Αποκλειστικές φωτό: Akinci, Anka και… Cezeri στην Teknofest

20
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H τουρκική αεροναυπηγική βιομηχανία Bayrak είχε επιβλητική παρουσία στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας Teknofest στην Κωνσταντινούπολη με όλα τα UAV που κατασκευάζει σε στατική έκθεση.

Από αυτά, το καινούριο που δεν είναι παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό ήταν βέβαια το νέο και υπερβολικά φιλόδοξο δικινητήριο UAV Akinci, σε στατική έκθεση που περιλάμβανε και όλη την υποτιθέμενη γκάμα του οπλισμού που θα μπορούσε θεωρητικά να φέρει.

Ανάμεσα στα όπλα αυτά ξεζώριζε βέβαια ο πύραυλος πλεύσης SOM, αλλά και πύραυλοι αέρος-αέρος τουρκικής κατασκευής. Πρόκειται μάλλον για υπερβολική έκφραση αισιοδοξίας της εταιρείας, καθώς η (αξιόπιστη) πρόσκτηση στόχου και καθοδήγηση των πυραύλων θα θέσει ανυπερβλητα προβλήματα…

Παρουσία είχαν επίσης και τα έτερα UAV της οικογένειας, Anka και Aksungur, αμφότερα με μέρος του οπλισμού τους.

Η ΤΑΙ μετά το Aksungur σχεδιάζει να αναπτύξει και “υπερηχητικό” UAV

 

 

Φυσικά το «γνωστό» μας Bayraktar δεν θα μπορούσε να λείπει, αφού είναι πλέον το πιο πολυπληθές UAV σε τουρκική υπηρεσια ενώ προωθείται επιθετικά και σε εξαγωγικές αγορές, δια της νομίμου και μη οδού…

 

 

Τέλος, το παρών έδωσε, πάλι από την ίδια εταιρεία, και το νέο φουτουριστικής εμφάνισης UAV Cezeri, το οποίο αιωρείται με την χρήση τεσσάρων κύριων ροτόρων εντός προστατευμένων πλαισίων ενώ έχει μεταφορική ικανότητα ενός ατόμου.

Σύμφωνα με το concept της εταιρείας, προορίζεται για χρήση ως καθημερινό μεταφορικό μέσο αντί για αυτοκίνητο…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
epampapas
Member
epampapas

Αναμένουμε ένα άρθρο για το πως το ελληνικό ΣΑΕ θα εντοπίσει και αντιμετωπίσει τα τουρκικά drones και τους πυραύλους cruise. Υπό το πρίσμα του τι συνέβει στη Σ.Αραβία όπου δεν υπήρχε ούτε καν αντίληψη της επίθεσης θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Το θέμα είναι επείγον αρκετά δεδομένου ότι η γείτονος χώρα έχει αρκετά πιο ανεπτυγμένη τεχνογνωσία από του Ιράν και αφετέρου διαθέτουμε αρκετά παρόμοια συστήματα με την Σ.Αραβία. πχ, Patriot. Θα έπρεπε ίσως να στραφούμε και σε πιο δοκιμασμένα συστήματα απέναντι σε τέτοιους είδους απειλές. Και δεν αναφέρομαι σε ρωσικά (φωτιά να μας κάψει) αλλά… Read more »

Kalchas
Member
Kalchas

Σιγά τις ανοησίες…!Τίποτα δεν θα καταφέρουν. Τα λεφτά τους πετάνε.. Πριν 5-6 χρόνια αγαπητέ συντάκτη, τα ΑΝΚΑ , ΒΑΥRAKTAR ήταν “μακέτο” και σιγά μωρέ μην πετούσαν ποτέ. Αλλά τώρα πετάνε πέραν πάσης αμφιβολίας και κάνουν και ζημιές. Τι να λέμε όμως. Για πρωινό τα έχουμε όλα αυτά. Με τις καραμπίνες θα τα κατεβάσουμε σαν μπεκάτσες. Εμείς δεν ασχολούμαστε με βαρετά πράγματα . Απολαύσαμε ναυαρχάρα και υπουργάρα μετέπειτα, διπλοπεντάστερο με κλάρες και τα συναφή να εξηγεί ο άνθρωπος, ότι δεν απαντούσαμε / απαντάμε στις προκλήσεις, γιατί θα κλιμακώσουμε εμείς, θα κλιμακώσουνε αυτοί (έτσι το πε…αλήθεια!) και μετά… Μετά άστα ναύαρχε μου…Θα… Read more »

παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

Ακόμη και στη Γερμανία Δεν υπάρχει τέτοια τεχνολογία. Ιησούς Χριστός..!!!

KAPGAN
Guest
KAPGAN
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ωραία CGI.

KAPGAN
Guest
KAPGAN

Ελπίζω ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαφωνεί μαζί σας.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία .

kkalev
Member
Trusted Member
kkalev

Σε περίπτωση που το Akinci καταφέρει τελικά να επιβεβαιώσει τις προδιαγραφές του και να μπορεί να πετά στα 20.000 πόδια με εμβέλεια 1000 χιλιομέτρων και τον SOM αναρτημένο στον κοιλιακό εξωτερικό φορέα θα δημιουργήσει έναν καινούργιο και πολύ σημαντικό κίνδυνο για τις Ελληνικές ΕΔ. Θα αυξηθούν περισσότερο οι φορείς εξαπόλυσης στρατηγικών όπλων κρούσης ενώ θα απελευθερωθούν μαχητικά για άλλες ανάγκες.Η μαζική εξαπόλυση UAV σε μία πολεμική αναμέτρηση (Akinci, Bayraktar , Harpy) θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο και θα πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου πλήγματος. Η Ελλάδα από την πλευρά της ακόμα συζητάει για τις ΜΕΚΟ,… Read more »

Can
Guest
Can

AKINCI with future improvements to achieve better stats, will also serve as a Testbed for MIUS UAV.
I think Turkey is now reaching a point, which will turn the tides in the Powerbalance dramatically.
AKINCI with AESA Radar and Air to Air Missiles and SOM is a real game Changer.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Mothership Galactica συγγνώμη λάθος
Mothership Acinci.

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

κανενας επίσημος δεν συζητάει για τα 2 214…….

George74
Member
George74

Λοιπόν πρέπει κάποιοι που αποφασίζουν να καταλάβουν ότι με δυο μπελάρες, τορπίλες, καναδυο P-3 και αναβαθμήσεις F16V και ΜΕΚΟ δε κάνουμε τίποτε. Διότι αυτά αν/θα έρθουν το 2025, οι τούρκοι θα έχουν τότε καμιά 1000ρα σε drones, UAV και μη επανδρωμένα, 2ο αεροπλανοφόρο, υπερσύγχρωνα υποβρύχια, κορυφαία αεράμυνα και συστήματα αυτοπρωστασίας κλπ. κλπ. Δε θα ξέρουμε καν από που μας έρχοντε τα χτυπήματα όπως είδαμε και πριν λίγο στη Σ.Αραβία. Κάνουμε μελλοντικά σχέδια για μια Άμυνα με την τεχνολογία του σήμερα, ενώ οι γείτονες σχεδιάζουν την επίθεση με τεχνολογίες μελλοντικές. Θέλει αλλαγή σκέψης, ειδικό φόρο άμυνας, ευρωπαϊκά κονδύλια σε άμυνα, Ευρωπαίους… Read more »

Odyssey
Guest
Odyssey

Για να στο πω όσο ευγενικά γίνεται: Ξύπνα από το ύπνο σου. Η κατάληξη του σχόλιού σου “ειδικό φόρο άμυνας, ευρωπαϊκά κονδύλια σε άμυνα, Ευρωπαίους στα σύνορα με τουρκία” είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Καμία κυβέρνηση, οποιασδήποτε σύνθεσης, δεν έχει τη θέληση να βάλει ειδικό φόρο άμυνας όχι γιατί το απαγορεύουν οι ευρωπαίοι ή για το δήθεν πολιτικό κόστος αλλά γιατί κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε υπεύθυνη για τη διαχείρηση των χρημάτων αφού αυτά θα είχαν συγκεκριμένο προορισμό. Το πολιτικό προσωπικό δεν επιθυμεί συγκεκριμένες ευθύνες, μόνο “πολιτικές” στη καλύτερη των περιπτώσεων που άλλωστε δε κοστίζουν τίποτε. Οι ευρωπαίοι (ποίοι εξ αυτών άραγες;… Read more »

George74
Member
George74

Ειδικό φόρο για άμυνα έχουν οι Τούρκοι και οι Σουηδοί φορολογούν τις τράπεζές τους. Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνο πολιτικός με τα κότσια να κάνουμε και εμείς κάτι ανάλογο; Να μπει φόρος σε ποτά, τσιγάρα, τσόγο, καφέ, τουρισμό; Αυτό μπορεί να κάνει ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας, να πληρώνει λίγα λεπτά παραπάνω για την άμυνα. Γιατί αν έρθει ο τούρκος, ο φορολογούμενος που πληρώνει τα πολλά, θα χάσει και τα λίγα, την ελευθερία, την θάλασσα, τα νησιά του. Και με σκημένο το κεφάλι να περπατάς και να μας κουμαντάρουν άλλοι, τέτοιος λαός δεν είναι άξιος. Εδώ πέθαναν παπούδες και ήρωες μας σ’αυτά τα… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

belhares? είμαστε Ακόμα σε πρώιμο στάδιο

Καινούργιες Τορπίλες ? που τις είδες
Και αυτό σε πρώιμο στάδιο

P-3? αναμείνατε το εάν πάνε όλα καλά
Πάντως ως καλοί πελάτες τα έχουμε ήδη προπληρώσει

Να κάνουν τι ?

Επιτήρηση επιφανειας εν καιρό ειρήνης

Εκσυχρονισμός MEKO: και αυτό σε πρώιμο στάδιο

Όταν τα πλοία θα είναι να αποσυρθούν τότε μπορεί να κάνουμε κάτι

Γιώργος70
Guest
Γιώργος70

Συνονόματε, δεν χρειάζονται επιπλέον φόροι στην Ελλάδα. Τα 4.5δις αμυντικές δαπάνες ειναι αρκετά για αποτροπή(όχι για να κερδίσεις τον πόλεμο). Υπάρχουν και άλλα που μπορουύν γίνουν.Διαβασε τα incentives των τούρκων http://www.hab.org.tr/uploads/brofilBrosurEN2.pdf http://aviationturkey.com/en/content/navigating-toward-success-with-incentives-in-aviation-18 https://trade.gov.tr/data/5b8f922f13b8761f041fe957/Investment%20Incentive%20System.pdf Οι ΕΔ θα μπορουσαν να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τη δημιουργία μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με μηδενική φορολογία στις επιχειρήσεις aerospace-electronics για 15 χρόινια. Για να γίνει μια aerospace valley πχ στο σχηματάρι όπως παρακάτω. https://en.wikipedia.org/wiki/Aerospace_Valley http://www.dolinalotnicza.pl/en/about-us/ Ως θέμα Εθνικής Ασφάλεια και όχι προσέλκυση επενδύσεων. γιατι ο εχθρός θα κατασκευάζει Bayraktar TB2 92 units per year 24 Akıncı !!! ” double its production of Bayraktar TB2 drone, one… Read more »

nigozs
Member
nigozs

Πρόσκτηση ηλεκτρονικών αντιμετρων τωρα, όχι αύριο !

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

nigozsnigozs +1 ηλεκτρονική επίθεση θέλουμε πλέον, όχι μόνο άμυνα! Παρεμβολείς και στις ΜΕΚΟ και στις πιθανές [email protected], χαμηλών, μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων. Πρακτικά τα UAVs τα κατεβάζεις με παρεμβολές, όχι με πυραύλους. wink Να δω μετά άμα θα ξεμυτίζουν, στο Αιγαίο, τα Bayraktar των απέναντι. cool

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Το ζήτημα δεν ειναι το τι φτιάχνουν αυτοί αλλα πως τα αντιμετωπίζουμε εμείς…..
Αυτο το βόδι το akinci τι ελπίδα έχει να πετάξει πάνω απο το Αιγαίο χωρίς να καταρριφθεί;
Μαλλον ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το TFX και υιοθετούν ιρανικές λύσεις «υπερόπλων»…..
Η βούληση για κατάρριψη υπαρχει;
Ριξτους ενα bayractar που πετάει στην οριογραμμή στο Αιγαίο για να καταλάβουν τι τους περιμένει……
Πολυ μεγαλυτερη η χρησιμότητα των UCAV στην ελληνική πλευρά για υπεράσπιση νησίδων και Καστελλόριζου…

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Μολις διαβασα σε άλλη ιστοσελίδα του χώρου οτι ενα τουρκικό uav πέταξε μεχρι την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Ρόδου (η δημοσίευση εγινε σημερα το πρωί η παραβίαση εχτες βραδυ)…….ο μουσταφα θα το εκανε για σπάσιμο…….
…..χρειαζόμαστε mdcn για να «απαντήσουμε» μηπως f-35B μηπως LORA…….αφού δεν το εχουμε …..τι καθόμαστε και μετράμε κελιά…..