Η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε ενέκρινε την αποστολή του ιαπωνικού ΠΝ στον Κόλπο

7
Japan Maritime Self-Defense Force (JMSDF) escort ship "Kurama," left, navigates behind destroyer "Yudachi," with a flag, during a fleet review in water off Sagami Bay, south of Tokyo, Sunday, Oct. 14, 2012. (AP Photo/Itsuo Inouye)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ενέκρινε σήμερα την απόφαση να αναπτυχθούν στοιχεία του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο μιας αποστολής με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής ναυσιπλοΐα στον Κόλπο. Η κίνηση, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, καταγράφηκε εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, που άρχισε όταν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από την ιστορική συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας και άρχισε να επαναφέρει σε ισχύ τις αμερικανικές κυρώσεις με σκοπό να προκαλέσει ασφυξία της χώρας.

Η αποστολή του ιαπωνικού ΠΝ, διάρκειας ενός έτους, είναι σχεδιασμένη ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και να υπάρξουν περισσότερες εγγυήσεις για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στον Κόλπο, κρίσιμης σημασίας οδό για τον εφοδιασμό των αγορών με πετρέλαιο. Το ιαπωνικό ΠΝ δεν θα συμμετάσχει στον διεθνή συνασπισμό που σχηματίζει η Ουάσινγκτον για να εγγυηθεί όπως λέει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, καθώς το Τόκιο δεν θέλει να διαταραχθεί η σχέση του με την Τεχεράνη. Η Ιαπωνία, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, διατηρεί φιλική σχέση με το Ιράν και ήταν ένας από τους κυριότερους εισαγωγείς ιρανικού αργού ωσότου η κυβέρνηση του Τραμ αποφάσισε να βάλει τέλος στις εξαιρέσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις για τους αγοραστές πετρελαίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MUSTAFA
Member
MUSTAFA

Οι Ιάπωνες έπεσαν στην Τεχεράνη και …
γαλοπούλα τους είχε σώσει …
Ελπίζω όχι πάλι …
(18 Μαρτίου 1985) Ο πόλεμος μεταξύ Ιράκ και Ιράκ
215 Ιάπωνες Επιβάτες … και Τουρκικές Αερογραμμές …
https://www.youtube.com/watch?v=59b4214jXlQ

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

“γαλοπούλα τους είχε σώσει …

Moυστάρδα αυτή η γαλοπούλα τους έσωσε ή ήταν άλλη;
comment image

nigozs
Member
nigozs

Σωστός !

nigozs
Member
nigozs

Διοικητική μέριμνα μάλλον, όπως και παλαιότερα.
Το θέμα είναι ότι η ουδετερότητα είναι επιτήδεια και γενικώς λίγοι έχουν το χάρισμα βλ. Τουρκία (στο παρελθόν).

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

get out of america and be independent…

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Get out of NATO and be independent!

x-m
Member
Famed Member
x-m

Get out of here and leave us alone !