Ενώ οι πρώτες πληροφορίες από τις δυτικές επιδρομές στη Συρία κατασταλάζουν, ελάχιστες είναι οι αναφορές σε μια τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή των νοτίων προαστίων του Χαλεπίου χθες Σάββατο.

Οι επίσημες αναφορές των δυτικών επιδρομών δεν περιλαμβάνουν στόχους στην συριακή αυτή πόλη, αλλά αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε ζώνη που ελέγχεται από το καθεστώς Άσαντ στο νότιο Χαλέπι και όπου στο παρελθόν έχει αναφερθεί η παρουσία της Χεσμπολά αλλά και ιρανικών δυνάμεων. Οι ίδιες πηγές μιλούν για δεκάδες θύματα, περιλαμβανομένων και Ιρανών στρατιωτικών, αν και δεν αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προσβολή. Κάποιες άλλες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για την παρουσία, λίγο πριν από την έκρηξη, ενός μοναχικού αεροσκάφους που πέταξε πάνω από την περιοχή.

Το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η πιο αξιόπιστη και αντικειμενική πηγή πληροφοριών, αν και επιβεβαίωσε την έκρηξη, απέφυγε να προσδιορίζει τον στόχο. Αντίθετα αρκετοί ξένοι ιστότοποι αναφέρονται σε ισραηλινή επιδρομή που έγινε παράλληλα με την δυτική επίθεση.

(φωτογραφία αρχείου)

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.