Εναέριος ανεφοδιασμός, ορόσημo για την Airbus πάνω από την Ιορδανία

3
1230
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 11
  •  
  •  

Το γερμανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού A310 MRTT που βρίσκεται αναπτυγμένο στην Ιορδανία, έχει υλοποιήσει 1.000 αποστολές, μας ενημερώνει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η Luftwaffe.

 

Το συγκεκριμένο ορόσημο δημοσιοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2019. Η Γερμανία έχει αναπτύξει αεροσκάφη Tornado ECR και ένα A310 MRTT στην Ιορδανία, στο πλαίσιο συνδρομής για την αντιμετώπιση του ISIS. Προηγουμένως η γερμανική αποστολή επιχειρούσε από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, αλλά το Βερολίνο αναγκάστηκε να μεταφέρει τα αεροσκάφη στην Ιορδανία. Τα Tornado ECR εκτελούν αποκλειστικά αποστολές αναγνώρισης. Το A310 MRTT πετά έξι ημέρες την εβδομάδα.

 

Την πρώτη του αποστολή στην περιοχή πραγματοποίησε, ωστόσο, και το γαλλικό A330 MRTT Phénix στις 24 Μαρτίου 2019. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Marka-Amman, χορηγώντας περισσότερους από 12t καυσίμου σε δύο μαχητικά Rafale C, κατά τη διάρκεια αποστολής των μαχητικών διάρκειας 5h και πτήσης περίπου 4.500km. Τα δύο Rafale C αντικατέστησαν ισάριθμα Rafale B. Πρόκειται για το ντεμπούτο των γαλλικών A330 MRTT σε πραγματικές επιχειρήσεις.

 

Rafale πάνω από την Κρήτη, Φωτογραφία της Ημέρας


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 11
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Georgios
Member
Trusted Member
Georgios

Να υποθέσω Πτήση ότι τα αναφερόμενα ως Rafale C εννοείτε τα Rafale F3 και αντίστοιχα Rafale B, τα Rafale F2?

AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Rafale B = διθέσιο και το C μονοθέσιο.
Rafale M = ναυτική έκδοση

Georgios
Member
Trusted Member
Georgios

Ααα ΟΚ ευχαριστώ @Πορτοκάλης Αλέξανδρος