Το πρώτο air to air kill για MQ-9 Reaper είναι γεγονός

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το MQ-9 Reaper πέτυχε τη πρώτη του εναέρια κατάρριψη ενός άλλου μη επανδρωμένου αεροχήματος στα πλαίσια σχετικών δοκιμών της USAF.

Αν και δεν πρόκειται για κατάρριψη σε πραγματικές συνθήκες μάχης, η επιτυχία του Reaper έδειξε πως τα μη επανδρωμένα αεροχήματα μπορούν να συνδράμουν ή να συμπληρώσουν πολεμικά αεροσκάφη όπως τα F-22 & F-35 στο πεδίο της μάχης εναντίον εναέριων στόχων.

Η επιτυχής βολή έλαβε χώρα πιθανότατα τον Νοέμβριο του 2017 και κάποιες λιγοστές λεπτομέρειες έγιναν γνωστές μόλις πριν λίγα 24ωρα.

“Κάτι που δεν είναι απόρρητο, αλλά όχι ευρύτερα γνωστό, είναι πως τον Νοέμβριο… έλαβε χώρα εκτόξευση βλήματος αέρος-αέρος εναντίον στόχου που εκτελούσε ελιγμούς και επιτευχθεί απευθείας πλήγμα”, δήλωσε ο Σμήναρχος Julian Cheater, διοικητής της 432ης Πτέρυγας στην αεροπορική βάση Cheetah της Νεβάδα.

Πολλές από τις λεπτομέρειες της κατάρριψης παραμένουν απόρρητες, αλλά από τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά, το Reaper χρησιμοποίησε βλήμα αέρος-αέρος υπέρυθρης καθοδήγησης (πιθανότατα Stinger) και πέτυχε απευθείας πλήγμα σε στόχο που εκτελούσε ελιγμούς.

“Αναπτύσσουμε τακτικές που μας επιτρέψουν να επιβιώσουμε σε αυτά τα (νέα) περιβάλλοντα (μάχης) και, αν το κάνουμε σωστά, μπορούμε να επιβιώσουμε ενάντια σε κάποιες σοβαρές απειλές των αντιπάλων μας”, δήλωσε ο Cheater και συμπλήρωσε: «Θα συμμετάσχουμε σε ασκήσεις Red Flag και θα χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα όπλα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτούς τους τύπους αντιπάλων», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά περισσότερες δοκιμές του Reaper ως πλατφόρμα κατάρριψης εναέριων στόχων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Tasos
Member
Tasos

και η Ελλάδα κύριε;;;;; Θυμίζω την παλιά διαφήμιση…..Στέλνει F-16 για αναχαίτιση των τουρκικών!