«Μποτιλιάρισμα» στους αεροδιαδρόμους προς το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον τελικό του Champions League

2
607
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η εναέρια κυκλοφορία αυξήθηκε γεωμετρικά το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τον τελικό του Champions που διεξήχθη στην Μαδρίτη το βράδυ του Σαββάτου με τις απανωτές αναχωρήσεις να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, όπως φαίνεται σε σχετικό βιντεο-γραφημα που ανέβασε η γνωστή εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων flightradar24.

Καθώς και οι δυο ομάδες που έφτασαν στον τελικό ήταν αγγλικές, η Τότεναμ κι η Λίβερπουλ το σύνολο των φιλάθλων που παρακολούθησαν στον τελικό στο γήπεδο ήταν ερχόμενοι από την Αγγλία συνεπώς οι αναχωρήσεις ήταν όλες προς την ίδια κατεύθυνση.

Είναι συνηθισμένο σε περιπτώσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων ευρείας προσέλευσης του κοινού, οι αερομεταφορές που εξυπηρετούν τα γεγονότα αυτά να δοκιμάζονται στα όριά τους, με τις από-προσγειώσεις στα κοντινά αεροδρόμια να διαδέχονται η μία την άλλη με διαφορές (πολύ λίγων) λεπτών.

Η ασφάλεια των πτήσεων είναι πάντα ένα μεγάλο στοίχημα σ’ αυτές τις περιπτώσεις και στην προκειμένη όλα πήγαν καλά αφού μέσα σε ελάχιστο διάστημα ένα ολόκληρο Wanda Metropolitano με Άγγλους φίλαθλους διακομίσθηκε πίσω στην Αγγλία χωρίς προβλήματα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Noble Member
Spyros

…και χωρίς να πέφτει ξύλο στο αεροδρόμιο (ή μέσα στα αεροσκάφη) μεταξύ ομοεθνών οπαδών;

AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Σαν εχθές θυμάμαι τον τελικό της Αθήνας το 2007 μεταξύ Μίλαν και Λίβερπουλ. Είχαμε έρθει στο σημείο να εξυπηρετούμε δύο 747 ταυτόχρονα (τα περισσότερα charter προέρχονταν από την Αγγλία) συν τις προγραμματισμένες πτήσεις της ημέρας. Αεροδρόμιο και εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης είχαν έρθει στα όριά τους. Αν δεν κάνω λάθος η κίνηση εκείνο το πενθήμερο ήταν μεγαλύτερη και από αυτήν των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωραίες και αξέχαστες στιγμές!