ως καθόλου σημασία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνεπώς η αναβάθμιση σε -D ήταν εκτός συζήτησης, ενώ από κάποιο σημείο και μετά είναι διαθέσιμη μόνο η αναβάθμιση σε ΑΗ-64Ε. Δεν θέλετε να σας χαλάσουμε το βράδυ λέγοντας πόσο κοστίζει ένα ΑΗ-64Ε. Όταν κάποιοι έγραφαν, να μην παραλάβουμε τα OH-58D Kiowa Warrior, και να πάμε σε ΑΗ-64Ε, μάλλον εννοούσαν να πάρουμε αντί για 70 ελικόπτερα, τις ζάντες ενός…

ΑΝΑΛΥΣΗ: To ψευδές δίλημμα “Εκσυγχρονισμός των AH-64A+” και “Μεταχειρισμένα OH-58D Kiowa Warrior”

Οι επιλογές για την ΑΣ δεν ήταν πολλές. Είχαν ένα εξαιρετικό ελικόπτερο, και το έχουν ακόμη, αλλά χωρίς υποστήριξη. Παρέλαβαν 70 ελικόπτερα, με άφθονα ανταλλακτικά, στα όρια του κορεσμού! Για λίγο υπήρξε η ιδέα τα OH-58D να αντικαταστήσουν τα ούτως ή άλλως καθηλωμένα εν μέρει ΑΗ-64Α+. Το θέμα όμως πως άλλη η “δουλειά” των ΑΗ-64Α+ άλλη των OH-58D. Συμπληρώνει το ένα το άλλο, δεν το αντικαθιστά. Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο ΓΕΣ και την ΑΣ.

Η Κολομβία παρέλαβε το δέκατο AH-60L Arpia IV

Τι έκαναν οι Ισραηλινοί λοιπόν, αφού εξασφάλισαν ανταλλακτικά; φρόντισαν να βελτιώσουν τα avionics της έκδοσης Α, κοντά στο επίπεδο αυτών της έκδοσης -D. Προφανώς, άλλαξαν όλα τα υπολογιστικά συστήματα, με νεότερα, ικανότερα και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Πιστεύεται πως έχει τοποθετηθεί νέος υπολογιστής αποστολής ισραηλινής κατασκευής, ενώ έχει αλλαχτεί και το το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Το ότι έχουν σύστημα ECM τα ΑΗ-64Α+, δεν σημαίνει πως είναι και σύγχρονο πλέον. Μπορεί να ήταν εξαιρετικό πριν 30 χρόνια στον Πόλεμο του Κόλπου, αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η πρώτη εικόνα αμερικανικού Απάτσι με πύραυλο Spike NLOS! (Εικόνα από το μέλλον της Αεροπορίας Στρατού;)

Το καλό με το ΑΗ-64Α+ είναι πως το ελικόπτερο μπορεί να δεχτεί αλλαγές στον ηλεκτρονικό του εξοπλισμό χωρίς να έχει πρόβλημα με την ασφάλεια πτήσεων. Για να εξηγήσουμε, ένα MiG-21, F-4E, Mirage F1, A-7 Corsair, χωρίς Fly-By-Wire, μπορούν να εκσυγχρονιστούν από όποιον έχει την όρεξη και τα μέσα να αποσυναρμολογήσει το αεροσκάφος, και να πιστοποιήσει τα ηλεκτρονικά του. Έτσι κατάφεραν πχ οι Γερμανοί να εκσυγχρονίσουν τα F-4F (και τα ελληνικά F-4E), οι Ισραηλινοί τα MiG-21 και πάει λέγοντας. Αλλά κανείς, πλην του κατασκευαστή, δεν μπορεί να “βάλει” χέρι στα μαχητικά 3ης γενιάς, με FBW. Έτσι, μόνο η Lockheed εκσυγχρονίζει τα F-16, τα Mirage 2000 η Dassault, τα F-15 η Boeing και πάει λέγοντας.

Βίντεο: Δείτε ισραηλινό Apache να χτυπάει χαρτί Α4 με Spike LR

Τα ΑΗ-64Α+ αν και με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης, δεν είναι σαν τα μαχητικά 3ης γενιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι σαν τα 2ης. Απλά, μπορούν να γίνουν αλλαγές στα avionics υπό προϋποθέσεις, παρά την ύπαρξη FBW. Αυτό είναι το συμπέρασμά μας, από μελέτη αρκετών paper του US Army, αλλά και από τη “αυθάδεια” των Ισραηλινών να “πειράξουν” το ΑΗ-64Α. Εκ του αποτελέσματος, τελικά μπορούν να γίνουν αλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λύνεται το πρόβλημα. Αναφέρεται πως το ισραηλινό εκσυγχρονισμένο AH-64A είναι κοντά στο AH-64D, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο, καθώς το Delta έχει ασύγκριτα ανώτερο ηλεκτρο-οπτικό, και φυσικά, μπορεί να φέρει το Longbow, και να κάνει χρήση των προηγμένων μοντέλων του AGM-114 (L model).

Ισραηλινός πύραυλος SPIKE NLOS, Game Changer για το Αιγαίο και τον Έβρο

Το πρόβλημα υποστήριξης και επιστροφής σε υψηλή διαθεσιμότητας, θα το λύσει ο Ελληνικός Στρατός με τα ανταλλακτικά που θα αποκτήσουμε από τα ΗΑΕ. Τα ΗΑΕ, παρά το γεγονός ότι επένδυσαν στα Apache τους, μετατρέποντάς τα αρχικά σε Delta, και πρόσφατα σε Echo, διατηρούν ακόμη αποθέματα από ανταλλακτικά των -Α. Έτσι, χάρη στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδος και ΗΑΕ, τα αποθέματα αυτά θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα των ελληνικών -Α, όπως περίπου έλυσαν τα αμερικανικά τα προβλήματα διαθεσιμότητας των ισραηλινών Apache. Αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της υποβάθμισης της μαχητικής ικανότητας των -Α, λόγω παλιάς τεχνολογίας.

Οι ΗΠΑ θα δοκιμάσουν τον Spike NLOS από επιθετικό ελικόπτερο AH-64E

Το βασικό πρόβλημα των -Α σε σχέση με τα -D αλλά και τα -Ε, είναι το χαμηλής απόδοσης σκοπευτικό (Ε/Ο). Δυστυχώς, ειδικά το βράδυ, δεν μπορεί να αξιοποιήσει το βεληνεκές του Hellfire, ενώ φυσικά έχει θέματα με την αξιοπιστία του. Επίσης, ο AGM-114 Hellfire, ήταν κάποτε εξαιρετικός, αλλά σήμερα αναγκάζει τα ελικόπτερα να εκτεθούν στο αντιαεροπορικό πυρ. Οι Ισραηλινοί φαίνεται πως έχουν λύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα, ενώ έχουν κάνει το ελικόπτερο φορέα του εξαιρετικού πυραύλου SPIKE NLOS. Με δυνατότητα πλήγματος στόχων σε ακτίνα που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα, το ελικόπτερο έχει γίνει ένας φονιάς γιγάντων, καθώς οι SPIKE NLOS μπορούν να χτυπήσουν στόχους πολύ μακρυά από την πρώτη γραμμή, καταστρέφοντας αυτοκινούμενα Α/Α συστήματα, ρουκετοβόλα, άρματα μάχης, και βγάζοντας εκτός μάχης από συστήματα S-400, κέντρα διοίκησης, ραντάρ αεράμυνας, μέχρι φρεγάτες με πλήγματα σε καίρια συστήματα (ραντάρ, εκτοξευτές).

ThinkOutOfTheBox: Απόσυρση των ΑΗ-64Α+ και UH-1H Huey, αντικατάσταση με οπλισμένα UH-60M ή Η-145Μ

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσαν τον οπλισμό του ελικοπτέρου με ρουκέτες GATR της Elbit, μια εξαιρετική λύση για χαμηλού κόστους κρούση ακριβείας (είναι ανάλογες των APKWS). Φυσικά το ελικόπτερο διατηρεί τις δυνατότητες για βολή των AGM-114A, αλλά και των “κλασικών” ρουκετών των 70 χιλιοστών. Σήμερα, τα ισραηλινά ΑΗ-64Α είναι μια νέα έκδοση του φοβερού και τρομερού ελικοπτέρου, με δυνατότητες που φτάνουν την έκδοση Delta. Ο SPIKE NLOS έχει δοκιμαστεί από τα ΑΗ-64Ε, και όπως όλα δείχνουν, το ελικόπτερο είναι ίσως ο καλύτερος φορέας του όπλου.

Έτσι, τα ελληνικά ΑΗ-64Α+, αρχικά θα επανέλθουν σε υψηλή επιχειρησιακή κατάσταση χάρη στα εμιρατιανά ανταλλακτικά, ενώ μετά, με το “μαγικό” άγγιγμα των ισραηλινών, φαίνεται πως θα αποκτήσουν μια νέα “νιότη” στην υπηρεσία της Αεροπορίας Στρατού. Μπορεί το μοντέλο να χρησιμοποιείται μόνο από Ισραήλ και Ελλάδα, αλλά, who cares όταν υπάρχει εξασφαλισμένη υποστήριξη, και κορυφαίες επιχειρησιακές δυνατότητες.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

86 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
86 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
massey-ferguson-65

αήθεια είναι ολα αυτα..αλλα το θεμα ειναι ποτε βλεπουν οι επιτελεις να πληρωθει και να υλοποιηθει αυτην η ναναβαθμηση των apache…. που εαν δεν απατομαι κατα πασα πιθανοτητα περναει την αξια των 70 εκατ

NVASSMAN

Πολύ ωραίο άρθρο, ευχαριστούμε αλλά μην ξεχνιόμαστε…
Κυριακή βράδυ σήμερα.

CEF

Πολύ ωραία τα λέτε, θέλει και ο ΕΣ ένα κομμάτι του αμυντικού προϋπολογισμού. Και όχι μόνο για την ΑΣ. Επομένως ας μείνει το πρόγραμμα του ΠΝ στα 4-4,5 δις και ας μην το φουσκώνουμε για να χωρέσουν κάποιες πανάκριβες “κυρίες” (φρεγάτες).

steve1978

Καλησπέρα.Η φωτογραφία με το AH-64 στην αρχή είναι -DH και όχι Α+. Επίσης το ΑΗ-64 δεν διαθέτει FBW, αλλά ένα εφεδρικό σύστημα FBW που ονομάζεται BUCS (back up control system).
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a438309.pdf
Το σφάλμα που έκανε η ΑΣ κατά την γνώμη μου είναι που δεν επένδυσε στα AH-1Z και UH-1Y που έχουνε κοινά απάρτια κατά 85%!!!
https://www.navy.mil/Resources/Fact-Files/Display-FactFiles/Article/2160217/ah-1z-viper-and-uh-1y-venom-helicopters/
Το επόμενο σφάλμα είναι ότι δεν τα αναβάθμισε. Αδικαιολόγητο επίσης το γεγονός ότι δεν γίνεται εκμετάλλευση του Longbow Radar καθώς ποτέ δεν προμηθευτήκαμε την έκδοση -R του hellfire.

GodWasNeverOnYourSide

Ναι σε ολα! Για εμενα πρεπει να διωξουμε ολη την ψυχροπολεμικη σαβουρα που αποκαλουμε πυροβολικο απο τα νησια (Αναφερομαι κυριως σε M110) και σε καθε μεγαλο νησι πρεπει να εγκατασταθουν 10-15 4Χ4 με τετραπλους εκτοξευτες Spike-NLOS. Δεν χρειαζονται καν παραλλαγη τα οχηματα! Και ασε τα UAV των διπλα να ψαχνονται! Με τετοια συστηματα κλειδωνεις το Αιγαιο!

Επισης αξιζει να εγκατασταθει σε καθε κανονιοφορο και περιπολικο του ΠΝ!

Vas

ΠΤΗΣΗ δύο ερωτήσεις έχω γιατί απεχθάνομαι τα ΘΑ…

1) Η προμήθεια των ανταλλακτικών από τα ΗΑΕ έχει κλείσει; Έχουν αρχίσει να έρχονται ή στο ΘΑ είμαστε;

2) Η αναβάθμιση των Α+ από το Ισραήλ έχει κλείσει ή απλά ευχολόγια ως συνήθως;

Christos1982chow

Πρέπει να γίνει επένδυση στον spike NLOS, να μπούνε στα apache και αν γίνεται και στα kiowa, εάν γίνεται στα kiowa. Εάν γίνει μια καλή παραγγελία με συμπαραγωγή του ώστε να μπούνε στα νησιά και στον Έβρο αλλά και στο ναυτικό πχ στις κανονιοφορους η στα mark v, να είναι ένας πύραυλος για όλους τους κλάδους. Γνώμη μου από την στιγμή που έχουμε 70 kiowa τα 36 επιχειρησιακα θα πρέπει να πάρουμε και άλλα για να υπάρχει ομοιοτυπια πχ το λιμενικό να πάρει καμία 10 ρια (να πάρουμε πέρα των 70 που έχουμε) για αναγνώριση ας είναι εξοπλισμένο με ένα 50 αρι πυροβόλο μονο και ας αναβαθμίστουν με ευρωπαϊκά κονδύλια, η αστυνομία αλλά 10 για αναγνώριση πχ περιπολίες στον Έβρο, αλλά και το ναυτικό στο να είναι στα αρματαγωγα για υποστήριξη στους πεζοναύτες, να χωριζοταν με τέτοιο τρόπο λόγω CFE. Έτσι έχουμε παραπάνω ελικόπτερα για αποστολές, ομοιοτυπια σε εκπαίδευση υποστήριξη, εξοπλισμένα με stinger για αντιαεροπορικη καλυξη όπου και στο ναυτικό οποία είναι μπορούν να κυνηγάνε τα μπαιρακταρ κ τα τουρκικά ανθυποβρυχιακα ελικόπτερα. Προτιμω kiowa με spike NLOS και stinger από το να είχαμε μπαιρακταρ. Πιστεύω η προσθήκη του spike στο ναυτικό κ στον στρατό θα άλλαζε όλη την εικόνα στα νησιά και στον Έβρο.

GioFlo

Μαλιστα.Τουλαχιστον βλεπουμε να γινονται κινησεις.Μπορει να μιλαμε για ημιμετρο και περιορισμενες επεμβασεις, αλλα τα Apache ηταν, ειναι και θα ειναι για πολλα ακομα χρονια, πολλαπλασιαστης ισχυος και ενας τρομερος “πονοκεφαλος” για τους απεναντι και τις οποιες σκεψεις εχουν για “παρελαση” στον Εβρο (εδω γελαμε) η για αποβαση σε Ελληνικα νησια.Τα ανταλλακτικα απο τα Η.Α.Ε ειναι επισης μια εξαιρετικη κινηση, που δειχνει και το πολυ καλο επιπεδο της Ελληνικης Εξ.Πολιτικης και Διπλωματιας τα τελευταια χρονια και η πιστοποιηση των SPIKE NLOS το κερασακι στην τουρτα.Οτι και να πουμε για τους συγκεκριμενους πυραυλους ειναι λιγο.Συγχαρητηρια στο μικρο κρατος του Ισραηλ, που συνεχιζει να βαζει “γυαλια” σε μεγαλυτερα κρατη με πολλαπλασιους προυπολογισμους και παραγει εξαιρετικα και υπερσυγχρονα συστηματα (πυραυλικα και μη).Συμφωνα με αρθρογραφιες οι Ελληνες Επιτελεις, Αξιωματικοι και Υπαξιωματικοι εχουν εντυπωσιαστει με τις επιδοσεις του συγκεκριμενου πυραυλου και αν παρουμε υποψιν οτι θα τους χρησιμοποιησουν μεχρι και οι Αμερικανοι, λεει πολλα για την αξια του οπλου.Ελπιζουμε σε ευτυχη καταληξη ολων των ανωτερω επαφων με Ισραηλ και Η.Α.Ε και αναμενουμε πως και πως την “ολικη επαναφορα” των εξαιρετικα χρησιμων (αναβαθμισμενων πλεον) Apache A+.

rooster

Με αφορμή το ενδιαφέρον άρθρο, ένα ερώτημα είναι αν κάποιες από τις αποστολές των επιθετικών/εξοπλισμένων ελικοπτέρων, μπορούν να τις αναλάβουν UAV διαφόρων κατηγοριών.

Kats

Πτηση Κυριακη βραδυ σημερα…ολη την εβδομαδα περιμενουμε πρεπει να τηρησετε τις παραδοσεις🙂

Seagull

Μήπως να περιμένουμε μήπως έχουμε κανα “D-μποναμά” και μετα να αποφασίσουμε;

kosmo76

Αν υπάρχουν τα χρήματα για μια τέτοια αναβάθμιση, υπάρχει κάποιος λόγος να μην την κάνουμε?
Γενικά, από ό,τι συστήματα διαθέτουμε για τα οποία είναι οικονομοτεχνικά και επιχειρησιακά συμφέρουσα μια αναβάθμιση, πρέπει να πάρουμε το μέγιστο δυνατό.
Και ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει ακόμα τέτοια λύση για τα Α+.

Εναλλακτικά, αν τα αφήσουμε χωρίς αναβάθμιση, μπορούν και πάλι να φέρουν τα spike?

Fedas

1. Όλη η ουσία
“Το κόστος της αγοράς και ενσωμάτωσης σε υπηρεσία των ελληνικών Apache ήταν όμως πραγματικά εξοντωτικό για τα δεδομένα της δεκαετίας του ’90. Τότε ο ΕΣ αναγκάστηκε να κάνει όχι βήμα, αλλά άλμα, πηγαίνοντας από τα “ταπεινά” AB205/UH-1H και τα CH-47C Chinook στα “διαστημικά” ΑΗ-64Α+. Για να καταφέρει να “καλύψει” το κενό, αναγκάστηκε να διαθέσει όλες τις διαθέσιμες πιστώσεις του για να τα βάλει σε υπηρεσία. Έτσι, ο ΕΣ αναγκάστηκε να κάνει σημαντικές “εκπτώσεις” στα υπόλοιπα προγράμματά του, αφήνοντας έτσι τα Μ113 σαν κύριο ΤΟΜΠ, UH-1H σαν κύριο μεταφορικό, αλλά και το Πυροβολικό με υλικά του 1950.”
2. Μήπως θα πρέπει κάτι τέτοιο να συνεκτιμηθεί και στο πρόγραμμα των φρεγατων καθώς οι ανάγκες του Ναυτικού δεν είναι μόνο αυτές .
3. “Σε μια φυσιολογική κατάσταση, οι Επιτελείς του ΓΕΣ δεν θα άφηναν την ευκαιρία να φύγει έτσι. Ή θα αναβάθμιζαν τα ελικόπτερα σε ΑΗ-64D, ή θα αγόραζαν όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλακτικά γίνεται, εξασφαλίζοντας αρκετά χρόνια επιχειρησιακής αξιοποίησης. Το πρόβλημα είναι πως η χώρα ήταν σε Μνημόνια” .
Όχι το πρόβλημα είναι στην κουλτούρα . Δεν συμπεριλαμβάνεις την Εθνική Άμυνα σε Μνημόνια και λογιστικά. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, αλλιώς ας παραδώσουμε τα κλειδιά να τελειώνουμε.

Talos

“……και να εγκαταλείψει αριθμό Mirage 2000EGM/BGM στην τύχη τους.” Επειδή αυτό μεταφράζεται σε απαξίωση μέσων που αποτελούν περιουσία ΟΛΩΝ των Ελλήνων και έχουν πληρωθεί από το υστέρημά τους, μπορεί, αν γνωρίζει κάποιος εκ των σχολιαστών, να μας διαφωτίσει τι μπορεί να γίνει ενδεχομένως σε νομικό επίπεδο για να τεθούν προ των ευθυνών τους όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που το επιτρέπουν με τις αποφάσεις τους; Αυτό το πράμα ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει επιτέλους. Η μόνιμη δικαιολογία, ότι δεν υπάρχουν λεφτά πρέπει να τελειώσει. Η απαξίωση μέσων που μπορούν με εκσυγχρονισμό να αποδόσουν είναι εγκληματική και οδηγεί σε δεύτερο χρόνο σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς πρέπει να αγοράζονται νέα πολύ ακριβότερα συστήματα και φυσικά σε μικρότερους από τους απαιτούμενους αριθμούς. Βλέπετε φ/ γ, α/ φ (επί του παρόντος δεν προβλέπεται 2η μοίρα Rafale), ε/π κ.λ.π.

photographix
Chris38

Καλησπέρα, η δικιά μου άποψη είναι εκτός τα οπτικά πρέπει να μπει νέο σύστημα αυτοπροστασίας και νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου εκτός από τον spike nlos, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πιο σημαντικά συστήματα μας με αρχαία συστήματα αυτοπροστασίας η καθόλου

dimitrisx

Τα Apache d που έχουμε, από την στιγμή που ο αμερικανικός στρατός πηγαίνει στην έκδοση E, κατά πόσο και αυτά κινδυνεύουν να μείνουν από υποστήριξη; Τα αμερικανικά d θα εκσυγχρονιστούν όλα σε επίπεδο e; Αν όχι θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε αυτής της έκδοσης, αντί να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση;

George

Μήπως θα έπρεπε να δούμε ανταλλακτικά από τα Delta που βγαίνουν εκτός/αναβαθμίζονται σε Echo για αναβάθμιση των Alpha αλλά και για διατήρηση και των Delta αργότερα μια και αυτός ο τύπος λογικά σε κάποιο διάστημα δεν θα υποστηρίζεται?

Arionas

Βασικά είναι η μόνη λύση αυτά που γράφει το άρθρο γιατί αλλιώς όπλο που δεν πολεμάει την νύχτα δεν είναι όπλο… Βλέπε AH βλέπε stiger ΑΑ φορητό βλέπε τα χάλια μας γενικότερα που έχουμε μια τάση να απαξιώνουμε οπλικά που τα έχουμε πληρώσει χρυσάφι.. Και εννοείται να κρατάμε αλλά που ήταν στον πόλεμο του Βιετνάμ.. Και όλα αυτά χωρίς να είναι υπολογος κάνεις λες και τα λεφτά αυτά τα βρίσκουμε στον δρόμο η έχουμε τίποτα πετρέλαια.

Stealth

Τα Apache ειναι πολλαπλασιαστης ισχυως και πρεπει να εκσυγχρονιστουν και να οπλιστουν με Spike NLOS και ρουκετες καθοδηγησης λειζερ.

Αληθεια, τι γινεται με εκεινα τα AH-64D που θα αρχισουν να αποσυρουν οι Αμερικανοι σε μεγαλους αριθμους? Θα τα διαθεσουν ως EDA η θα τα βαλουν σε αποθηκες? Για τη χρηση Ελληνικων λιμανιων, βασεων κτλ θα μας δωσουν καποιο οπλικο συστημα αξιας, η ξεμπερδεψαν με τη βυθοκορο?

https://americanmilitarynews.com/2020/09/us-army-is-retiring-hundreds-of-apache-attack-helicopters-to-make-room-for-newer-variants/

To λαθος ΔΕΝ εγινε με την αποκτηση των Apache, αλλα με την αγορα των NH-90 αντι των Blackhawk. Προτιμησαμε να αγορασουμε ενα πανακριβο και προβληματικο ελικοπτερο, αντι να αγορασουμε ενα ελικοπτερο το οποιο ηταν ΗΔΗ σε υπηρεσια στο ΠΝ, με αποτελεσμα να αυξηθει η πολυτυπια και στο τελος να μην πεταει τιποτα.Δεν ειναι τυχαιο που ολοι θελουν να ξεφορτωθουν τα ΝΗ90 και δεν τα αγοραζει κανεις. Επισης, οταν εχεις σε υπηρεσια 12-13 τυπους ελικοπτερων φυσικο και επομενο ειναι μην εχεις ανταλλακτικα για κανενα.

Παντως Αμερικανοι και ΝοτιοΚορεατες θα αρχισουν να αποσυρουν τα Blackhawk σε μεγαλους αριθμους, ισως να ειναι ευκαιρια να παρουμε μεταχειρισμενα ωστε να φυγουν τα Χιουι.

harval

Με αφορμη αυτο το πολυ καλο αρθρο θα ήθελα να θέσω το ερωτημα προς Πτηση πως θα βλεπανε (Πτηση αλλα και επιτελείς των ενοπλων δυναμεων) την χρηση SpikeNlos σε σκαφη υπερταχυπλοα ειδικων δυναμεων οπως για παραδειγμα τα Mark V (η αναλογα). Επισης η χρηση M113 (η αλλου οχηματος) ως φορεας αυτου του οπλου.
Πιστευω οτι θα χρειαζοταν ενα ποσο μεγαλο μεν ,αλλα ανεκτο που θα επιανε 200% τοπο.

blogtruman

Το ελικόπτερο το γνώρισα την δεκαετία του 90 μέσα από ενα “παιδικό” flight simulator στο PC. Διαβάζοντας το εγχειρίδιό του έμαθα πρωτοφανή πράγματα για το τότε παιδικό μυαλό μου. Εμαθα ακρωνύμια όπως ECM, Nap-of-the-earth (NOE) flight κτλ.  Ο helfire διάβαζα τότε είχε βγει ειδικά για να εξουδετερώνει τα τότε ανατολικά αντιαεροπορικά πριν αυτών η εμβέλεια απειλήσει το ίδιο το ελικόπτερο και η θωράκισή του ίδιου του ελικοπτέρου ήταν τέτοια που να είναι πιο δυνατή από το κύριο αντιαεροπορικό των ανατολικών (εκείνο με τα Zu23 το ZSU-23-4 Shilka, δλδ το AH64 θεωρητικά στα περισσότερα μέρη του είναι άτρωτο στο 23mm βλήμα των ZU). Στα πλαίσια του παιχνιδιού ήταν εύκολο να τα εντοπίζεις τα εχθρικά οχήματα από μακριά και πριν μπορέσουν να αντιδράσουν εσύ να τα εξουδετερώνεις εκ του ασφαλούς.

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν απλοϊκό (παιχνίδι άλλωστε) αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτό το συγκεκριμένο γεγονός δλδ να ξεπερνάς με τα όπλα σου την εμβέλεια των όπλων του αντιπάλου.

Δεν νομίζω χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις πόσο “δραματικά” θα αυξηθούν οι ικανότητες του όπλου μονο και μόνο αν τα νέα όπλα του (nlos) βάλουν από την σωστή απόσταση τον εχθρό που θα τα κοιτάει μόνο να έρχονται (περίπου δλδ).

Μακάρι να έρθουν και γρήγορα. Ομοίως ένα αντίστοιχο σύστημα ΑΑ αυτή τη φορά να ξεπερνάει σε εμβέλεια τα όπλα των ελικοπτέρων και UAV των τούρκων και θα έχουμε άλλες ισορροπίες.

Με το καλό λοιπόν.

GeoMoust

Μισό λεπτό βρε παιδιά. Μιλάμε για ειλημμένη απόφαση ή για δυνητική λύση;

christos_choris_a

Καθόλου καλή ιδέα. Σήμερα που προκύπτουν απάρτια από την αναβάθμιση AH-64A+ σε Delta (βλέπε Η.Α.Ε. και άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο) και θα μπορούσαμε να τα αγοράσουμε και να αναβαθμίσουμε τα δικά μας AH-64A+ η “ΠΤΗΣΗ’ προτείνει να τα αφήσουμε στο Ισραηλινο πρότυπο για το οποίο “ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ οτι έχει τοποθετηθεί νέος Ισραηλινής κατασκευής υπολογιστής αποστολής”. Και οι αισθητήρες ; Θα βασιστούμε στις νυχτερινές πτήσεις με το FLIR των αρχών της δεκαετίας του ’80 ; Τα ΑΗ-64 είναι ένα ατού της Αεροπορίας Στρατου. Η χώρα αξίζει να επενδύσει πάνω τους και όχι να αρκεστεί σε “πασαλείματα” κα “μερεμέτια”. Η υπεραισιοδοξία οτι τα Spike-NLOS μπορούν να απειλήσουν τους S-400 δεν βασίζεται σε δεδομένα. Φυσικά και το πρότυπο “Delta” θα μπορεί να αξιοποιήσει τους Spike έχοντας συνάμα νέους αισθητήρες για να αξιοποιήσει τους πυραύλους Longbow.

SAAB

Μια αναφορά περί οργανωτικότητας για όσα εκθέτεται στην αρχή του κειμένου.

Είναι γενικότερο το κακό και όχι μόνον στο στράτευμα. Σε όλον τον δημόσιο/κρατικό τομέα, οι προμήθειες γίνονται αποσπασματικά χωρίς να συμπαρασύρεται από αυτές και η γενικότερη οργάνωση. Πχ. Αγοράσαμε Rafale. Μαζί με την σύμβαση των Rafale υπογράφηκε και η σύμβαση FOS για τέσσερα χρόνια βάση της Ελληνικής νομοθεσίας. Έπρεπε λοιπόν, αυτό το ποσόν διά (:) τέσσερα να είναι η αύξηση των λειτουργικών εξόδων της αεροπορίας κάθε έτος και για όσο χρόνο θα έχουμε Rafale και με την πρόνοια αύξησής του λόγω της φθοράς από την ηλικία των αεροσκαφών, ή έπρεπε το ποσό αυτό να υπολογίζεται στον προϋπολογισμό λειτουργικών εξόδων ανά τετραετία για νέα σύμβαση FOS. Αντίστοιχα, αφαιρείται το ποσό για τα σκάφη που αποσύρονται. Αυτό έπρεπε να γίνεται για όλα τα υλικά. Από στυλό μέχρι τανκς, αεροπλάνα και βαπόρια. Εάν γίνονταν στο παρελθόν και εάν έγινε και τώρα, δυστυχώς το ξέρουμε και το βλέπουμε στα υλικά που ρημάζουν και στα κτίρια που έχουν όψη διατηρητέων που καταρρέουν αργά αλλά σταθερά. Τα λειτουργικά έξοδα είναι ίδια κάθε χρόνο, έχοντας αγοράσει ακριβότερα αεροσκάφη και έχοντας αποσύρει φθηνότερα στην χρήση. Οργανωτικότητα και μεθοδικότητα μηδέν εις το πηλίκο. Κάθε χρόνο το ίδιο ποσό. Και έτσι δυστυχώς θα συνεχίσουμε. Με το ίδιο ποσό, είτε έχουμε Rafale και F-16V, είτε Mirage και F-4.
Με την Τουρκία όμως να κάνει κούρσα εξοπλισμών με μεγαλύτερο προ:ϋπολογισμό από εμάς, εάν δεν οργανωθούμε θα καταρρεύσουμε και θα παραδοθούμε. Το ότι η Τουρκία πάει με αργά βήματα, γιατί θέλει να φτάσει στο σημείο να παράγει με αυτονομία και αυτάρκεια, δεν πρέπει να μας κοιμίζει.

CKfurious

ΠΤΉΣΗ πάλι κόψατε το σχόλιο μου

Δηλαδή πρέπει να ΜΗΝ γράφουμε αναφορές σε αλλα Ελληνικά site πλέον???

zap

Παλι υπερατου παιζουμε ή εχει παρθει καμια αποφαση απο τα σχετικα υπουργεια;

swan1908

Η πώληση όλων των Απάτσι και αγορά AH-1Z Viper έστω και μεταχειρισμένων θα ήταν λύση και επιχειρησιακά και τεχνικά?

CKfurious

Επαναλαμβάνω το σχόλιο μου:

Η Αεροπορία στρατού έχει μεγάλες ελλείψεις και σε μέσα και σε προσωπικό ιδιαιτερα πιλότους
Με αποτέλεσμα οι διαθεσιμότητες να είναι πολύ χαμηλές

Τα λεφτά που δόθηκαν για KIOWA έπρεπε να είχαν πάει στα APACHE 
ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα υποστήριξης αντί να έχουμε και τους δυο τύπους να κάθονται!!

Εκτος από τα Ισραηλινά υπάρχει και το  ARROWHEAD

Τα ανταλλακτικά από τα UAE τα είχαμε πληροφορηθεί από Ιανουαρίου του 20
Από ότι φαίνεται δεν έχει γίνει τίποτα

evaggelos

μηπως να βλεπαμε τα ελικοπτερα που αποσυρουν οι ηπα?

Gilan

Ο εκσυγχρονισμός περιλαμβάνει και το πιλοτήριο ή μόνο απάρτια; Η έκδοση D περιλαμβάνει και μείωση του φόρτου εργασίας του πληρώματος λόγο πολλών αυτοματισμών, χαρακτηριστικά στα αριστερά του χειριστή έχει απαλειφεί μία κονσόλα με πολλούς διακόπτες, στον Ισραηλινό εκσυγχρονισμό θα συμβεί το ίδιο;

Scalp_eg

Πολύ σωστό άρθρο συγχαρητήρια.
Μια χαρά και VFM είναι η ισραηλινή αναβάθμιση των Α+.
Να πούμε σε όσους απαξιώνουν τα κιόβα ότι μάλλον μπήκε σύστημα αυτοπροστασίας,
που ήταν και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Ε/Π.

Bell OH-58 Kiowa
Seventy ex-US Army helicopters. Most of them (36) will be used in order to meet operational requirements and the rest will be used for training purposes (24) and spares (10). Currently being fitted with a greek active protection system .

Αν όπως έγραψε και ένας άλλος σχολιαστής πιό πάνω το πυροβολο φυγει απο τον ενα βραχίονα και απελευθερωσει το χωρο για ρουκετες και προσαρμοστεί κάπως κάτω απο το ρύγχος τότε με τους 2 βραχίονες ελέυθερους με 2 tubes των 7 θέσεων θα μπορεί να φέρει μαζί με το πυροβόλο και 14 κατευθηνόμενες ρουκέτες APKWS 2 που ήδη τις αγοράζουμε για τα Romeo και θα πηγαίνουν στα 12+ Km.
Ισως θα μπορούσαμε να οπλίσουμε όχι 36 αλλά και 50 τέτοια ελικόπτερα (αφού έχουμε 70)
Και να αποκτήσουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα κυρίως σε αντιάποβατικό αγώνα καθώς θα κάνουν πάρτυ με τις APKWS 2 στα τουρκικά αποβατικά.

montif74

Αυτό που λείπει και πρέπει να αποκτήσει ο ΕΣ ειναι ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Καταρχήν χρησημοποιεί σχεδόν 10 τύπους ελικοπτέρων με υποεκδόσεις.

Εχουμε 30 περιπου Apache και σκοπευουμε να ενεργοποιήσουμε άλλα 36 με 48 Kiowa? Μόνο για αυτα δηλαδή χρειαζόμαστε 80/100 πιλότους και πολλαπλάσιους τεχνικούς. Είναι αυτό ρεαλιστικό για την Ελλάδα?

Em.Ti

Η καλύτερη λύση θα ήταν αναβάθμιση και των δύο τύπων του ΕΣ με κοινά συστήματα ώστε να επιτευχθεί ομοιοτυπία. Σε λίγα χρόνια άλλωστε θα παύσει και η υποστήριξη των “-D” από τη Boeing ενώ και η πιστοποίηση των Spike NLOS στα “-D” είναι θεμιτή. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να εμπλακούν και ελληνικές εταιρίες στο πρόγραμμα αυτό.

Ακόμη, μιας και “πιάσαμε” την πιστοποίηση των Spike, ας μπει και η καλωδίωση για την ενεργοποίηση και της δυνατότητας βολής Stinger, άλλη μια τρομερή ελληνική πατέντα που κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε. Άλλωστε στα Apache, σε αντίθεση με τα Kiowa, οι Stinger αναρτώνται στα ακροπτερύγια με αποτέλεσμα να μην δεσμεύουν τους λοιπούς πυλώνες φορτίου.

Επίσης, καλό θα ήταν να προμηθευτούμε περισσότερα ραντάρ Longbow μιας και πλέον υπάρχουν διαθέσιμα τέτοια μεταχειρισμένα στις ΗΠΑ.

AndreasEmk

Ρεαλιστικά να μιλήσουμε….η wiki λέει οτι καινούργιο apache echo κοστίζει γύρω στα 55 εκ δολ. και ο εξυγχρονισμός αναλόγως τι θα βάλεις….τα ολανδικά κόστισαν 35 εκ το καθένα. (οι τιμές είναι απο google) συνεπώς είναι πάρα πολλά λεφτά για εμάς είναι άμεσα εφικτό ο ισραιλινός εξυγχρονισμός μαζι με spike nlos

NikolakiEfentis

Καλημέρα σε όλους. Μερικά σχόλια:
 
1.      O Spike NLOS πρέπει να αποκτηθεί από το ΠΝ και τον ΕΣ όχι για χρήση από τα ΑΗ-64.

2.      O πολύ υποηχητικός Spike NLOS ΔΕΝ αποτελεί αντικαταστάτη του υπερηχητικού Hellfire.

3.      O Spike NLOS έχει μεγάλη εμβέλεια όντως, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΣΤΟΧΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ, όποια αναβάθμιση και να έχει το ΑΗ-64. Συνεπώς πρακτικά, θα εξαρτάται/περιορίζεται μόνο μέσα με συμβατούς ασύρματους

4.      Μακάρι να αποκτηθούν τα ανταλλακτικά για τα ΑΗ-64Α από τα ΗΑΕ ασχέτως τί θα γίνει με το Ισραήλ, ώστε να αποκατασταθεί η διαθεσιμότητα τους.

5.      Η χρήση 2 υπο-τύπων ΑΗ-64, ιδίως για την ΑΣ (;ήδη με μια πανσπερμία ε/π), σημαίνει μικρό αριθμό χειριστών ανά τύπο άρα και μικρό αριθμό εξόδων. Για να μην τρέχουμε συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις πρέπει από τώρα να δρομολογηθεί η αναβάθμιση όλων σε ΑΗ-64 Ε με το αναβαθμισμένο ραντάρ Longbow καθώς αυτή είναι μακροπρόθεσμα η καλύτερη λύση.

6.      Επιτέλους, πότε θα πάρουμε μερικούς AGM-114L(!!!);

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri...

42
Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 August 2015 #351

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά

Related News

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri το colpo grosso, προσφέροντας μια ιταλική FFG(X);

Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...

Καταδίκη για τον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ´Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: H αλήθεια για την αγορά του νέου VIP αεροσκάφους τύπου Falcon από την ΠΑ

Διαπιστώσαμε μέσα από κάποια "σχόλια", πως υπάρχει μια "ανησυχία" κάποιων αναγνωστών μας, για την επικείμενη αγορά ενός αεροσκάφους τύπου Falcon από την ΠΑ, προκειμένου...