Η Γερμανία παρέλαβε το σύνολο των Tiger

3
1564
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 2 Αυγούστου 2018 ο Γερμανικός Στρατός παρέλαβε το τελευταίο από επιθετικό ελικόπτερο Tiger, αναφέρει το «Jane’s».

 

Οι παραδόσεις του τύπου είχαν αρχίσει το 2005. Τα γερμανικά Tiger έχουν έκτοτε αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν και το Μάλι. Στο τελευταίο, δε, απωλέσθη ένα από αυτά τον Ιούλιο του 2017 με συνέπεια τον θάνατο των χειριστών.

 

Το Tiger αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Γαλλίας και Γερμανίας, ενώ έχει εξαχθεί στην Αυστραλία και την Ισπανία. Το ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει συνδυασμό ρουκετών και πυραύλων, ενώ διαθέτει πυροβόλο των 30mm.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
EPR
Guest
E.R

Χωρίς πυροβόλο. Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό.
Η τσιγγουνιά των Γερμανών δεν έχει όρια

Κώστας
Guest
Κώστας

Και θα καθηλωθεί…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Eπί ευκαιρίας Είχε γραφτεί στον αμυντικό τύπο ότι επειδή η Κύπρος είχε προβλήματα με τους ρώσους σε ότι αφορά την υποστήριξη των Μi-35 της, πως σκεφτόταν να τα πουλήσει και να τα αντικαταστήσει με Tiger. Στην αεροπορική βάση Πάφου συζήτησα το θέμα με χειριστές των Μi-35. Πράγματι υπήρξε πρόβλημα με την υποστήριξη που παρείχε η ρωσική εταιρεία στα κυπριακά Μi-35 αλλά το θέμα επιλύθηκε. Ρωτώντας διάφορα τους κύπριους χειριστές για τα Mi-35 και όχι μόνο, μου απάντησαν πως είναι ικανοποιημένοι από αυτά, και πως υπάρχει μεγάλο απόθεμα ανταλλακτικών και όπλων για αυτά. (απάντηση σε ερώτηση μου για τις κυρώσεις των… Read more »