Επιβεβαιώνεται η αξία της Αλεξανδρούπολης ως διαμετακομιστικό κέντρο για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η παρουσία του φορτηγού πλοίου M/V Green Ridge στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με σκοπό τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων για τη συμμετοχή σε ασκήσεις στα Βαλκάνια, δείχνει ακόμη μία φορά τη σημασία που έχουν τα λιμάνια της Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης για τις ΗΠΑ.

 

Η Αλεξανδρούπολη απασχολεί την αμερικανική πλευρά ολοένα και περισσότερο τα τελευταία έτη, αφού το λιμάνι της πόλης επιτρέπει τη συντομότερη μεταφορά στρατιωτών και υλικών στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μέσω της Μεσογείου, κάνοντας αχρείαστη τη μετάβαση εμπορικών πλοίων στα βουλγαρικά και τα ρουμανικά λιμάνια μέσω των Στενών. Το τελευταίο μειώνει φυσικά τη σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ.

 

Την άφιξη του Green Ridge στην Αλεξανδρούπολη έχει αναρτήσει στον λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με έμμεση παραδοχή ότι η θέση και οι υποδομές της πόλης βοηθούν στην κίνηση των οχημάτων και των υλικών του Αμερικανικού Στρατού για το θερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης σχηματισμών του στην ευρύτερη περιοχή. Η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε τα τελευταία έτη και θα συνεχισθεί μεσοπρόθεσμα, γεγονός που φανερώνει η διενέργεια διαγωνισμού το 2018 για την ανεύρεση συνεργατών στον χώρο του λιμανιού της πόλης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Νομίζω πως μια συμφωνία του τύπου “1 στα 3 οχήματα που κατεβαίνει, μένει εδώ” θα ήταν δίκαιη! razz

ira-ant
Guest
ira-ant

China shipping.
Επιβεβαιωνεται και η εξαπλωση της Κινας.