Αμερικανικά B-52, πολωνικά Su-22 και γερμανικά Eurofighter (μεταξύ άλλων) στην Τσεχία

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52 της αμερικανικής Αεροπορίας και τακτικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon θα συμμετάσχουν στη διεθνή στρατιωτική άσκηση Ample Strike στην Τσεχία το διάστημα μεταξύ 3-14 Σεπτεμβρίου.

Στην εν λόγω άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 1.300 στρατιωτικοί από τους οποίους 350 θα είναι από ξένες συμμαχικές δυνάμεις. Ανάμεσα σ’ αυτούς δεν θα είναι μόνο μόνιμοι στρατιωτικοί αλλά και μέλη της εφεδρείας των τσεχικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνολικά 18 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Γερμανία.

Ο στόχος της εν λόγω ετήσιας άσκησης είναι να εκπαιδεύσει το συντονισμό μεταξύ προωθημένων εναέριων παρατηρητών και των πληρωμάτων των αεροσκαφών και τα ανώτερα κλιμάκια διοίκησης.

Οι προωθημένοι εναέριοι παρατηρητές θεωρούνται επίλεκτα μέλη στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η αποστολή τους είναι να διεισδύουν ακόμα και πίσω από τις εχθρικές γραμμές με στόχο να ενημερώνουν τους πιλότους για τους στόχους που πρέπει να βομβαρδίσουν και να εξασφαλίζουν κάθε απαράιτητη πληροφορία.

Αεροπορική υποστήριξη θα παρέχεται στα στρατεύματα στο έδαφος από αεροσκάφη L-159 και μαχητικά Gripen της τσεχικής Αεροπορίας καθώς και από επιθετικά ελικόπτερα Mi-24/35. Η Πολωνία θα στείλει αεροσκάφη κρούσης Su-22 κι Σλοβενία PC-9. Η Βρετανία θα συμμετάσχει με αεροσκάφη Hawk και έναν προσομοιωτή για την εκπαίδευση των προωθημένων εναέριων παρατηρητών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Εμείς; Κάποιες Ομάδες JTAC/FAC;;;

Μάριος
Guest
Μάριος

Ο τίτλος δεν είναι απόλυτα σωστός.
Τα Β-52 θα πετάνε από τη βάση RAF Fairford στην Αγγλία και τα γερμανικά Eurofighter (και Tornado!) από τη βάση του Neuburg στη Βαυαρία.

Lesalaut
Guest
lesalaud

Οι τακτικές δυνάμεις του ΕΣ δεν διαθέτουν προσωπικό με σχετική εκπαίδευση και προσωπικό, ή είναι ιδέα μου;