Το Anadolu «κολυμπάει» (για λίγο) στη θάλασσα

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπό ναυπήγηση LHD «TCG Anadolu» του Τουρκικού Ναυτικού βρέθηκε προσωρινά στις 4 Μαΐου 2019 στο νερό.

 

Σύμφωνα με το «Bosphorus Naval News», το πλοίο κατασκευάζεται σε μία πλωτή δεξαμενή και η συγκεκριμένη ενέργεια συνέβη επειδή τμήματά του έπρεπε να μετακινηθούν. Το πλοίο θα επιστρέψει στην πλωτή δεξαμενή και η ναυπήγησή του θα συνεχισθεί.

 

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα το πλοίο υπέστη ζημιές από πυρκαγιά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της καταστροφής. Επειδή το πλοίο είναι υπό κατασκευή, τα μέρη που υπέστησαν ζημιές, θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να επισκευαστούν.

 

Φωτιά στο τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

κι εμεις βγαλαμε περατζαδα τη ρουσσεν τις προαλλες

Aris
Member
Aris

Άσχημο πλοίο…καλό βόλι μας

Paliouras
Member
Paliouras

Πωπω, σχεδον ετοιμο ειναι !
Εχουμε ηδη αργησει χαρακτηριστικα…

Νείλος
Guest
Νείλος

Ακόμα ένα εντυπωσιακό κατασκευαστικό επίτευγμα των Τούρκων με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για εμάς χάριν της γεωστρατηγικής προβολής ισχύος που θα μπορούν να εξασκούν όταν καταστεί επιχειρησιακό. Ειδικά αν τα καταφέουν στο ανατολίτικό παζάρι με τις ΗΠΑ και του φορτώσουν και 5-6 F-35 τότε ανατολική μεσόγειος και Κύπρος γιόκ για τον Ελληνισμό.
Με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα οι Τούρκοι βαδίζουν στην ανασύσταση του ηγεμονικού παρελθόντος τους παίζοντας γεωπολιτικά παίγνια υψηλού επιπέδου & ρίσκου.
Και μεις εθνικά υποτελείς και μικρόνοες προσπαθούμε να ξορκίσουμε την συλλογική μας μειονεξία δια του χλευασμού. Μοκέτο λοιπόν και αυτό…

Nikodimos
Editor
Noble Member

Δεν είναι επίτευγμα των Τούρκων. Θα ήταν, αν το είχαν σχεδιάσει μόνοι τους. Το σχέδιο είναι ισπανικό, κάποια από τα υποσυστήματα τούρκικα και κάποια εισαγόμενα όπως εισαγόμενα θα είναι και όλα του τα αερομέσα.

Rorynes
Guest
Rorynes

Έχει σημασία δηλαδή που δεν είναι όλα τουρκικά 100%;;;Σημασία έχει αγαπητέ ότι υπάρχει και το κατασκεύασαν.Εμείς σε σύγκριση με τους Τούρκους είμαστε στον πάτο.Το να χλευάζουμε και να υποτιμούμε είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Captain_Kal
Member
Trusted Member
Captain_Kal

With all due respect, εάν και μένα μου δώριζαν στον Π/Υ 20 δισ το χρόνο, (από άγνωστες πηγές, βλέπε Κατάρ, ΙΣΙΣ κλπ), όχι το Anadolu, το Galactica θα είχα βάλει σε τροχιά. Και το να κάνω reverse engineering σε ότι πέσει στα χέρια μου, δεν θεωρείται και πολύ “τίμια” μέθοδος για να πάω μπροστά την βιομηχανία μου.

Rorynes
Guest
Rorynes

Και στην Ελλάδα έβρεχε κάποτε λεφτά αλλά τα φάγαμε και την αμυντική βιομηχανία την καταστρέψαμε..Το ότι το reverse engineering δεν είναι «τίμια» μέθοδος αυτό με ποια λογική;;Καλά κάνουν οι Τούρκοι όπως και οι Ισραηλινοί που παίρνουν συστήματα άλλων και τα εξελίσσουν και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην οικονομία τους.

Νείλος
Guest
Νείλος

Δηλαδή εμείς απο τιμιότητα δεν παράγουμε τίποτις μην και μας κατσαδιάσουν για reverse engineering… και κοκκινίσουμε από ντροπή. Αυτό μας μάρανε; Όσο για τις οικονομικές ενέσεις από το Κατάρ καλώς κάνουν και τις λαμβάνουν. Που είναι το μεμπτό; Χτίσε και εσυ ως Ελλάδα αν μπορείς, συμμαχικές συνέργειες σε υψηλό γεωστρατηγικό επίπεδο με βάση θρυσκευτικές/πολιτισμικές συγγένειες και μετά τα ξαναλέμε. Εδω με μια σταλιά κράτος σαν της Κύπρου, που είμαστε ομοεθνείς και ομόθρησκοι και αντιμετωπίζουμε την ίδια απειλή και δεν έχουμε καταφέρει πενήντα χρόνια τώρα να συνεννοηθούμε για να δομήσουμε από κοινού μια αποτρεπτική αμυντική πλατφόρμα, ένα κοινό αμυντικό ταμείο κλπ..… Read more »

Captain_Kal
Member
Trusted Member
Captain_Kal

“Και στην Ελλάδα έβρεχε κάποτε λεφτά αλλά τα φάγαμε και την αμυντική βιομηχανία την καταστρέψαμε..” Με συγχωρείτε, αλλά ποτέ δεν έβρεξε λεφτά στην Ελλάδα, για αμυντικές δαπάνες. Από τα ΜΟΠ της δεκαετίας του 80, μέχρι τα ΕΣΠΑ δεν υπήρχε ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος, να διαθέσεις αυτά τα χρήματα στην Άμυνα. Αντίθετα, τα 20δις του τουρκικού Π/Υ,και δεν δικαιολογούνται από παραγωγικές διαδικασίες, αλλά και δεν ελέγχεται η χρήση τους. Για να συνοψίσω, μπορούμε να συζητάμε (και να συμφωνούμε) όλη μέρα, ότι τα ποσά που δόθηκαν για αλλαγή καλλιεργειών, “επενδύθηκαν” σε πολυτελή αυτοκίνητα, Θηριώδη Τρακτέρ, και καλλίπηγες τραγουδήστριες, αλλά τρόπος να μεταφερθούν στον Π/Υ… Read more »

Νείλος
Guest
Νείλος

Για εμάς όλα δύσκολα είναι λόγω ανικανότητας! Ούτε το Κατάρ ανήκει στη Δύση ή το ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να συμφωνήσει με την Τουρκία το στήσιμο στρατιωτικής βάσης με πρόβλεψη να φιλοξενήσει 3,000 προσωπικό. Έτσι η Τουρκία βάζει πόδι στον Κόλπο. Ούτε το Σουδάν ανήκει στη Δύση ή το ΝΑΤΟ αλλά και εκει η Τουρκία σχεδιάζει στρατιωτική βάση βάζοντας ποδι στην Αφρική. Όπου υπάρχει Ηγεσία, εθνοκεντρική θέαση του κόσμου, στιβαρή στρατηγική και θέληση όλα γίνονται. Για να μην αναφερθώ στην Τουρκική διύσδυση στη Βαλκανική γειτονιά μας, τη βάση υποβρυχίων στην Αλβανία, τις στενές σχέσεις με Σκόπια κλπ. Κατά… Read more »

Captain_Kal
Member
Trusted Member
Captain_Kal

1. Επειδή είναι κράτος ταραξίας, και κεκαλυμμένη δικτακτορία, φυσικά και τα κάνει αυτά. Εμείς ούτε θέλουμε, ούτε πρέπει να της μοιάσουμε!!

2. Όλα αυτά τα κάνει σε ξεβράκωτους!! Την επίθεση στο κτήριο του Anadolou στην Γάζα, μάλλον την κατάπιε αμάσιτη!!

3. Όχι απλά θα μασήσει από μηνύσεις κλοπυράιτ, αλλά θα βαρυστομαχιάσει κιόλας!!

4. Μπορεί να έχουμε τα στραβά μας, αλλά ούτε ξεβράκωτοι είμαστε, ούτε ταραξίες. Και νομίζω είμαστε καλύτερα έτσι!!

(Όλα τα παραπάνω, σε επιπεδο κυβερνήσεων!! Με τον απλό κόσμο μια χαρά τα πάμε γενικά!!)

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

“ανατολική μεσόγειος και Κύπρος γιόκ για τον Ελληνισμό.”

Με 5-6 F-35!!!

erwin.rommel
Member
erwin.rommel

σύνδεσμος για το YouTube 1:
https://www.youtube.com/watch?v=6XcY59vLZGA

σύνδεσμος για το YouTube 2:
https://www.youtube.com/watch?v=agCD5SunmTk