Πάνω από 1,2 εκατ. οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2019

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα και μένουν επίσης περισσότερο θέλει η Ελλάδα και ακριβώς αυτές τις προδιαγραφές φαίνεται ότι πληρούν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ.

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού και του ίδιου του υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ήταν προ ημερών στις ΗΠΑ, φέτος οι Αμερικανοί τουρίστες αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,2 εκατ., έχοντας ήδη από πέρυσι αγγίξει επίπεδα ρεκόρ στο 1,07 εκατ.. Εξ’ ού και οι επαφές που πραγμαοποιούνται για την προσθήκη δρομολογίων με απευθείας αεροπορική σύνδεση καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, πέραν της σύνδεσης που έχει η Emirates ήδη από το 2017 στο δρομολόγιο Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη.

Ως προς τον εισερχόμενο τουρισμός από τις ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση την περίοδο 2016-2018 κατά 40,9% από τα 779 χιλ. επισκέπτες το 2016 σε σχεδόν 1,1 εκατ. το 2018. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος για το 2018 ήταν η Αττική, το Νότιο Αιγαίο και η Πελοπόννησος.

Όσον αφορά το πόσα ξοδεύουν οι Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα, η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη (ΜΚΔ) για την αμερικάνικη αγορά το 2018 ανέρχεται στα 947,7 ευρώ υψηλότερη κατά 82,4% από την ΜΚΔ που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας από όλες τις εθνικότητες και αντιστοιχεί στα 519,6 ευρώ.

Η Μέση Ημερήσια Δαπάνη των τουριστών από τις ΗΠΑ το 2018 είναι υψηλότερη κατά 29,3% από αυτή που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας, φθάνοντας τα 89,1 ευρώ έναντι 69 ευρώ που είναι συνολικά.

Πηγή και συνέχεια: Banks.gr


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Πολύ θετική εξέλιξη…

Α.Τ.
Guest
Α.Τ.

Και;;; Τι σχεση εχει αυτο με το χωρο της Αμυνας, της ναυπηγικης ή της αεροναυπηγικης; Εξελισσεστε σε Γραφειο Τυπου της Αμερικανικης Πρεσβειας με γρηγορους ρυθμους κι αυτο ειναι θλιβερο.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Περισσότερα έσοδα για το κράτος => αύξηση ΑΕΠ => περισσότεροι πόροι για την άμυνα.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Γερά πορτοφόλια οι αμερικανοί (και στα tips) και φυσικά μακάρι να αυξηθεί ο αριθμός τους. Φέτος φαίνεται μικρή αύξηση στις αφίξεις ΑΛΛΑ μεγάλη αύξηση (10%) στα έσοδα από τον τουρισμό.

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Αν τα στοιχεία σας είναι έγκυρα τότε τα νέα είναι εξαιρετικά αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική δουλειά αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος ή επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Αν βάλουμε και την επιστροφή στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας, και την επιδείνωση της κατάστασης με το μεταναστευτικό το 10% ακούγεται εξωτικό. Μακάρι να έχω άδικο.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/6071_thayma-toy-toyrismoy-rekor-17-eton-fetos-sta-esoda

Δε βρίσκω το Link από τα αποτελέσματα 10 μήνου.. :/