Παραδέχτηκε η Alexa ότι τα αεροπλάνα μας ψεκάζουν;

2
1988
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τη θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών στην οποία -παραδόξως- πιστεύει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας. Μια «έξυπνη» συσκευή της εταιρίας Alexa ωστόσο, έδωσε περισσότερη τροφή στους συνωμοσιολόγους, αφού όταν ρωτήθηκε «τι είναι τα chemtrails», απάντησε πως είναι ίχνη αεροψεκασμών που περιέχουν χημικούς και βιολογικούς παράγοντες που ψεκάζονται εν αγνοία του πληθυσμού.

Συνωμοσιολογικό πάρτι!

Όπως ήταν αναμενόμενο, «ψεκασμένες» ιστοσελίδες σε εξωτερικό και Ελλάδα, άρχισαν να οργιάζουν με την «αποκάλυψη.»

Τι έχει συμβεί;

Όλα ξεκινούν από μια «γκάφα» της «έξυπνης» συσκευής Amazon Echo που συνεργάζεται με την Alexa και έχουν κατασκευαστεί για να ανταποκρίνονται στην ανθρώπινη φωνή και να παρέχουν γενικές πληροφορίες για τις ειδήσεις, το καιρό, να παίζει μουσική, να λειτουργεί ως ξυπνητήρι, συσκευή υπενθύμισης κτλ.

Σε περίπτωση που ερωτηθεί, για παράδειγμα ποιος είναι ο Μπάρακ Ομπάμα, αναζητεί τη πληροφορία από δημοφιλείς πηγές στο διαδίκτυο, όπως η Wikipedia και την δίνει (συνοπτικά) στον ιδιοκτήτη. Στη περίπτωση των αεροψεκασμών όμως, φαίνεται πως το Echo απευθύνθηκε σε μη αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

Η απάντηση στο ερώτημα «τι είναι τα chemtrails;», ήταν :»Trails left by aircraft are actually chemical or biological agents deliberately sprayed at high altitudes for a purpose undisclosed to the general public in clandestine programs directed by government officials.» Δηλαδή, «Τα ίχνη που αφήνονται από τα αεροσκάφη είναι χημικοί ή βιολογικοί παράγοντες που ψεκάζονται σκόπιμα σε μεγάλα υψόμετρα για σκοπό που είναι κρυφός στο κοινό, στα πλαίσια μυστικών προγραμμάτων που διευθύνονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους

Αν η παραπάνω δήλωση της «έξυπνης» συσκευής σας τάραξε, μην ανησυχείτε. Το Amazon Echo, όντας μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, έκανε τη γκάφα να αναπαράγει τη θεωρία συνωμοσιολογικής ιστοσελίδας, λέξη προς λέξη:

Η ανωτέρω πρόταση, προέρχεται από παλιότερη έκδοση του λήμματος «Chemtrail conspiracy theory» της Wikipedia και κατά αυτό το τρόπο, δεν ήταν δύσκολο να φτάσει σαν απάντηση στην «έξυπνη» συσκευή.

Όσον αφορά περί της ανοησίας της θεωρίας των αεροψεκασμών, σας παραπέμπουμε στο παρακάτω επεξηγηματικό άρθρο:

Είναι αλήθεια ότι μας ψεκάζουν; Αυτό φαίνεται να πιστεύουν αρκετοί συμπολίτες μας. Αν και τα πειστήρια τους που…

Gepostet von Πτήση & Διάστημα am Freitag, 29. September 2017

Για την ιστορία, η Alexa διόρθωσε την απάντηση.

Αρχική δημοσίευση


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Ό,τι και να γράψετε, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αλλάξει γνώμη κανένας από όσους πιστεύουν αυτήν την ανοησία

chikichiki
Guest
chikichiki

Το γουστόζικο είναι που κάνουν σε κάτι τέτοια ερωτήσεις του τύπου “do you work for the CIA” και αρχίζουν τις υπεκφυγές…πλάκα έχουν. Αλλά να πω την αλήθεια δε ξέρω γιατί θα έβαζε κανείς κάτι τέτοιο σπίτι του.