Το ευρωπαϊκό μεταφορικό αεροσκάφος A400M ίσως δεν αποκτήσει ποτέ όλες τις ικανότητες που η κατασκευάστρια εταιρεία έχει υποσχεθεί στις χώρες που το προμηθεύονται ή θα το προμηθευτούν.

Όπως αναφέρει το «Reuters», η Airbus διαπραγματεύεται συμφωνία ώστε να μην ολοκληρώσει δυνατότητες του αεροσκάφους που είχε υποσχεθεί. Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της Airbus με αντιπροσωπία του Βελγίου, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Ισπανίας και της Τουρκίας την προηγούμενη εβδομάδα. Η συμφωνία επαναπροσδιορίζει και επιμηκύνει επίσης το πρόγραμμα παραδόσεων. Ως αντιστάθμισμα, η Airbus δεσμεύεται για την καλύτερη υποστήριξη του τύπου.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά οι ευρωπαίοι για τίποτα δεν είναι ικανοί να φτιάξουν,ένα μεταγωγικό που δεν τους έχει βγεί,ένα μαχητικό to eurofighter που έπρεπε να είχε βγεί στην παραγωγή πρίν 15 χρόνια plus και εκεί προβλήματα,τελικά αν γίνει κανένα πατιρντί βλέπω πάλι να τους σώνουν οι Αμερικάνοι όπως τους έχουν σώσει 2 φορές και όχι μόνο,όσο αφορά εμάς δεν σωνόμαστε με τίποτα με τα μυαλά και την νοοτροπία που κουβαλάμε.

    • Η Ευρώπη κολλάει στα πολύπλοκα προγράμματα που απαιτούν διακρατικές συνεργασίες, για να μαζευτεί χρήμα. Πέραν αυτού, το Α400Μ είναι ένας ιπτάμενος ελέφαντας. Πολύ μεγάλο σε σχέση με το C-130, το οποίο υποτίθεται φτιάχτηκε για να συμπληρώνει σαν μεγάλος αδερφός του, αλλά μάλλον δεν είναι οικονομικότερο απο ακόμα μεγαλύτερα α/φ με τουρμποφάν. Οπότε άντε να υπάρξει συμφωνία, όταν κάποιοι Ευρωπαίοι έχουν μεγαλύτερα μεταγωγικά (Βρετανοί), κάποιοι έχουν C-130, κάποιοι έχουν κι ακόμη μικρότερα, και όλοι έχουν διαφορετικές διεθνείς ανάγκες.

      Σε απλούστερα προγράμματα καλά τα πάνε οι Ευρωπαίοι. Μέχρι και ο Αμερικανικός στρατός έχει τα UH-72 Lakota της τότε Eurocopter, νυν Airbus. Και το Rafale καλούτσικο έχει βγει, κι αν είμασταν σε ψυχροπολεμικούς ρυθμούς, θα έβγαινε γρηγορότερα.

Comments are closed.