«Δεν έχουν μεταφερθεί επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας στο Incirlik», λένε οι ΗΠΑ

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ δεν έχουν μεταφέρει περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις για τη φύλαξη των πυρηνικών όπλων στο Incirlik, ανακοινώνει η Αμερικανική Αεροπορία.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση την προηγούμενη εβδομάδα στα Social Media, οι ΗΠΑ είχαν αναπτύξει πρόσθετο προσωπικό ασφαλείας στο Incirlik, προερχόμενο από το Aviano. Όπως τονίζει το «Military.com», η Αμερικανική Αεροπορία δεν μετέφερε το σχετικό προσωπικό και δεν έχει αλλάξει τον ρυθμό των καθημερινών επιχειρήσεων, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή. Για το ζήτημα μίλησε και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας για την ασφάλεια των πυρηνικών όπλων, αλλά σπάζοντας τη μακρά πολιτική του Πενταγώνου να μην αναφέρεται τίποτα για την παρουσία των όπλων στη συγκεκριμένη βάση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Incirlik είναι σημείο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών. Τον Ιούλιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu καταδίκασε ανοιχτά την απόφαση των ΗΠΑ να απομακρυνθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα F-35, επειδή παρέλαβε το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400, και υπαινίχθηκε ότι θα περιορίσει ή ακόμα θα εκδιώξει τις αμερικανικές δυνάμεις. Το 2016 η βάση έμεινε χωρίς ρεύμα για περίπου μία εβδομάδα, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος κατά της τουρκικής κυβέρνησης, γεγονός για το οποίο θεωρήθηκαν ως υπεύθυνες οι ΗΠΑ.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
F-117
Member
Noble Member
F-117

Τα πυρηνικα να ερθουν στην Ελλαδα αμεσα και να αναβαθμιστουμε σαν χωρα οπως μας αξιζει.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Γιατί; Θα μας τα χαρίσουν;

F-117
Member
Noble Member
F-117

Όχι βεβαια. Οποια χωρα φιλοξενεί πυρηνικά, παιρνει παντα ανταλλάγματα.