Αλβανοί ελεύθεροι σκοπευτές δημοσιοποίησαν βίντεο από τη δράση τους κατά του Άσαντ στη Συρία

7
2254

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 500 άτομα αλβανικής καταγωγής που μετέβησαν τα τελευταία χρόνια στη Συρία για να πολεμήσουν το καθεστώς Άσαντ, με τους περισσότερους (αλλά όχι όλους) να εντάσσονται σε ομάδες τζιχαντιστών. Πριν λίγες ώρες, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους, που απεικονίζει τη δράση Αλβανών ελεύθερων σκοπευτών.

Στο βίντεο περιγράφονται οι τεχνικές εκπαίδευσής τους, καθώς και αυτοσχέδιες τροποποιήσεις που οι ίδιοι κάνουν στον οπλισμό τους.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πρόκειται για έθνος που συνιστά μείζονα ασύμμετρη απειλή για τη χώρα μας, στο οποίο πολιτειακή εξουσία (άρα και ένοπλες δυνάμεις) και οργανωμένο έγκλημα βαθμίδος στρατιωτικού οργανισμού αλληλοδιαπλέκονται κατά τρόπο ώστε να μπορούν να επιτυγάνουν συνέργειες αφενός, αλλά και να εκφεύγουν των συνεπειών της ταύτισης αφετέρου, αποστασιοποιούμενα εντέχνως όταν η διπλωματική πίεση το απαιτεί.
  Οι μνήμες των χιλιάδων “φιλήσυχων αλβανών μεταναστών, εργατών γης και οικοδομών” στη χώρα μας, που τον Μάιο και Ιούνιο του 1999 κατατάσσονταν στον UCK και αναχωρούσαν για το “μέτωπο” (σήμερα αναμφίβολα θα έχουν την ελληνική ιθαγένεια …) είναι ενδεικτικές …Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος με στρατιωτική εκπαίδευση, και πολύς οπλισμός σε κυκλοφορία και σε κρύπτες.
  Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη μείζονα εξ ανατολών απειλή (και στοιχεία του πληθυσμού που θα ήταν διατεθειμένα να τη συνδράμουν σε περίπτωση σύγκρουσης), υπαγορεύουν τη σύσταση άριστα εκπαιδευμένου και εξοπλισμένου, απολύτως στρατιωτικής δομής, σώματος στρατοχωροφυλακής, με βαθύτατη εξοικείωση με την τοπογραφία και ανθρωπογεωγραφία των παραμεθορίων περιοχών, και συνεχή παρουσία και δράση, υποστηριζόμενη από εναέρια μέσα επιτήρησης χαμηλού λειτυργικού κόστους (UAV κλπ).

  • Το καθε έθνος έχει αριθμό ανθρωπων που πολέμησαν σε άλλους πολέμους, και κάποιοι Έλληνες έχουν πολεμησει στον εμφυλιο της Γιουγκοσλαβίας. Κατα αυτη την έννοια συνιστούνε ασύμμετρη απειλή για καποια άλλη χώρα. Συμβαινουν αυτά και οπωσδηποτε καποιος κινδυνος απο κάποιους θα υπάρξει αλλα, μήπως καλύτερα να μην γενικεύουμε;

   • Καμιά πρόθεση γενικεύσεως: Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες αλβανικής καταγωγής που είναι υποδειγματικοί πολίτες. Ένας Έλληνας soldier of fortune δεν είναι ποτέ υποδειγματικός πολίτης (αδιακρίτως καταγωγής ελληνικής ή ξένης), εκτός αν το έκανε κατ’ εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος και με τις ευλογίες των ελληνικών αρχών.
    Η υπόθεση υπογραμμίζει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι α) η πολιτογράφηση αλλοδαπών θα πρέπει να γίνεται με κρίση κάθε περίπτωσης ατομικά, και όχι με αφηρημένα κριτήρια χρόνου διαμονής ή εκπαίδευσης, β) υπάρχει γειτονική χώρα με χαρακτηριστικά ασύμμετρης απειλής και με διαπλοκή οργανωμένου εγκλήματος παραστρατιωτικού χαρακτήρα και πολιτειακής εξουσίας, η οποία συνειδητά δεν αποκηρύσσει ούτε πατάσσει αλυτρωτικές οργανώσεις δυνητικά ένοπλου χαρακτήρα, γ) υπάρχει γενικότερη ανάγκη συγκρότησης στρατοχωροφυλακής, για καθήκοντα για τα οποία η Αστυνομία πέφτει λίγη και ο Στρατός πολύς …

  • οι ελληνικές υπηρεσίες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου…να είσαι βέβαιος!!!Μονο αν το πρόβλημα χτυπήσει την πόρτα στην Ελλάδα θα ξυπνήσουν οι υπηρεσίες!!!

Comments are closed.