Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος Αμερικανών στρατιωτών στην Μανπίτζ

6
2261
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Επιβεβαιώθηκε τελικά ο θάνατος Αμερικανών στρατιωτών στην Μανπίτζ της βορειοανατολικής Συρίας, από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Επιχείρησης “Inherent Resolve”.

Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στην Συρία, αναφέρει μέσω Τwitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου, χωρίς να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον αριθμό των Αμερικανών που βρήκαν το θάνατο.

Σύμφωνα πάντως με όσες πληροφορίες διακινούνται από πηγές στο σημείο της επίθεσης, ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 14 άτομα, εκ των οποίων, 2 έως 5 ήταν Αμερικανοί στρατιώτες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Thracian
Guest
Θρακιώτης

Στημένο… Aλλά από ποιούς???
Για μένα δύο τινά ισχύουν: Πρώτον, στήθηκε (από τους Τούρκους??? ίσως και εν γνώση του Τραμπ???) για να μπορέσει ο βαψομαλλιάς να πει ότι φέρνει πίσω τους στρατιώτες μια ώρα αρχύτερα. Δεύτερον, από τους Αμερικανούς (CIA ή Mossad??? μετά από παρότρυνση των στρατηγών – γερακιών???) για να αλλάξει γνώμη ο βαψομαλλιάς και να μείνει στη Συρία.

Ό,τι και να ισχύει, ΠΙΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΤΗ (1ημ/2τελ ΚΑΙ under).

Sim
Guest
Sim

…Στανταρακι

RedDevils
Guest
Κυριάκος

Οπότε ότι και να γίνει εσύ επιβεβαιωνεσαι.

GMT-I
Guest
GMT-I

Το φοβερότερο δεν είναι οι αμερικανικές απώλειες αλλά ότι πλέον θεωρείται δεδομένο ότι αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο συριακό έδαφος. Τους κάλεσε η επίσημη κυβέρνηση; κήρυξαν πόλεμο κατά της συριακής επίσημης κυβέρνησης; και παίζουν και παιχνίδια πιθανόν κάθε λογής ομάδες βαθέως κράτους. Ασχέτως ,όπως έχω ξαναπεί, αν είναι κακός ο άσαντ, αν κάτι έχει οδηγήσει μετά την συνθήκη της Βεστφαλίας την ανθρωπότητα σε μια ισορροπία δλδ να μην είναι ο νόμος της ζούγκλας ο κυρίαρχος ήταν το απαραβίαστο των συνόρων. Μετά το Κόσοβο και την δημιουργία του όλα έχουν ισοπεδωθεί και επισήμως. Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε και εμείς να… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Είναι εύλογος ο προβληματισμός σας. Και τον συμμερίζομαι κατ’ αρχήν πλήρως. Δυστυχώς δεν υπάρχει πειστική απάντηση. Ηθικά, φιλοσοφικά και πολιτικά πειστική μονοσήμαντη απάντηση. Ήδη η ίδρυση του ΟΗΕ και οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν συνάδουν πλήρως με το βεστφαλιανό μοντέλο οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας. Η τραυματική εμπειρία του Β’ ΠΠ ανέδειξε ως παράλληλη της κυριαρχίας ratio της θεσμικής οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας την αποφυγή των ενόπλων συγκρούσεων και την προστασία των πληθυσμών από τις συνέπειες τους. Ότι αυτό ανοίγει την κερκόπορτα σε επιβουλές της κυριαρχίας των εθνών είναι αδιαμφισβήτητο. Τι από τα δύο (κυριαρχία ή ανθρωπιστική όψη) θα παίρνει… Read more »

Ο καναδός
Guest
Ο καναδός

+1