Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Άμυνας Eurofighter της AMI από την 36η Πτέρυγα στην Gioia del Colle απογειώθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 13:30  για να αναγνωρίζουν ένα A320 της Aegean σε δρομολόγιο από το Λουξεμβούργο προς την Αθήνα όταν το τελευταίο φέρεται να μην ανταποκρινόταν σε κλήσεις του ΕΕΚ. Τα δυο ιταλικά μαχητικά «αναχαίτισαν» το ελληνικό επιβατικό και ακολουθώντας τις διεθνώς προβλεπόμενες διαδικασίες βοήθησαν το πλήρωμα να αποκαταστήσει επαφή με τον Έλεγχο Εναερίου Κυκλοφορίας συνεχίζοντας κανονικά το ταξίδι του.

Την ίδια ημέρα και μια ώρα αργότερα δυο F-2000 επιφυλακής του βόρειου τομέα Αεράμυνας από την  4η Πτέρυγα του Grosseto AFB «αναχαίτισαν» ένα DA40 γενικής αεροπορίας που είχε απογειωθεί από την Βενετία με προορισμό την Γερμανία και δεν διατήρησε επαφή με τον ΕΕΚ.

Την προηγουμένη, 13 Ιουλίου, Eurofighter επιφυλακής από την Gioia del Colle είχαν αναχαιτίσει ένα βελγικό Embraer 450 για τον ίδιο λόγο.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαδικασίες  (που είναι ρουτίνα εδώ και χρόνια στην Ευρώπη) με το καθεστώς air policing που ισχύει έγιναν κάτω από διαταγές του Combined Air Operation Center (CAOC) στην Torrejon που είναι υπεύθυνη μονάδα του ΝΑΤΟ για την  επιτήρηση της περιοχής.

(πηγή blogbeforeflight.net)

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει να ήταν πολύ βαθής ο ύπνος.
    Να σε ξυπνάνε γιατί έχουν έρθει μαχητικά δίπλα σου είναι ζόρικο.

  2. Κάποιο σχόλιο από την εταιρία;
    Οι Ιταλοί θα ζητήσουν αποζημείωση για το renagade όπως η ΠΑ από την Delta;

  3. Aν η μη επαφη με τον ΕΕΚ οφειλονταν σε «αβλεψια»του πληρωματος κανονικα θα επρεπε να χρεωθει η εταιρεια ολο το κοστος της αναχαιτισης.

Comments are closed.