Ανακήρυξη “Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης” (ΑΟΖ) και “12 μιλίων”. Μήπως με τόσες δυνάμεις σε κινητοποίηση, και τους Ευρωπαίους στα σύνορά μας, πλησιάζει η ώρα;

67
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η πρόσφατη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο έβαλε ένα (προσωρινό;) τέλος στις πολιτικές κατευνασμού της τουρκικής επιθετικότητας. Παρά την συνδυασμένη αντίδραση της Τουρκικής πλευράς, αλλά και των Ελλήνων wannabe, politically correct “influencers”, η πολιτική ηγεσία έδωσε σαφείς οδηγίες και κανόνες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

Παρά την επανάληψη ακραίων fake news από ελληνικά sites ανοησιών περί “δολοφονίας” προσφύγων από Έλληνες αστυνομικούς, παρά το κατάπτυστο δημοσίευμα των NYTimes, που όμως ξεσκέπασε το site E-amyna.com (αξίζει να διαβάσετε την πλήρη σειρά των tweets που έκανε η συντακτική ομάδα την περασμένη εβδομάδα), η ελληνική πολιτική ηγεσία στάθηκε δίπλα στους άντρες και τις γυναίκες που αυτές τις ώρες βρίσκονται συνεχώς στο καθήκον, προστατεύοντας τα σύνορά μας. Το ίδιο έκανε και η πλειοιψηφία της αντιπολίτευσης.

Οι ΗΠΑ επενδύουν εκατομμύρια στην αναβάθμιση των βάσεων στην Τουρκία, ενώ ο Ερντογάν απειλεί να τις κλείσει…

Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια διπλή απειλή, την προσπάθεια εισβολής αλλά και τον κορωνοϊό. Από όσα βλέπουμε, προσώρας, τα καταφέρνουμε μια χαρά και με τις δυο απειλές. Τα σύνορα του Έβρου έχουν “σφραγιστεί”, και όσες προσπάθειες έχουν γίνει να “πέσει” το Οχυρό των Καστανιών, έχουν αποτύχει. Το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά, το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό κάνουν αυτά που πρέπει και οι ροές είναι πλέον μικρότερες και από τις εποχές που δεν είχαμε ροές.

Η αποστολή των 1000 Στρατοχωροφυλάκων στον Έβρο, με τις εντυπωσιακές θωρακίσεις τους, και την άψογη σκηνική παρουσία, το μόνο που κατάφερε ήταν να εξάψει την “φαντασία” κάποιων ελληνικών ΜΜΕ, που θεώρησαν πως στην περιοχή είχε φτάσει ο Τζόνυ Ράμπο, ο Τζακ Νόρρις και τα αδέλφια τους. Οι “πετυχημένοι” στρατοχωροφυλακομμάντο, απέτυχαν ακόμη και να ρίξουν μια περίφραξη με την βοήθεια θωρακισμένου. Ίσως είναι καλύτερα γιαυτούς που δεν αντιπαρατέθηκαν με την Ελληνική Αστυνομία, τα ΕΚΑΜ και τα ΜΑΤ. Οι Έλληνες δεν είναι ταλαιπωρημένοι Κούρδοι, αλλά εκπαιδεύονται μια ζωή για καταστάσεις σαν αυτές.

Βαρύ το τίμημα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Στο Αιγαίο το Λιμενικό κατάφερε να αντιμετωπίσει προκλήσεις απίστευτες, ενώ ταυτόχρονα σφράγιζε τα θαλάσσια σύνορά μας. Οι εμβολισμοί, ή μάλλον οι προσπάθειες εμβολισμών είναι καθημερινό φαινόμενο, και οι Τούρκοι φαίνεται πως παρακαλάνε για ένα θερμό επεισόδιο. Το ΠΝ και το Λιμενικό όμως δεν τους έχουν κάνει την χάρη…

Τώρα, η κατάσταση στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό είναι ελεγχόμενη. Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση προτίμησαν να πάρουν σκληρά μέτρα άμεσα, παρά να κρύψουν την κατάσταση κάτω από το χαλί. Αντίθετα στην Τουρκία, είναι ηλίου φαεινότερο πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, με τα όποια κρούσματα να αποκρύπτονται επιμελώς από ένα καθεστώς που φυλακίζει δημοσιογράφους καθημερινά.

Ο Γκας Μπιλιράκης θέλει να διώξει τις αμερικανικές στρατηγικές δυνάμεις από την Τουρκία

Σε κάθε περίπτωση, η σύγκριση της υγειονομικής καταστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δίνει σαφές προβάδισμα στην χώρα μας χάρη στο υψηλό επίπεδο που απολαμβάνουμε σα χώρα της ΕΕ. Η κατάσταση στην γειτονική χώρα, έχει επιδεινωθεί δραματικά από την άνευ προηγουμένου συγκάλυψη των περιστατικών της πανδημίας. Υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες αναφορές πως οι Ένοπλες Δυνάμεις “θερίζονται” από τον κορωνοϊό, και το ήδη προβληματικό σύστημα υγείας στη γειτονική χώρα φτάνει στα όριά του.

Την ίδια στιγμή, όπως έχουμε γράψει, οι μονάδες στο Έβρο έχουν μειωθεί, προκειμένου να στείλουν προηγμένα συστήματα στα σύνορα με τη Συρία. Ιστορικά, οι μονάδες με τη Συρία και το Ιράν ήταν αποδέκτες ότι “αρχαίου” είχαν να επιδείξουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Όταν ο Έβρος παραλάμβανε Μ60Τ και Leo2A4 απέναντι στα ελληνικά Leo, τα τουρκοσυριακά σύνορα “βολεύονταν” μέχρι και με Μ48Α3. Τώρα έχει συμβεί το αντίθετο, και η πλειοψηφία των Leo2A4 και των ACV-30, όπως και των T155 Firtina υποχρεωτικά έχουν πάει στο συριακό μέτωπο.

Προγραφών συνέχεια στην Τουρκία: σύλληψη 133 «γκιουλενιστών» στρατιωτικών

Όπως μάλλον θα έχουν καταλάβει οι αναγνώστες μας, παραπάνω γράφουμε μια μαθηματική πολυπαραμετρική εξίσωση, με πολλούς συντελεστές, που κάποια στιγμή δίνει ένα αποτέλεσμα. Έχουμε αφήσει “απέξω” έναν αρκετά σημαντικό συντελεστή. Αυτή τη στιγμή, στα θαλάσσια σύνορά μας υπάρχουν ναυτικές δυνάμεις της Frontex αλλά και του ΝΑΤΟ. Και το κερασάκι στην τούρτα, είναι πως στα χερσαία σύνορα επιχειρούν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις από πολλές χώρες της ΕΕ.

Αυτό σημαίνει, πως με μικρή παρουσία, αλλά υπαρκτή, η ΕΕ βρίσκεται στα ελληνικά σύνορα. Θα θέλαμε να κρατήσουν οι αναγνώστες μας αυτό το δεδομένο. Την ίδια στιγμή, η Frontex και το ΝΑΤΟ έχουν παρουσία στο Αιγαίο. Γιατί δίνουμε τόση σημασία σε αυτά τα δεδομένα;

5 λόγοι γιατί η Τουρκία επιμένει τόσο πολύ στην αγορά ρωσικών πυραύλων (και στην έξοδο από το F-35);

Ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ή/και να ορίσει την ΑΟΖ της, έστω και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας (για το κομμάτι που αφορά την Τουρκία μόνο). Από το 1995, η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, είναι casus belli για την Τουρκία. Υπάρχει μια διαρκής εντολή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για κήρυξη πολέμου χωρίς προειδοποίηση σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Υπήρξαν πολλές σκέψεις για επέκταση των χωρικών υδάτων σε περιοχές που δεν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση με την Τουρκία (Ιόνια και νότια της Πελοποννήσου). Αλλά για διάφορους λόγους, αυτό δεν έγινε ποτέ, παρά τις με στόμφο δηλώσεις παλαιού ΥΕΘΑ και πρώην ΥΠΕΞ. Τώρα, σε ότι αφορά την ΑΟΖ, έχουμε αποτύχει να ορίσουμε ΑΟΖ με χώρες που γενικά είμαστε σύμμαχοι, όπως η Ιταλία ή η Αίγυπτος.

Μ. Χρυσοχοΐδης προς δυνάμεις της FRONTEX στον Έβρο: «Η Ευρώπη είναι εδώ. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν θα περάσει κανείς»

 

Κάποια όμως στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει να σταματήσει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Πρέπει να σταματήσει να κυνηγά τις συνέπειες ενεργειών όπως τα Ίμια, οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναερίου Χώρου, αλλά και κινήσεις όπως το Μνημόνιο Σάρατζ-Άγκυρας. Κάποια στιγμή πρέπει η Τουρκία να αντιδράσει σε εμάς, κι όχι μόνο εμείς σε αυτή.

Μια επιλογή εξάσκησης των νομίμων δικαιωμάτων μας σε Αιγαίο, Λυβικό ή Ανατολική Μεσόγειο, είτε με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ή/και οριοθέτηση ΑΟΖ που θα φτάνει στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ, τότε θα έφερνε την Τουρκία προ τετελεσμένων. Σε μια οποιαδήποτε χρονική στιγμή, η Τουρκία θα αντιδρούσε με κήρυξη πολέμου. Δυνάμεις τεθωρακισμένων στον Έβρο θα προσπαθούσαν να διασπάσουν την ελληνική γραμμή άμυνας, επιδιώκοντας την κατάρρευσή της, ελικόπτερα και αποβατικά θα χτυπούσαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στόχοι στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα πλήττονταν με σφοδρότητα. Αυτό είναι το σενάριο, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ιδιότητες για να το σκεφτεί…

Εσθονοί αστυνομικοί δηλώνουν εθελοντές για να μεταβούν στη Μυτιλήνη και να ενισχύσουν τις δυνάμεις της FRONTEX

Το θέμα είναι, ποιες είναι οι δυνατότητες της Τουρκίας να υλοποιήσει όλα αυτά τα σχέδια; Μήπως ο Έβρος είναι απλά απόρθητος από ελληνικής πλευράς; μήπως τα νησιά δεν μπορούν να πέσουν έτσι εύκολα; μήπως οι επιδρομές στην ελληνική ενδοχώρα μπορούν να γίνουν μόνο από βαλλιστικά όπλα, καθώς η τουρκική αεροπορία είναι σε πραγματικά άσχημη κατάσταση;

Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε, δεν έχουμε τα μέσα ή την πληροφόρηση. Και δεν θα έπρεπε να την έχουμε. Απλά, βλέποντας τα αποτελέσματα των τουρκικών προσπαθειών, παρατηρώντας εκ του μακρόθεν του τι συμβαίνει, διαπιστώνουμε πως η Τουρκία είναι μάλλον στριμωγμένη. Δύσκολα θα ξεκινούσε κάτι που θα ήταν καταστροφικό για εκείνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να νοικιάσει περιπολικά σκάφη για την FRONTEX

Και οι δυο χώρες αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν “πολεμική” οικονομία. Με την διαφορά πως η Ελλάδα έχει ευρώ, και η Τουρκία έχει κάτι που σε λίγο θα κοστίζει λιγότερο από ταπετσαρία τοίχου. Το ηθικό στη χώρα μας, στις ΕΔ και τα ΣΑ είναι υψηλότατο, σε αντίθεση με την Τουρκία, που οι αξιωματικοί κοιμούνται και ξυπνάνε με το άγχος της φυλάκισης. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι σε εξαιρετικό βαθμό, ενώ οι Τούρκοι διαιρεμένοι όσο δεν παίρνει. Τέλος, η ΕΕ πλέον δεν παίζει με την Τουρκία, ούτε θα ανεχτεί για πολύ τον έρωτα Τουρκίας-Γερμανίας λόγω των “τουρκικών” ψήφων.

Κάποια στιγμή, η χώρα μας θα βρεθεί εκτός πανδημίας, πιθανότατα έτοιμη και με στρατιωτική προετοιμασία. Την ίδια στιγμή η Τουρκία ακόμη θα ισχυρίζεται πως ο κορωνοϊός χτύπησε ελάχιστα. Ενώ η οικονομία θα καταρρέει, με τη λίρα προς δολάριο στα 7 με 8. Μήπως, λέμε μήπως, εκείνη τη στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και 30 χρόνια;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

67
Leave a Reply

Please Login to comment
35 Comment threads
32 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
panos236Yiorgosx-mchikichikievaggelos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Χρειάζεται κατάλληλη μεθόδευση και αποφασιστικότητα.
Νομίζω πως έχουμε ήδη αργήσει με αποτέλεσμα να θεωρουμαστε προβλέψιμοι.

gouakis
Member
Member
gouakis

Ας περασει η ιστορια με την πανδημια πρωτα. Ας συμφωνησουμε σε ΑΟΖ με Ιταλια,Αλβανια και Αιγπτο αρχικα κι ας εναρμονισουμε θαλασσια και εναερια συνορα στα 10 μιλια και μετα συζηταμε για 12 μιλια. Το καταλαβαινουμε ολοι οτι οι ξενες αποστολες θα εγκαταλειψουν την χωρα το ιδιο δευτερολεπτο που θα ανακηρυξουμε συνορα στα 12 μιλα.

Chris
Member
Famed Member
Chris

Εκτός κι αν έχει προαποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων. Πράγμα δύσκολο.

CKfurious
Member
Famed Member
CKfurious

shoot first and ask questions later!!

npo
Member
Famed Member
npo

Φίλε μου οι Τούρκοι δεν απειλούν με casus belli αν αυξήσουμε στα 12. Απειλούν αν αυξήσουμε, έστω για 1 μέτρο, και όχι για το Αιγαίο, για οπουδήποτε.

Το διεθνές δίκαιο είναι 100% με το μέρος μας, οπότε αν πράγματι θέλουν πόλεμο αυτό που θα κάνουν θα είναι να δημιουργήσουν προβοκάτσια αλλού κλπ ωστε να δώσουν μια “νομιμοποίηση” στην επιθετική τους ενέργεια. Η δική μας η αντίδραση πρέπει να είναι ενίσχυση της άμυνας ωστε να είμαστε σε θέση να το κάνουμε.

Προσωπικά ντρέπομαι να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που δεν έχει 12 ν.μ

Greg
Member
Trusted Member
Greg

…”οι ξενες αποστολες θα εγκαταλειψουν την χωρα το ιδιο δευτερολεπτο που θα ανακηρυξουμε συνορα στα 12 μιλα”…

Aπό πού προκύπτει αυτό; Μήπως θέλεις νά μού εξηγήσεις μιάς καί δέν ανήκω στούς όλους πού τό καταλαβαίνουν;;
Στά υπόλοιπα δέν θά διαφωνήσω.

DP80
Member
Trusted Member
DP80

Δεν θα ήταν καθόλου άσκημη σαν ιδέα, και για άλλους λόγους εκτός από αυτούς που περιγράφετε.

Daidalos
Member
Noble Member
Daidalos

Αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, ίσως να πλησιάζει. Σε περίπτωση που ο Ερντογάν προκαλέσει επεισόδιο με την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ αυτή θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία, στον βαθμό που θα είναι για πολλοστή φορά ο επιτιθέμενος και ο παράνομος, ενώ εμείς θα υπερασπιζόμαστε στα μάτια όλου του κόσμου αυτό που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και όχι η γεωγραφία της πλάκας που εφαρμόζει ο wannabe Σουλτάνος…

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Με τις λίγες γνώσεις που έχω, εάν οι επιτελείς υπολογίζουν ότι θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε μια γενικευμένη επίθεση ΜΟΝΟΙ μας και εάν μπορούμε να αντεπιτεθούμε μαζικά και συντριπτικά και πάλι ΜΟΝΟΙ μας έτσι ώστε να καταφέρουμε σοβαρά πλήγματα μέσα σε λίγες ώρες, τότε ναι. Η αντεπίθεση πρέπει να είναι τέτοιου μεγέθους και σφοδρότητας που να χάσουν το φως τους. Ίσως έτσι απαλλαγούμε οριστικά από τις μαγκιές τους.

Nasos
Member
Active Member
Nasos

Μπορούμε να στείλουμε συντεταγμένες στον ΟΗΕ, γιατί πρόκειται για ανακύρηξη ΑΟΖ και όχι συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη, και ταυτόχρονα 10 (δέκα) μίλια, χωρίς πρόκληση του έτσι κι αλλιώς παράλογου, παράνομου, κι ότι άλλο θέλετε, casus beli. Κι άστους να τρέχουν . . . Μήπως όμως πρέπει να πάρουμε “άδεια” από κάποιους? ? ? Οέο ?

CKfurious
Member
Famed Member
CKfurious

Έπρεπε η είχαν ΉΔΗ γίνει αυτές οι κινήσεις αμέσως μετά τη συμφωνία τουρκίας λιβύης

Εάν το φρέναρε μια υπάλληλος του ΥΠΕΞ όπως έχει αναφερθεί τότε είναι τραγικά ελάχιστοι

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Aληθεύουν αυτά που γράφονται ότι σήμερα πέταξαν μέχρι την Καβάλα; Aν συνέβη πράγματι, τι αξία έχουν αυτά που γράφετε;

Chris
Member
Famed Member
Chris

Και εγώ το διάβασα και με παραξένεψε. Αν όντως έγινε υπερπτήση από Καβάλα είναι θέμα. “Τουρκικό F-16 εισήλθε το πρωί της Τετάρτης στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ύψος της Νέας Βύσσας στα 15.000 πόδια και βγήκε από την ευρύτερη περιοχή προς την Ορεστιάδα, στις 11:32, δηλαδή λίγα λεπτά μετά την απόδοση τιμών από τη φρουρά στη Σημαία με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο επιτηρητικό φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου και την ταυτόχρονη διέλευση ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο τουρκικό αεροσκάφος στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο… Read more »

x-m
Member
Famed Member
x-m

Το παράξενο είναι πως τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη- Καβάλα- Λήμνος- Λέσβος – Χίος ήταν προγραμματισμένο να ακολουθήσουν τα δικά μας F-16 που θα πετούσαν πάνω απο τις Καστανιές question .

Ο Λυγερός έχει γράψει πτήση ενός στη διαδρομή Νέα Βύσσα -Καστανιές -Αλεξανδρούπολη-Καβάλα -Λέσβο-Χίο και μετά τουρκία .
Τι διάολο !!! παρέα με τα δικά μας έκανε; shock ( Το θέμα είναι, είναι αληθινή η είδηση; question hmm hmm )

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Μήπως ήταν τα δικά μας;
Σε κάθε περίπτωση για το θέμα υπάρχει μόνο μία πηγή αυτή του κ Λυγερού ο οποίος δεν αναφέρει στο άρθρο του ούτε το σύνηθες “σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Άμυνας” ή κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση οψόμεθα, ελπίζοντας η είδηση να μην είναι αληθής.

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Eγώ πάντως την είδα και στο site της ΕΡΤ (παραθέτω το σύνδεσμο παραπάνω) και αυτό με παραξένεψε ιδιαίτερα. Βέβαια μετά άκρα σιωπή. Δε μπορεί να γίνει κάποια δημοσιογραφική ερώτηση προς το ΓΕΑ;

Chris
Member
Famed Member
Chris

Αν ήταν μόνο ο Λυγερός θα μπορούσε να εξηγηθεί και ως υπερβολή λόγω φιλο-Συριζαϊκού αντιπολιτευτικού οίστρου. Φαίνεται όμως ότι η αρχική πηγή στο σύνδεσμο που ανέφερα εγώ τοθλάχιστον ήταν το ΑΠΕ. Σε κάθε περίπτωση ήταν όντως παράξενη είδηση και ευτυχώς εν τω μεταξύ έχει δαιψευστεί (αν και ο Λυγερός επιμένει μεν-διασκευάζοντας δε το άρθρο του).

Hoplite
Member
Noble Member
Hoplite

Μόνο αν προσκληθούν στο air show πετάνε πάνω από Καβάλα…

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

@ alexmark, Άκουσε αγαπητέ – και όσοι ενδιαφέρεστε: Αυτή την ΑΝΟΗΣΙΑ και τα ασύστολα ψεύδη περί «Τουρκικών F16 που πέταξαν πάνω από Καβάλα» την δημιούργησε και την δημοσίευσε γνωστή ανυπόληπτη «ιστοσελίδα» που εξειδικεύεται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην διασπορά χυδαίας Τουρκικής προπαγάνδας. Φαίνεται πως η γνωστή ανυπόληπτη «ιστοσελίδα» δεν έβαλε μυαλό από την Ποινική Δίωξη που έχει ασκήσει η Εισαγγελία Αθηνών και αφορά την διασπορά ψευδών ειδήσεων (με πονηρούς σκοπούς) για δήθεν «εκκένωση των Καστανιών». Εξίσου συνένοχοι όσοι τους διαβάζουν και τους αναπαράγουν. Εάν ο μέσος αναγνώστης την πάτησε μία φορά, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να την πατήσει ξανά. Ως εκ… Read more »

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

δεν νομίζω, διαψεύστηκε

Antonis_Loukas
Member
Noble Member
Antonis_Loukas

Τα θαλάσσια σύνορα έχουν σφραγιστεί; Το καράβι που προσάραξε στη Κέα, το ξεχάσαμε; Τι θα πει το ότι ‘οι Τούρκοι ψάχνονται για θερμό επεισόδιο, αλλά εμείς δεν τους κάνουμε τη χάρη’; Ένα καταρριφθέν πχ τουρκικό uav (για να μη κλιμακώσουμε και καλά…) πάνω από ελληνικό έδαφος, θα είναι ‘τους κάνουμε τη χάρη’; Τα F-16 τους, που επιβεβαιωμένα, έχουν βρεθεί πάνω από ελληνικό έδαφος, είναι ή όχι, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των ενόπλων δυνάμεων, να καταρριφθούν; Μιλάμε για επιχειρούμενους εμβολισμούς δικών μας σκαφών, σε ΔΙΚΑ μας Χ.Υ και το λέμε έτσι απλά… Αυτά δεν είναι προκλήσεις… Αποζημίωση για το ΓΑΥΔΟΣ ζητήθηκε; Ο εμβολισμός του… Read more »

Chris
Member
Famed Member
Chris

Πως κάνετε έτσι για 28 “δομές υποδοχής”;

adpanos
Member
Famed Member
adpanos

Για να αλλάξει το μεταπολιτευτικό σκηνικό στη Ελλάδα, θέλει δουλειά πολύ…..
Βλέπεις οι Ελιτ ζουν με την πεποίθηση πως τα σύνορα είναι παρελθόν, πως μας προστατεύει η Ε.Ε. , πως η πατρίδα δεν έχει σημασία καμιά.
Αλλά αυτό σιγά σιγά σβήνει …
Δες την στροφή της κοινωνίας μετά την οικονομική κρίση, μετά το μεταναστευτικό, τώρα με τον ιό.
Θα ακολουθήσουν και οι πολιτικοί θέλουν δεν θέλουν, ειδάλλως θα χαθούν στην αφάνεια.

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Tο ζήτημα είναι πως θα σταματήσουμε μετά τις προκλήσεις των Τούρκων στην ΑΟΖ – οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι παραβάσεις στο FIR είναι μια γεύση του τι θα γίνει στην ΑΟΖ. Κι έχει δίκιο ο gouakis για την άμεση αποχώρηση όσων υπηρετούν με την FRONTEX.

Κι έχουμε ακόμα ζητήματα με βάρκες στα ανατολικά σύνορα.

adpanos
Member
Famed Member
adpanos

Καλά, ας βάλουμε εμπρός την πολεμική αμυντική βιομηχανία της χώρας να φτιάξει κανένα Κένταυρος, κανένα Λεωνίδας ΙΙΙ , ας αναβαθμίσουμε MEKO και ας κλείσουμε 4 +2 BELHARRA και 6 PESCO Κορβέτες, ας αναβαθμίσουμε F16, MIRAGE, PATRIOT, S300 , ας εξοπλισουμε με EXOSET τα μεγάλα νησιά μαζί με τίποτα BUK .
Ας βάλουμε σύστημα αυτοπροστασίας στα LEO , ας βάλουμε τορπίλες στα υποβρύχια, ας αυξήσουμε και λίγο την θητεία …..

και μετά …….. και 12νμ και ΑΟΖ και ότι άλλο θέλετε .

Οι Τούρκοι μόνο αν δουν πως δεν τους παίρνει δεν θα κάνουν τίποτα.

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Ποιά πολεμική βιομηχανία; Αν εννοείτε την ΕΛΒΟ αυτή πέθανε κι ας μη το λένε ανοιχτά. Τώρα με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα οικονομικά,μείωση ΑΕΠ και σοβαρή κρίση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μάλλον θα ξεχάσουμε και τις Μπελάρες. Σφεντόνες για του χρόνου και βλέπουμε…

SAAB
Member
Noble Member
SAAB

Το casus belli είναι η απειλή όταν επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη (=χωρικά ύδατα) άνω των 6νμ.
Πρέπει λοιπόν, όταν αποφασίσουμε να την επεκτείνουμε να είμαστε προετειμασμένοι/

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Αυτα που διαβαζω εδω και 20 χρονια συζητούνται !!! Γιατι θα γινουν τωρα δεν κατάλαβα !!!

Athan
Member
Famed Member
Athan

Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της για έρευνες κοντά στην Κρήτη. Η “υπόσχεση” του Τούρκου Προέδρου ήταν πως αυτό θα γίνει μέσα στον Μάρτιο. Μάλλον δεν πρόκανε. Αν και η Τουρκία κατέθεσε στις 18 Μαρτίου Συντεταγμένες των Εξωτερικών Ορίων της Υφαλοκρηπίδος της όσον αφορά τα Όρια που συμφώνησε με την Κυβέρνηση της Λιβύης, μένει να δούμε εάν επιμείνει στην συγκεκριμένη απειλή. Η κατάθεση Συντεταγμένων Υφαλοκρηπίδος (Continental Shelf) υποδεικνύει πως η Τουρκία αντελήφθη πως η Ελλάδα ΔΕΝ θα καταθέσει Όρια ΑΟΖ αλλά Όρια Υφαλοκρηπίδος εάν κλιμακωθεί ο σφετερισμός των Ελληνικών δικαιωμάτων. Για… Read more »

Alex2324
Member
Trusted Member
Alex2324

Επιτέλους κάποιος το είπε!

digitallito
Member
Active Member
digitallito

Όλα είναι θέμα timing. Η ενέργειά μας όμως θα προκαλέσει αντισυσπείρωση και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το καθεστώς. Θέλει πολύ-πολύ καλό μέτρημα κινήσεων και κυρίως όχι “μόνοι μας”.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Stratilatis
Member
Noble Member
Stratilatis

Μην σας πιάνει ο ενθουσιασμός από μία επιτυχημένη επιχείρηση. Ακούσαμε πολλά ηχηρά και ενθουσιώδη μπράβο αλλά δεν ακούσαμε καμία ηχηρή καταδίκη για τους Τούρκους. Είμαστε οι πορτιέρηδες της Ευρώπης, όσο κρατάμε τους ανεπιθύμητους έξω από το μαγαζί θα μας λένε όλοι μπράβο αλλά μόλις κάνουμε φασαρία σε κάποιο καλό πελάτη θα μας αδειάσουν σε δευτερόλεπτα. Για την ΑΟΖ ίσως να μην υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά για τον Εθνικό θαλάσιο χώρο ευθύνης, την υφαλοκρυπίδα και τα δώδεκα μίλια χωρικά ύδατα θα υπάρξουν αντιδράσεις εναντίων μας από όλες τις μεγάλες δυναμεις. Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, ΕΕ, αλλά και μικρότερες δυνάμεις όπως το Ισραήλ. Αν… Read more »

x-m
Member
Famed Member
x-m

Όλες οι χώρες που αναφέρετε έχουν 12 χωρικά ύδατα. Με ποιά αιτιολογία θα αντιδράσουν ; (Και η τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα 12 έχει……)

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

1) δεν χρειάζεται δικαιολογία. Κινούνται παρασκηνιακά.
2) μπορούν να πουν ότι το Αιγαίο είναι (σχεδόν) κλειστή θάλασσα.
3) έτσι και αλλιώς αν έχεις χάσει ένα πόλεμο θα κάνεις ότι σου πουν (παράσκηνιακά) αυτές οι χώρες, για να μετριάσεις την χασούρα.

Stratilatis
Member
Noble Member
Stratilatis

Με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν μέχρι τώρα.
Μας ρίχνουν συγχαρητήρια χτυπήματα στην πλάτη και από πίσω στηρίζουν την Τουρκία οικονομικά και μέσω καναλιών να μπορεί να μας απειλεί με casus beli.
Δές αυτές τις μέρες. Όλοι είπαν ένα χλιαρό μπράβο αλλά ποιόν χρηματοδοτήσαν να ανταπεξέλθει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών;

x-m
Member
Famed Member
x-m

Καταρχάς ήρθε η ώρα να τελειώνουμε οριστικά (;) με τους λαθρομετανάστες: επ’ αόριστον αναβολή εξέτασης χορήγησης ασύλου για λόγους υγείας και για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Θα γαβγίσουν μόνο λίγο οι ΜΚΟ που θα χάσουν το χρήμα, τα καμμένα μυαλά της εξω-αριστεράς , και ο έρντι.

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Ένας λόγος που δεν κάνουμε ΑΟΖ είναι η τουρκική εμπλοκή με τα 12νμ, και το πως κλείνουμε τους κόλπους. Είχα βάλει ένα άρθρο του Στέφανου Μάνου από την Καθημερινή σχετικά. Στο Αιγαίο βέβαια με την ΑΟΖ, ακόμα και χωρίς 12νμ επιτυγχάνουμε τα μείζονα συμφέροντα μας λόγω μικρών αποστάσεων. Παρεπιπτόντως με το casus belli η Τουρκία μας έκανε ρουά ματ. Και δείχνει την εθνική αγωνία της να μην αποκλειστούν οι διεθνείς διάδρομοι στο Αιγαίο, γιατί ιστορικά η περιοχή του Μαρμαρά με το πλεόνασμα κεφαλαίου ελέγχει την περιοχή της Ιωνίας (σαν δεύτερη πλησιέστερη αλλά λιγότερο πλούσια περιοχή) μέσω θαλάσσης, αλλά ταυτόχρονα έτσι… Read more »

rrrrrrr
Member
Member
rrrrrrr

”ούτε θα ανεχτεί για πολύ τον έρωτα Τουρκίας-Γερμανίας λόγω των “τουρκικών” ψήφων”
Πού το στηρίζετε αυτό? Γιατί μου ακούγεται λίγο wishfull thinking.

GK21
Member
Noble Member
GK21

Οταν με το καλο τελιωσει αυτη η ιστορια με τον ιο το πρωτο μελημα της ελληνικης κυβερνησης και ολων των κυβερνησεων γενικα θα ειναι η οικονομικη ανακαμψη.Το να λεμε λοιπον πως το ελληνικο πολιτικο συστημα εν μεσω οικονομικης και ανθρωπιστικης κρισης θα προχωρησει σε μια τοσο γενναια κινηση,ειναι κατα την αποψη μου εκτος πραγματικοτητας.Μακαρι να πεσω εξω αλλα πολυ φοβαμαι πως τα οποια λιγα εξοπλιστικα προγραμματα τρεχουν αυτη τη στιγμη θα πανε πισω και τοτε θα πρεπει οχι να διεκδικησουμε πραγματα αλλα να υπερασπιστουμε αυτα που εχουμε.Τελος επειδη δεν αντεληφθην καποια μετακινηση τεθωρακισμενων προς τον Εβρο ουτε καποια αποστολη ενισχυσεων… Read more »

Skeptomenos_politis
Member
Noble Member
Skeptomenos_politis

Ερχεστε στα λογια μου. Ειχα σχολιασει σχεδον τα ιδια πριν απο 20 ημερες…

https://www.ptisidiastima.com/greek-navy-shield-in-aegean/#comment-198848

Ειχα γραψει τα εξης:


<>
.

Τελος, υπαρχει και ενα αλλο θεμα. Μερικα αλλα σαιτ εχουν γραψει πως το ΓΕΕΘΑ εχει ενημερωσει τους αμυντικους συντακτες πως εγινε παραβιαση απο Τουρκικο μαχητικο που εκανε υπερπτηση της Καβαλας, και κατοπιν εφυγε προς Λεσβο. Αληθευει κατι τετοιο?

Οριστε και τα λινκ

https://slpress.gr/ethnika/toyrkikes-yperptiseis-mechri-kai-stin-kavala-ypochreotiki-i-katathesi-syntetagmenon/

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/geetha/861486_toyrkiko-f-16-eftase-meri-tin-kavala-petontas-pano-apo-ethniko-edafos

Skeptomenos_politis
Member
Noble Member
Skeptomenos_politis

Ερχεστε στα λογια μου. Ειχα σχολιασει σχεδον τα ιδια πριν απο 20 ημερες…

https://www.ptisidiastima.com/greek-navy-shield-in-aegean/#comment-198848

Ειχα γραψει τα εξης:

<>

Τελος, υπαρχει και ενα αλλο θεμα. Μερικα αλλα σαιτ εχουν γραψει πως το ΓΕΕΘΑ εχει ενημερωσει τους αμυντικους συντακτες πως εγινε παραβιαση απο Τουρκικο μαχητικο που εκανε υπερπτηση της Καβαλας, και κατοπιν εφυγε προς Λεσβο. Αληθευει κατι τετοιο?

Οριστε και τα λινκ

https://slpress.gr/ethnika/toyrkikes-yperptiseis-mechri-kai-stin-kavala-ypochreotiki-i-katathesi-syntetagmenon/

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/geetha/861486_toyrkiko-f-16-eftase-meri-tin-kavala-petontas-pano-apo-ethniko-edafos

Panagiotis
Member
Noble Member
Panagiotis

Σε όλους όσους μιλάτε για “απαντήσεις”, “αντίποινα” και “καταρρίψεις” θα θυμίσω την υποδειγματική στρατηγική που ακολούθησε η Ελληνική κυβέρνηση το 1940 που δεν ανταπέδωσε τις Ιταλικές προκλήσεις. Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει αθόρυβα και οργανωμένα και όταν πραγματικά χρειάστηκε αποκαλύφθηκε το εύρος της προετοιμασίας και της δυναμικής των ελληνικών δυνάμεων που αν και στερούνταν υλικών σε πολλές περιπτώσεις εντούτοις κατάφεραν να αποκρούσουν για μεγάλο διάστημα τον εχθρό και θα τα είχαν καταφέρει αν δεν έμπαιναν στην μέση και οι Γερμανοί. Αν η τουρκική κυβέρνηση θέλει μια αναμέτρηση μαζί μας ας την αφήσουμε να το δείξει, γεωγραφικά έχει άπειρο χώρο για να… Read more »

DP80
Member
Trusted Member
DP80

Εγώ είμαι μαζί σας για τα 12 ναυτικά μίλια αλλά να θέσω δύο πολύ σημαντικά ερωτήματα: 1ον εάν όντως πάμε στα 12 νμ και οι φίλοι και σύμμαχοι Τούρκοι ξεκινήσουν πόλεμο, είμαστε σίγουροι ότι οι άλλοι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι θα μας δανείσουν για να μπούμε στον πόλεμο ή θα μας δανείσουν για να τον συνεχίσουμε? Γιατί καλά λέγανε κάποιοι ότι άμα φύγουμε από το ευρώ μπορεί το ελληνικό νόμισμα να υποτιμηθεί και να έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά το ενδεχόμενο να μπούμε σε έναν πόλεμο και επειδή το ευρώ είναι οθνείο – ξένο νόμισμα να κλείσει η στρόφιγγα χρηματοδότησης ούτε… Read more »

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Αναφέρεις πολύ σωστά την οικονομία. Αν είχαμε βγει στην δραχμή, θα είχαμε φτάσει σε επίπεδο Αλβανίας οικονομικά.αν κάποιος αμφιβάλει ας αναλογιστεί ότι το 2015 δεν θα είχαμε καν επαρκή ηλεκτροδότηση. Τώρα που έχουμε ευρώ, ζούμε. Αλλά εξαιτίας του γιγαντιαίου δημόσιου χρέους, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε πρέπει να ακολουθούμε με ακρίβεια, ότι μας λένε οι ευρωπαίοι. Για να δοθούν τα μέτρα ανακούφισης της οικονομίας από τον κορονοιο, πήραμε πράσινο φως από το ecofin. Ένας πόλεμος θα στοιχίσει πολύ περισσότερο. Εάν πουν ότι βγαίνεις εκτός προγράμματος, τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού, θα πιάσουν πάλι το 20%. Επομένως καπούτ. Το άρθρο… Read more »

Lebowski
Member
Active Member
Lebowski

Άλλο πράγμα είναι η αντιμετώπιση μεταναστών οπλισμένων με πέτρες , ξύλα και μολότοφ και άλλο τεθωρακισμένων , μπαράζ πυροβολικού , φρεγατών και σμηνών F16

antonios
Member
Noble Member
antonios

Αυτό το παραμύθι με τις ξένες δυνάμεις να σταματήσει κάποτε. Μήπως ο αρθρογράφος εκτιμά ότι μια γαλλική φρεγάτα θα ανοίξει πυρ εναντίον μιας τουρκικής ή μια ολλανδική ακόμα χειρότερα? Να θυμίσω ότι στην Κύπρο οι Τούρκοι επελασαν εν μέσω ανακωχής με την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ! Τέτοια διλήμματα δεν αρμόζουν σε σοβαρά περιοδικά. Αν είχαμε τα κότσια να ανακηρύξουμε 12 ΝΜ θα το είχαμε κάνει μόνοι μας. Η μήπως περιμένουμε βοήθεια από το διάστημα ή κάποιους Αγίους και έχουμε την νίκη στο τσεπάκι μας? Πριν την κρίση και την μείωση των μεγάλων μονάδων επιφανείας το ΠΝ είχε κάνει μια… Read more »

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Mια ερώτηση ακόμη, τι ακριβώς συνέβη στα Ιμια ξέρει κανείς κάτι παραπάνω από αυτό εδώ: https://www.militaire.gr/kynigontas-ton-yfetha-se-ellinika-nera-den-einai-quot-iroismos-quot-allios-to-lene/

chriskri
Member
Noble Member
chriskri

Ο ΥΕΘΑ διαψεύδει το περιστατικό με το F-16 στην Καβάλα.
https://twitter.com/npanagioto/status/1243105774244704257

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

αστειοτητες α) η ιταλια δεν θελει επεκταση γιατι δεν βολευει τους ψαραδες της, η αλβανια δεν θελει για τους δικους της λογους κ η αιγυπτος δεν καιγεται κιολας. β) μπορει να εχουμε ευρω αλλα αμα η γερμανια κλεισει την στροφιγγα θα γινει της βενεζουελας γ) η φροντεξ κ το νατο φευγουν ποιο γρηγορα κ απο 100αρη ολυμπιονικη δ) τα αμερικανα παιρνουν αποφασεις κ οι αλλοι ακολουθουν κ Ε) εδω καλα καλα δεν μπορεις να τα βαλεις με αλβανια κ σκοπια με 0 στρατευμα θα τα βαλουμε με τουρκια εστω κ με μολφ? ΣΤ) ολοι οι πολιτικοι θα ηθελαν τα 12νμ… Read more »

x-m
Member
Famed Member
x-m

Ποιός το προσπάθησε ; question

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

Ο Αλέξης….ντε…..

x-m
Member
Famed Member
x-m

Μ’αρέσουν τα αστεία. lol lol lol

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

θεωρητικα παντα η κυβερνηση του τσιπρα ηθελε να κανει επεκταση χωρικων υδατων σε ιονιο μυρτωο κ κρητη αλλα οπως σε ολα εφαγε τα μουτρα του φανταζομαι.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Δεν το κατάλαβα… shock ….και δεν τους ” το ‘χω” καθόλου να ενδιαφέρονται. Η δήλωση Κοτζιά περί μοναχοφάηδων τα λέει όλα!! mad

Έτσι κι αλλιώς όμως, ακόμα και αν ήθελαν δεν είχαν καμιά πιθανότητα επιτυχίας: ήταν η κυρία Μάνια εκεί που τα σταματούσε όλα, έτσι δεν λέει το σύγχρονο λαϊκό αφήγημα……..; wink

npo
Member
Famed Member
npo

Δυο τρία σχόλια. 1) τα χωρικά της ύδατα (στα 12 μίλια) μονομερώς ανακηρύσσονται πάντα. Η ΑΟΖ είναι που θέλει διμερείς συμφωνίες οριοθέτησης. Φυσικά επειδή το Αιγαίο είναι πέρασμα για ναυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και για άλλες ισχυρές χώρες όπως η Ρωσία κι η Κίνα, δεν θα τους αρέσει, οπότε αυτό είναι που πρέπει να ζυγίσει κανείς και να δει αν συμφέρει μια συμφωνία. 2) Το ευρώ δεν είναι καλό νόμισμα για μια πολεμική οικονομία. Εκτός αν ελέγχεις εσύ την ΕΚΤ. 3) Τα 12 ν.μ πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος, όλες σου οι πράξεις να συγκλίνουν προς επίτευξή του. Το… Read more »

zap
Member
Famed Member
zap

Λυπαμαι, δεν νομιζω οτι εχουμε τις δυναμεις (οικονομικες, πολιτικες, στρατιωτικες) αυτη την περιοδο να το κανουμε, αναξαρτητως πανδημιας.

Athan
Member
Famed Member
Athan

Όπως υποσχέθηκα χθες https://www.ptisidiastima.com/anakiriksi-aoz-einai-i-katallili-stigmi/#comment-202497 και μετά από ΤΡΙΠΛΗ επιβεβαίωση σε Επιχειρησιακό Επίπεδο, όπου αναζήτησα την αλήθεια δια προσωπικών μου επαφών, και αφού ζήτησα εγώ, και πάρα πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι, διάψευση από τον ΥΠΕΘΑ (η οποία και έγινε), δηλώνω πλέον με απόλυτη σιγουριά πως υπερπτήση Τουρκικού Αεροσκάφους πάνω από την Καβάλα ΔΕΝ έγινε. Για να το προχωρήσω λίγο παραπέρα, Αξιωματικός Φυλακής (4ο Σώμα) μου επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξε κανένα συμβάν στον Χώρο Ευθύνης του, της Καβάλας συμπεριλαμβανομένης. Σημειώνω επίσης την προσωπική μου εμπειρία καθώς έτυχε να βρίσκομαι Γεωγραφικώς πολύ κοντά την ώρα που οι ψευδόμενοι δήλωναν πως έγινε η υποτιθέμενη Παραβίαση… Read more »

Xristoforos
Member
Noble Member
Xristoforos

Από εχθές με είχατε ηρεμήσει, όταν αναφέρατε ότι λόγω της θέσης σας, δεν υπήρξατε αυτόπτης μάρτυρας.
Αποτελείτε εγγύηση αγαπητέ.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Εμένα με προβληματίζει ένα πράγμα: ο Ερντογάν όχι μόνο έχει αποδείξει πως δεν φοβάται την ανοικτή, έστω ελεγχόμενη, κλιμάκωση όπως έδειξε στη Συρία, αλλά δείχνει πως επιδιώκει ενεργά θερμά επεισόδια. Κάνοντας αυτές τις κινήσεις μου φαίνεται πως του κάνουμε τη χάρη που ο ίδιος μας ζητά. Από την άλλη είναι αυτονόητο πως αυτά τα πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει χθες, και πρέπει κάποτε να αναλάβει και η Ελλάδα την πρωτοβουλία κινήσεων (καθώς και την ορμή που αυτή απαιτεί, αν κινηθείς πρώτος δεν σε παίρνει να σταματήσεις στην πρώτη δυσκολία). Είναι και το κρυολόγημα του διαόλου μέσα σ’όλα, του οποίου την… Read more »

Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

Όπως έχω πει και στο παρελθόν αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, και θέλει πυγμή, θέληση και προετοιμασία. Καιρός να το πούμε ξεκάθαρα σε όλους ότι όσο και να συζητήσουμε με την Τουρκία λύση δεν θα υπάρξει λόγω της αδιαλλαξία της, οπότε προχωράμε βάση του διεθνούς δικαίου.

Φιλικά πάντα,
Γιώργος

panos236
Member
panos236

Από οικονομικής άποψης, τώρα ΔΕΝ είναι σκόπιμες τέτοιου είδους ενέργειες (επέκταση χωρικών υδάτων έχει νόημα μόνο με παράλληλη ανακήρυξη ΑΟΖ που με τη τιμή του πετρελαίου δεν έχει κανένα νόημα), από στρατιωτικής άποψης τώρα ΔΕΝ είναι σκόπιμες τέτοιου είδους ενέργειες (ούτε f16 αναβαθμίσαμε, ούτε τορπίλες έχουμε ούτε ΤΟΜΑ έχουμε ούτε πυρομαχικά για τα LEO δεν έχουμε καλά καλά και τους Τούρκους να εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες). Τώρα αυτά που βλέπεις εσύ σαν πλεονεκτήματα είναι πράσινα άλογα και μόνο ύποπτες αυτού του είδους τις απόψεις μπορώ να τις θεωρήσω, σαν το άλλο σου το άρθρο που προτείνεις κατάρριψη δε μας λες… Read more »