Τα An-188 από Τουρκία κι Ουκρανία θα είναι συμβατά με το ΝΑΤΟ

2
2418
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 36
  •  
  •  

Η Τουρκία κι η Ουκρανία ανακοίνωσαν πρόσφατα μία συνεργασία για την κατασκευή των βαρέων μεταφορικών αεροσκαφών An-188. Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε πρόσφατα στα πλαίσια της αεροναυτικής έκθεσης Eurasia, στην Αττάλεια της Τουρκίας, ωστόσο η ουκρανική εταιρεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου κάνει ειδική μνεία στο ότι τα νέα αεροσκάφη θα είναι πλήρως συμβατά με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Στα πλαίσια της συνεργασίας, όλα τα κρίσιμα υποσυστήματα του αεροσκάφους θα υποστούν «δυτικοποίηση» ή αντικατάσταση με άλλα δυτικής (σ.σ. τουρκικής όπου είναι εφικτό) προέλευσης. Το τελικό προϊόν θα είναι πλήρως συμβατό με όλες τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ τόσο όσον αφορά τον εξοπλισμό, όσο κι όσον αφορά την χρήση του.

Η συνεργασία θα αποδώσει μεταφορικά αεροσκάφη με μεταφορική ικανότητα της κατηγορίας των 50 τόνων. Θα μπορεί να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό κάθε είδους, κατασκευαστικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, ελικόπτερα, μέχρι 300 στρατιώτες, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια, παλέτες και κοντέινερ.

Θα μπορεί να προσγειωθεί σε εξαιρετικά σύντομους διαδρόμους της τάξης των 600-800 μέτρων μήκους, γεγονός που θα του επιτρέψει να επιχειρεί από πολύ περισσότερα αεροδρόμια. Επίσης προβλέπεται η χρήση σύγχρονων κινητήρων τούρμποτζετ με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Όπως δήλωσε ο Πάβλο Μπούκι, γενικός διευθυντής της UkrOboronProm, συμφωνήθηκε το πρόγραμμα της διμερούς συνεργασίας να περάσει πλέον σε πρακτικό επίπεδο και να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες στο κοντινό μέλλον.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Τουρκία συμμετέχει ήδη στην συμπαραγωγή του Α400Μ, το οποίο προορίζεται να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτή η συνεργασία κατά πάσα πιθανότητα αποσκοπεί στις διεθνείς αγορές.

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν παρά την εξαιρετική σύσφιξη των σχέσεων με την Ρωσία του Πούτιν, δεν διστάζει να διατηρεί ιδιαίτερα στενές επαφές με την Ουκρανία σε μία σειρά βιομηχανικών αμυντικών θεμάτων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 36
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Guest
Σπύρος

«Επίσης προβλέπεται η χρήση σύγχρονων κινητήρων τούρμποτζετ με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.»

Τούρμποτζετ ή τούρμποφαν;

kakaouskia
Guest
kakaouskia

Καλησπέρα.

Άσχετο με το θέμα, αλλά έπεσα πάνω σε αυτό:

https://cigeography.blogspot.sg/2018/04/blog-post.html

Απεικονίζει τις δυνάμεις που πήραν μέρος στην επιχείρηση στη Συρία.