Πόσο καφέ χρειάζεται ένας άυπνος στρατιώτης;

1
2715
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ερευνητές του Αμερικανικού Στρατού έχουν δημιουργήσει μια διαφορετική Διαδικτυακή εφαρμογή, που δείχνει πόσος καφές απαιτείται για να παραμείνουν οι στρατιώτες πιο αποδοτικοί σε συνθήκες έλλειψης ύπνου.

Προηγήθηκε έρευνα στην οποία πήραν μέρος στρατιώτες που στερήθηκαν αρκετές ώρες ύπνου και άλλαξαν βάρδιες εργασίας. Σύμφωνα με το «Enterpreneur», οι στρατιώτες ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν ξύπνιοι σε κάποιες περιπτώσεις έως και 60 ώρες, με αισθητά μειωμένο χρόνο ύπνου, και οι ερευνητές παρατήρησαν το πως η έλλειψη ύπνου μείωσε την εγρήγορση και την απόδοση, αλλά και το πως επηρέασε τους συμμετέχοντες η κατανάλωση της καφεΐνης. Στο τέλος οι επιστήμονες διαπίστωσαν με τη βοήθεια αλγορίθμου πως μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση καφεΐνης κατά 40% και να αυξηθεί εγρήγορση κατά 40%.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτίθενται συχνά σε τέτοιες αφύσικες καταστάσεις και μια κακή νύκτα ύπνου μπορεί να αντιμετωπιστεί με ξεκούραση την επόμενη ημέρα. Όμως η έρευνα του Αμερικανικού Στρατού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι νοσηλευτές, που αλλάζουν συχνά βάρδιες και πρέπει να είναι πάντα συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους. Και προφανώς είναι χρήσιμη στους στρατιώτες.

Η εφαρμογή, με το όνομα «2B-Alert» είναι διαθέσιμη για το κοινό και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Κατ’ αρχάς τι καφέ; εδώ πρωτοπορουμε. Εμείς έχουμε πάντα φραπέ για ενα Σύνταγμα