24.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ανάλυση: Πως «τρέχει» το πρόγραμμα F-16V!

Ανάλυση: Πως «τρέχει» το πρόγραμμα F-16V!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με τις σχετικές ειδήσεις στο προσκήνιο να είναι λίγες πολλοί θεωρούν ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16V PXIII και PXIV έχει «βαλτώσει» -όπως συμβαίνει κατά κανόνα στην Ελλάδα- ενώ η έλλειψη ενημέρωσης έχει αφήσει άφθονο χώρο στους συνήθεις «γνωστούς και μη εξαιρετέους» να απλώσουν ένα όργιο φημών για καθυστερήσεις και προβλήματα.

Τίποτε φυσικά δεν απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα καθώς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται από τότε που υπογράφηκε η σχετική σύμβαση κανονικά και ακριβώς όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Οι αναγνώστες της Π&Δ είχαν την ευκαιρία πρόσφατα να διαβάσουν τις εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα στην πλήρη τους έκταση. Παρακάτω κωδικοποιούμε και επικαιροποιούμε τα όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν.

Το πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, έχει ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 (Q3/18) και θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2027 (Q2/27) με τα εξής ενδιάμεσα στάδια.

*  Οι συλλογές μετατροπής των ελληνικών μαχητικών (kit) βρισκόντουσαν σε εργαστηριακή εξέλιξη (kit development) από το Τρίτο Τρίμηνο (Q3)/18, έχουν περάσει σε φάση πιστοποίησης (kit proof) από τα μέσα του Δεύτερου Τριμήνου (Q2)/19 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Τρίτο Τρίμηνο (Q3)/2020.

* Μια από αυτές τις συλλογές θα χρησιμοποιηθεί για την μετατροπή του «Αρχικού Πρωτοτύπου» του προγράμματος (σύμφωνα με τις πληροφορίες) ενός F-16 Block 52M, εργασία που θα γίνει με απάρτια F-16V-GR στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της EAB και αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020.

* Η πρώτη πτήση του «Αρχικού Πρωτοτύπου» αναμένεται στο τέλος του 2020 (Q4/20) και το αεροσκάφος θα υλοποιήσει πρώιμες δοκιμές στην Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις αρχές του 2021 (Q1/21). Θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fοrt Worth του Τέξας, όπου εκεί συμπληρωθεί ο εξοπλισμός του με επιπλέον απάρτια και καταγραφικές/τηλεμετρικές συσκευές.

* Στο μεγαλύτερη μέρος του Δεύτερου Τριμήνου (Q2)/21 το «Αρχικό Πρωτοτύπο» θα πραγματοποιεί δοκιμές σε ανηχωικό θάλαμο (anechoic chamber), όπου και θα διαπιστωθεί για πρώτη φορά η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα του νέου εξοπλισμού με τον παλαιότερο, χαρτογραφώντας και τυχόν προβλήματα (περιλαμβανομένης και τυχόν ασυμβατότητας με το σύστημα αυτοπροστασίας, η οποία φημολογείται, όπως και της επίλυσής της εάν ανακύψει).

* Το «Αρχικό Πρωτοτύπο» αναμένεται να μεταφερθεί την άνοιξη του 2021 στην Αεροπορική Βάση Edwards, όπου και θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των πτητικών δοκιμών. Αυτός ο κύκλος αναμένεται να τελειώσει το Q4/21, αν και το αεροσκάφος θα παραμείνει στις ΗΠΑ και στη συνέχει για περαιτέρω δοκιμές και πιστοποιήσεις.

Η μακροχρόνια αυτή διαδικασία απαιτείται, παρά το γεγονός ότι η Lockheed Martin έχει εξελίξει και πιστοποιήσει ήδη πρωτότυπα αεροσκάφη για την Ταϊβάν και για άλλους πελάτες F-16V, διότι κάθε υποέκδοση του Fighting Falcon (μέσα από επιλογές προαιρέσεων, περιλαμβανομένου και του συστήματος αυτοπροστασίας) είναι μοναδική και τα ελληνικά μαχητικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Παρόλα αυτά τα προγράμματα των άλλων χωρών-πελατών του F-16V υποβοηθούν το ελληνικό πρόγραμμα, όπως θα κάνει και το ίδιο για μετέπειτα χώρες που θα το υιοθετήσουν.

Παράλληλα με τα παραπάνω (δηλαδή την ανάπτυξη και πιστοποίηση πρωτοτύπων των συλλογών προαναφέρθηκαν), ήδη από το Q1/19 υλοποιείται η προμήθεια απαρτίων (Group A & Group B) για το κύριο σκέλος του προγράμματος μετασκευής αεροσκαφών με παραδόσεις που θα ολοκληρωθούν το Q1/21 ή το Q2/21. [Η παραγγελία τους είχε γίνει ήδη συνολικά το 2018, λόγος για τον οποίο, όπως είχαμε εξηγήσει σε παλαιότερο δημοσίευμά μας το πρόγραμμα της ΠΑ είναι σημαντικά εμπροσθοβαρές στις πληρωμές του.]

Το Πρώτο Τρίμηνο (Q1)/2021 θα ξεκινήσει στην ΕΑΒ η κατασκευή πρωτοτύπων παραγωγής (που είναι διαφορετικά με το «Αρχικό Πρωτότυπο» που προαναφέρθηκε). Η διαδικασία θα ξεκινήσει με δυο πρωτότυπα τα PXII C/D, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο και η οποία (περιλαμβανομένης και της πιστοποίησης-kit proofing) θα ολοκληρωθεί το Q3/22. Με ένα τρίμηνο διαφορά (Q2/21-Q4/22) θα υλοποιηθεί και η αντίστοιχη διαδικασία για τα PXIV, επίσης για δυο αεροπλάνα, μονοθέσιο και διθέσιο, Τα τέσσερα αυτά αεροπλάνα θα αποτελέσουν τους προδρόμους και για τις αντίστοιχες φάσεις του προγράμματος εκσυγχρονισμού, ενώ θα είναι και το πρόκριμα τελικής πιστοποίησης της EAB (ως εταιρίας) για το έργο.

Η έναρξη μετασκευής μαχητικών στο πρότυπο F-16V θα ξεκινήσει στην ΕΑΒ (που και θα εξελιχθεί στο σύνολό της) το Q4/21, παράλληλα με τις δοκιμές του «αρχικού» πρωτοτύπου στον Edwards AFB και τη δημιουργία των πρωτοτύπων παραγωγής. [Με τις ασφαλιστικές δικλείδες που ενέχει η συνολική διαδικασία ελαχιστοποιείται- -αν όχι και εκμηδενίζεται- το ρίσκο και εγκατάσταση απαρτίων σε αεροσκάφη μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με τις δοκιμές, αφού οποιεσδήποτε αλλαγές προκύπτουν από τις τελευταίες θα αφορούν πλέον σε αυτή τη φάση μόνο λογισμικό].

Η μετασκευή αεροσκαφών στην ΕΑΒ θα ξεκινήσει με τέσσερα μαχητικά PXIII το Τέταρτο Τρίμηνο (Q4)/21 και σταδιακά θα εξελίχθη σε ταυτόχρονες εργασίες με 12 σταθμούς (και ισάριθμα αεροσκάφη), ρυθμός που διατηρηθεί έως και το τέλος του προγράμματος το 2027.

Η διαδικασία εκσυγχρονισμού για τα PXIII αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς το 2026 (Q1/26), ενώ ήδη από το μέσον του 2025, με την εισαγωγή της τελευταίας 4αδας F-16 Block 52+, θα ξεκινήσει η ένταξη στη διαδικασία και των PXIV, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Q2/27. [Γίνεται αντιληπτό ότι ο χρόνος υλοποίησης του εκσυγχρονισμού των Block 52+ είναι περίπου τεσσεράμισι χρόνια (ή 18 τρίμηνα, Q2/21 έως Q1/26) και o αντίστοιχος για τα Block 52M είναι λίγο περισσότερο από δυο χρόνια (ή περίπου 9 τρίμηνα).]

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω στη δέσμη δράσεων του προγράμματος F-16V προβλέπονται και οι ενέργειες που αφορούν την υποστήριξη της εισαγωγής των νέων F-16V σε υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή γίνεται απολύτως συγχρονισμένα με το χρονοδιάγραμμα που παρατέθηκε, καθώς τα Viper θα επιστρέφουν σταδιακά στους κόλπους της ΠΑ.

Η φάση αυτή θα γίνεται κατά αεροπορική βάση στις οποίες εδρεύουν οι Πτέρυγες που αξιοποιούν τα PXIII/PXIV. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη Πτέρυγα που θα υποδεχθεί τα νέα μαχητικά θα είναι η Σούδα το διάστημα από το Πρώτο Τρίμηνο (Q2)/22 έως το Q1-Q2/24. Θα ακολουθήσει η Λάρισα το διάστημα Q4/24 έως Q3/26, ενώ ο Άραξος θα υλοποιήσει την ίδια διαδικασία (εν μέρει παράλληλα) την περίοδο Q3/25 έως Q3/27.

Φυσικά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το πρόγραμμα και να σας ενημερώνουμε από εδώ και από τις σελίδες της Π&Δ. 

(Φωτογραφία Paul van den Hurk)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

32 ΣΧΟΛΙΑ

32 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paliouras

Απο οτι φαινεται τα μπλοκ 50 πανε για βρουβες?
Γιατι τοτε αγορασαμε link-16 για αυτα?

Spyros

Εξ’ αρχής ήταν γνωστό πως ό,τι γίνει με τα PXII θα γίνει αφού τελειώσει η αναβάθμιση των PXIII-IV, ώστε να έχουμε διαθέσιμα τα απάρτια των τελευταίων, και να υπάρχει και ο χώρος στην ΕΑΒ…

CKfurious

Εάν θυμάμαι σωστά το παραπάνω είναι από τη ΠΤΉΣΗ ΙΟΥΝΊΟΥ

Για τα B50 έγραφε πως η αεροπορία θα αποφασίσει μετά το..22-23

Τότε θα υπάρχουν και διαθέσιμα parts από τα B52+/Adv

Για παραγγελια Link16 για τα B50 που το έχεις διαβάσει?

Εάν αναφέρεσαι στη ανακοίνωση της DSCA πως τη λένε δεν σημαίνει πως θα αγοράσουμε ότι γραφει

Οποτε μάλλον πάμε για ΒΡΟΎΒΕΣ γενικώς!

Paliouras

Ναι στην ανακοινωση αναφερομαι, γιατι “εβγαζε ματι” οτι τα link-16 ηταν περισσοτερα αριθμητικα απο τις αλλες συλλογες απαρτιων κατά τον αριθμό των μπλοκ 50.
Τελος παντων, νομιζω οτι μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι τελικα θα γινει κατι λιγοτερο απο το βελτιστο στην καλυτερη περιπτωση.

Em.Ti

Κι όμως, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει! Απ’όσο λένε στο ΓΕΑ ο λογαριασμός από τα PXIII&IV θα βγει μάλλον μικρότερος του προϋπολογισμένου, άρα θα υπάρξουν τα κονδύλια ώστε να προχωρήσει και το πρόγραμμα των PXII (Blk50). Το μοναδικό που φοβούνται είναι ο χρόνος, γιατί αν το κυρίως πρόγραμμα σημειώσει καθυστερήσεις, τότε αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για το πρόγραμμα των PXII.

Και ναι, τα Link16 ήταν περισσότερα για ακριβώς για αυτό τον λόγο, γιατί εξαρχής το πρόγραμμα των “-V” σχεδιάστηκε με τα PXII στην εξίσωση.

Thras

Μακάρι να έχεις δίκιο, γιατί είναι κρίμα και για τα αεροσκάφη (Block 50) αι για τα ραντάρ/απάρτια να πάνε χαμένα τόσο σύντομα…

NIK-PAO-13

Παντα περνουν αδεια για τα παντα …κ μετα επιλεγουμε εμεις τι θελουμε κ ποσα θελουμε.
Αδεια πηραν για το συνολο των φ-16 [εκτος απ τα 30αρια] …Αυτο γινεται παντα.

Spyros

Περίεργο. Διάφοροι ‘πεφωτισμένοι’ εδώ μας έλεγαν πως το πρόγραμμα έχει πάει ένα χρόνο πίσω…

evaggelos

μα αφου η πτηση φταιει 😀

Flight

Πάντα!

KGP

Σύμφωνα με την “ΠΤΗΣΗ”, το πρόγραμμα έχει πάει πίσω πίσω περισσότερο από ένα χρόνο.
https://www.ptisidiastima.com/f-16v-dev390/
Διαβάζουμε:
“Ορόσημο στη διαδικασία είναι φυσικά η αποστολή F-16 στις ΗΠΑ για τη δημιουργία αεροσκάφους δοκιμών κάτι που θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου.” (του 2019 εννοεί το δημοσίευμα).
Άρα η καθυστέρηση είναι 12-15 μήνες (Τέλος 2019 με Q1/2021).
Νομίζω ότι καλά διαβάζω, αλλά ειλικρινά θα χαρώ να με διορθώσετε και να κάνω λάθος .

CKfurious

Αγαπητέ KGPiti

Εάν εγώ έχω καταλάβει καλά:

Στο link που δίνεις η υπόθεση ήταν πως το conversion σε V για το 1o αεροπλάνο θα γινόταν στο USA followed by the testing phase

Ενώ τώρα το conversion θα γίνει στην EAB και θα πετάξει στο USAγια τις απαραίτητες δοκιμες

σαφώς προτιμούσα το 1oσενάριο

Οποιος μπλέκει με EAB τον τρώνε τα πίτουρα,,,,

In any case Good Wines….

Kimon

Στο άρθρο αναφέρει ότι τέλος του 2020 αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ το αεροσκάφος δοκιμών.
Τέλος 19/αρχές 20 θα ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των απαρτίων στην ΕΑΒ.. 😀

Spyros

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να πάει το αεροσκάφος στις ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ αεροσκάφους δοκιμών… δηλαδή εκεί θα μετατρέπονταν σε F-16V. Στη συνέχεια αποφασίστηκε πως η μετατροπή θα γίνει στην ΕΑΒ, κάτι για το οποίο έχει γράψει η Π&Δ μήνες τώρα.

Μάλλον δεν είχε πολύ νόημα να πάει τόσο νωρίς στις ΗΠΑ το αεροσκάφος, αν δεν ήταν έτοιμα τα απάρτια που θα αποκτήσει.

PHII

Μπορεί να άλλαξε το πλάνο, αλλά στο αρχικό δημοσίευμα της “Π&Δ”, αναφέρεται ότι το αεροσκάφος δοκιμών που θα πάει στις ΗΠΑ ΔΕΝ θα είναι το πρωτότυπο του προγράμματος. Αυτό θα τροποποιηθεί στην ΕΑΒ αργότερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δύο διαφορετικά tasks συγχωνεύτηκαν σε ένα. Πλέον το πρωτότυπο που θα τροποποιηθεί στην ΕΑΒ θα “ταξιδέψει” στις ΗΠΑ. Ίσως είναι πιό σωστό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ‘on time’ και ‘on schedule’ που ανέφερε ο κ. Πλέσσας…

Spyros

Εξαρτάται από το συμβόλαιο: ποιό ήταν το τελικό χρονοδιάγραμμα κατά την υπογραφή της συμφωνίας, αυτό που είχε την τροποποίηση στην ΕΑΒ ή το άλλο στο Φορτ Γουόρθ;

ΑΛεξανδρος

Το 2026 θα έχει τελειώσει ο εκσυγχρονισμος. Μέχρι τότε θα έχουμε απωλέσει 4- 6 αεροσκάφη λόγω απωλειών χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης.(Στατιστικα). Το πρωτότυπο θα μείνει στην Αμερική γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται για δοκιμές σε περίπτωση αστοχιών στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο λάθος, να εκσυγχρονισεις μαχητικά τα οποία είναι σχετικά σύγχρονα!! Και παράλληλα να μην προσπαθήσεις για την απόκτηση έστω και μισής μοίρας f35

Spyros

ΟΛΕΣ οι σοβαρές χώρες εκσυγχρονίζουν τα μαχητικά τους (και τα άρματά τους, τις φρεγάτες τους, τα ΑΑ τους, κτλ) όταν είναι ακόμα σύγχρονα και αξιόμαχα. Δεν περιμένουν να γίνουν αντίκες για να το κάνουν.

Με αυτά τα μυαλά αφήσαμε να απαξιωθούν τα Block 30, με αυτά τα μυαλά αναβαθμίσαμε τα F-4 με τουλάχιστον μια 10ετία καθυστέρηση. Δεν ήταν ανάγκη να το συνεχίσουμε. Ας ελπίσουμε πως δε θα έχει καθυστερήσεις πέραν του ’26 το πρόγραμμα, για να πάρουν την [όποια] σειρά τους τα Block 50.

Thras

Έχω την αίσθηση ότι τα Block 50 θα εκσυγχρονίζονται με το που γίνονται διαθέσιμα τα απάρτια των Advanced, άρα από το 2022 και θα είναι διαθέσιμα επίσης το 2026.
Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μιλάμε για επιπλέον περίπου 10 μαχητικά εκτός ανά έτος…

Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι ιδανική η προοπτική απόκτησης μίας ή δύο μοιρών Μ2000-5/-9 άμεσα…

chriss8

Δεν νομίζω να γίνει αυτό που λες, διότι αυτό θα απαιτούσε περισσότερο προσωπικό και μέσα από την ΕΑΒ. Εκτός και αν κάνουν και 2η προκύρηξη για προσωπικό στην πορεία

Ευαγγελος

…και αν καταλαβα καλα..

το τελευταίο στάδιο εκσυγχρονισμού των F16..

…θα ειναι η απόκτηση μια μοίρας f 35..

Για τα οποία ήδη ψάχνουμε το λεφτά..

Georgios

Ευαγγελος είναι η λογική συνέχεια. Γύρω στο 2023 και εάν τα λεφτά βγαίνουν μπαίνει και μια παραγγελία για ολοκαίνουρια Vipers ολόιδια με αυτά που αναβαθμίζουμε, καμιά 25 κομμάτια με FMS, για να δουλέψει λίγο ακόμα η LM και να φτάσουν τα F-16 που παρήγαγε τα 10.000. Από 2028-2030 μόνο F-35 στο Block 5 που θα είναι τότε, ξεκάθαρα ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις με πιστοποιημένα από άλλους, όχι από εμάς όλα τα όπλα. Κοντά Block 6 μπορεί να είναι. Υπόψη τώρα που πετάει και βομβαρδίζει για εμπορική προώθηση το κρίνανε και καλά έτοιμο, χάρη στην LM και στις ΗΠΑ κάνουνε… Read more »

dimitrov

Τα λεφτα κε Σταϊκούρας, τα λεφτααααα …. χι,χι,χι καλα καταλαβατε. Με το καλό. Τι λετε παιδιά; Ταναγρα να τα περιμενω;

Georgios

dimitrovdimitrov τώρα που άνθισε το λεφτόδεντρο θα φέρουμε τα Rafale τα καλά, τα F4, όχι τσιγκουνιές με F3 και τσιπιές με μεταχειρισμένα F2 χαχαχα 😎

dimitrov

Σωστοοοοοος …. να τηρούνται και οι παραδόσεις. Αμερικανικά με ολιγον απο Γαλλία. Γιαααα ….. διαφοροποίηση. Μη μας την κάνουν καμιά ωρα οι Αμερικανοί. Ωραίος.

FTS

Αν αγοράζαμε τώρα καινούργια f16bl70/72 όπως έκανε τώρα η Βουλγαρία θα είχαν τον ίδιο κινητήρα με τα bl50/52 ή κάποια πιο νέα έκδοση?

Spyros

Βάζετε μαζί block 50 & 52 και μπερδεύει κάπως η ερώτηση:
block *0 (30, 40, 50, 70) = GE
block *2 (32, 42, 52, 72) = PW

Αν παίρναμε νέα F-16 (γνώμη μου, μακάρι) λογικά θα είχαν τον PW, άρα θα ήταν block 72. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει νεώτερη έκδοση του PW F100 από αυτή που φέρουν τώρα τα 52+/Adv.

agnostosependytis

Για μένα το θλιβερό είναι ότι αν και η βασική διαμόρφωση θα είναι έτοιμη τέλος 2019, η εξέλιξη από εκεί και μετά μου φαίνεται πολύ αργή. Το 2027 που θα είναι έτοιμα, μου φαίνεται έναν αιώνα μακριά, μου θυμίζει τα F4 που είχαν ανακαινισθεί και δεν τελείωναν, η τελείωσαν λίγο πριν αποσυρθούν. Αν ερχόταν σε batches μέχρι το 2022 άντε το 2023 το συζητάμε, 2027 θα υπάρχει 6ης γενιάς και εμείς θα έχουμε 3ης αναβαθμισμένα…

Georgios

agnostosependytis αυτό ακριβώς είναι το θέμα, αργήσαμε να βάλουμε την παραγγελία και τα συγκεκριμένα απάρτια επειδή βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας αργούν να κατασκευαστούν και προφανώς δεν βρίσκονται σε κάποια αποθήκη αλλά επειδή είναι πανάκριβα κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο κατά απαίτηση. Ακόμη και στα καλώδια. Εδώ ένα USB για το κινητό σου αγοράζεις και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι. Φανταστείτε την εξειδικευμένη καλωδίωση που πρέπει να έχουν και να λειτουργεί άψογα στα Vipers. Δεν είναι κινητήρας, βγάλε δυο βίδες, βάλε τον άλλον, τελειώσαμε.

stavros

Έχουμε και κάποιο νέο για την βαφή ? δείχνουν πολύ βρώμικα ρε παιδιά με την ghost….

Georgios

stavros είναι η αντιηλεκτρομαγνητική μπογιά που τα κάνει να δείχνουν έτσι. Για να μη νομίζει πως μόνο το F-35 είναι stealth. 😉

Thomas

Δεν ξέρω εμένα πάντως μου αρέσει πολύ αυτή η παραλλαγή. Πολύ περισσότερο από την κλασσική των υπόλοιπων F-16 της ΠΑ 🙂

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της...

0
 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 May 2016 #360

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 July 2015 #350

Αγορά

Related News

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της Δύσης στα χέρια των Ελλήνων πιλότων

 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...

Battle of Britain @ 80 Flypast: Τρία Spits και ένα Hurricane πάνω από το Λονδίνο (βίντεο)

Ο βόμβος τεσσάρων Merlin, τόσο γνώριμος σε όσους έζησαν την επική εκείνη μάχη η οποία 80 χρόνια πριν έσωσε την Βρετανία, αντήχησε βαρύς πάνω...

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ν. Αναστασιάδη

ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών ήταν ο συντονισμός...

Η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ-Μισέλ-Ερντογάν

«Διαφορετικές πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας» και «η επανέναρξη των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της...

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, συζήτησε την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έκανε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) των ΗΑΕ, Lieutenant General Hamad Mohammed...
- Advertisement -