Ανάλυση: Πως «τρέχει» το πρόγραμμα F-16V!

32
12561
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με τις σχετικές ειδήσεις στο προσκήνιο να είναι λίγες πολλοί θεωρούν ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16V PXIII και PXIV έχει «βαλτώσει» -όπως συμβαίνει κατά κανόνα στην Ελλάδα- ενώ η έλλειψη ενημέρωσης έχει αφήσει άφθονο χώρο στους συνήθεις «γνωστούς και μη εξαιρετέους» να απλώσουν ένα όργιο φημών για καθυστερήσεις και προβλήματα.

Τίποτε φυσικά δεν απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα καθώς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται από τότε που υπογράφηκε η σχετική σύμβαση κανονικά και ακριβώς όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Οι αναγνώστες της Π&Δ είχαν την ευκαιρία πρόσφατα να διαβάσουν τις εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα στην πλήρη τους έκταση. Παρακάτω κωδικοποιούμε και επικαιροποιούμε τα όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν.

Το πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, έχει ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 (Q3/18) και θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2027 (Q2/27) με τα εξής ενδιάμεσα στάδια.

*  Οι συλλογές μετατροπής των ελληνικών μαχητικών (kit) βρισκόντουσαν σε εργαστηριακή εξέλιξη (kit development) από το Τρίτο Τρίμηνο (Q3)/18, έχουν περάσει σε φάση πιστοποίησης (kit proof) από τα μέσα του Δεύτερου Τριμήνου (Q2)/19 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Τρίτο Τρίμηνο (Q3)/2020.

* Μια από αυτές τις συλλογές θα χρησιμοποιηθεί για την μετατροπή του «Αρχικού Πρωτοτύπου» του προγράμματος (σύμφωνα με τις πληροφορίες) ενός F-16 Block 52M, εργασία που θα γίνει με απάρτια F-16V-GR στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της EAB και αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020.

* Η πρώτη πτήση του «Αρχικού Πρωτοτύπου» αναμένεται στο τέλος του 2020 (Q4/20) και το αεροσκάφος θα υλοποιήσει πρώιμες δοκιμές στην Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις αρχές του 2021 (Q1/21). Θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fοrt Worth του Τέξας, όπου εκεί συμπληρωθεί ο εξοπλισμός του με επιπλέον απάρτια και καταγραφικές/τηλεμετρικές συσκευές.

* Στο μεγαλύτερη μέρος του Δεύτερου Τριμήνου (Q2)/21 το «Αρχικό Πρωτοτύπο» θα πραγματοποιεί δοκιμές σε ανηχωικό θάλαμο (anechoic chamber), όπου και θα διαπιστωθεί για πρώτη φορά η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα του νέου εξοπλισμού με τον παλαιότερο, χαρτογραφώντας και τυχόν προβλήματα (περιλαμβανομένης και τυχόν ασυμβατότητας με το σύστημα αυτοπροστασίας, η οποία φημολογείται, όπως και της επίλυσής της εάν ανακύψει).

* Το «Αρχικό Πρωτοτύπο» αναμένεται να μεταφερθεί την άνοιξη του 2021 στην Αεροπορική Βάση Edwards, όπου και θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των πτητικών δοκιμών. Αυτός ο κύκλος αναμένεται να τελειώσει το Q4/21, αν και το αεροσκάφος θα παραμείνει στις ΗΠΑ και στη συνέχει για περαιτέρω δοκιμές και πιστοποιήσεις.

Η μακροχρόνια αυτή διαδικασία απαιτείται, παρά το γεγονός ότι η Lockheed Martin έχει εξελίξει και πιστοποιήσει ήδη πρωτότυπα αεροσκάφη για την Ταϊβάν και για άλλους πελάτες F-16V, διότι κάθε υποέκδοση του Fighting Falcon (μέσα από επιλογές προαιρέσεων, περιλαμβανομένου και του συστήματος αυτοπροστασίας) είναι μοναδική και τα ελληνικά μαχητικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Παρόλα αυτά τα προγράμματα των άλλων χωρών-πελατών του F-16V υποβοηθούν το ελληνικό πρόγραμμα, όπως θα κάνει και το ίδιο για μετέπειτα χώρες που θα το υιοθετήσουν.

Παράλληλα με τα παραπάνω (δηλαδή την ανάπτυξη και πιστοποίηση πρωτοτύπων των συλλογών προαναφέρθηκαν), ήδη από το Q1/19 υλοποιείται η προμήθεια απαρτίων (Group A & Group B) για το κύριο σκέλος του προγράμματος μετασκευής αεροσκαφών με παραδόσεις που θα ολοκληρωθούν το Q1/21 ή το Q2/21. [Η παραγγελία τους είχε γίνει ήδη συνολικά το 2018, λόγος για τον οποίο, όπως είχαμε εξηγήσει σε παλαιότερο δημοσίευμά μας το πρόγραμμα της ΠΑ είναι σημαντικά εμπροσθοβαρές στις πληρωμές του.]

Το Πρώτο Τρίμηνο (Q1)/2021 θα ξεκινήσει στην ΕΑΒ η κατασκευή πρωτοτύπων παραγωγής (που είναι διαφορετικά με το «Αρχικό Πρωτότυπο» που προαναφέρθηκε). Η διαδικασία θα ξεκινήσει με δυο πρωτότυπα τα PXII C/D, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο και η οποία (περιλαμβανομένης και της πιστοποίησης-kit proofing) θα ολοκληρωθεί το Q3/22. Με ένα τρίμηνο διαφορά (Q2/21-Q4/22) θα υλοποιηθεί και η αντίστοιχη διαδικασία για τα PXIV, επίσης για δυο αεροπλάνα, μονοθέσιο και διθέσιο, Τα τέσσερα αυτά αεροπλάνα θα αποτελέσουν τους προδρόμους και για τις αντίστοιχες φάσεις του προγράμματος εκσυγχρονισμού, ενώ θα είναι και το πρόκριμα τελικής πιστοποίησης της EAB (ως εταιρίας) για το έργο.

Η έναρξη μετασκευής μαχητικών στο πρότυπο F-16V θα ξεκινήσει στην ΕΑΒ (που και θα εξελιχθεί στο σύνολό της) το Q4/21, παράλληλα με τις δοκιμές του «αρχικού» πρωτοτύπου στον Edwards AFB και τη δημιουργία των πρωτοτύπων παραγωγής. [Με τις ασφαλιστικές δικλείδες που ενέχει η συνολική διαδικασία ελαχιστοποιείται- -αν όχι και εκμηδενίζεται- το ρίσκο και εγκατάσταση απαρτίων σε αεροσκάφη μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με τις δοκιμές, αφού οποιεσδήποτε αλλαγές προκύπτουν από τις τελευταίες θα αφορούν πλέον σε αυτή τη φάση μόνο λογισμικό].

Η μετασκευή αεροσκαφών στην ΕΑΒ θα ξεκινήσει με τέσσερα μαχητικά PXIII το Τέταρτο Τρίμηνο (Q4)/21 και σταδιακά θα εξελίχθη σε ταυτόχρονες εργασίες με 12 σταθμούς (και ισάριθμα αεροσκάφη), ρυθμός που διατηρηθεί έως και το τέλος του προγράμματος το 2027.

Η διαδικασία εκσυγχρονισμού για τα PXIII αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς το 2026 (Q1/26), ενώ ήδη από το μέσον του 2025, με την εισαγωγή της τελευταίας 4αδας F-16 Block 52+, θα ξεκινήσει η ένταξη στη διαδικασία και των PXIV, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Q2/27. [Γίνεται αντιληπτό ότι ο χρόνος υλοποίησης του εκσυγχρονισμού των Block 52+ είναι περίπου τεσσεράμισι χρόνια (ή 18 τρίμηνα, Q2/21 έως Q1/26) και o αντίστοιχος για τα Block 52M είναι λίγο περισσότερο από δυο χρόνια (ή περίπου 9 τρίμηνα).]

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω στη δέσμη δράσεων του προγράμματος F-16V προβλέπονται και οι ενέργειες που αφορούν την υποστήριξη της εισαγωγής των νέων F-16V σε υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή γίνεται απολύτως συγχρονισμένα με το χρονοδιάγραμμα που παρατέθηκε, καθώς τα Viper θα επιστρέφουν σταδιακά στους κόλπους της ΠΑ.

Η φάση αυτή θα γίνεται κατά αεροπορική βάση στις οποίες εδρεύουν οι Πτέρυγες που αξιοποιούν τα PXIII/PXIV. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη Πτέρυγα που θα υποδεχθεί τα νέα μαχητικά θα είναι η Σούδα το διάστημα από το Πρώτο Τρίμηνο (Q2)/22 έως το Q1-Q2/24. Θα ακολουθήσει η Λάρισα το διάστημα Q4/24 έως Q3/26, ενώ ο Άραξος θα υλοποιήσει την ίδια διαδικασία (εν μέρει παράλληλα) την περίοδο Q3/25 έως Q3/27.

Φυσικά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το πρόγραμμα και να σας ενημερώνουμε από εδώ και από τις σελίδες της Π&Δ. 

(Φωτογραφία Paul van den Hurk)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

32
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
7 Comment threads
25 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
chriss8ThomasSpyrosThrasPHII Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Παλιουρας
Guest
Παλιουρας

Απο οτι φαινεται τα μπλοκ 50 πανε για βρουβες?
Γιατι τοτε αγορασαμε link-16 για αυτα?

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Εξ’ αρχής ήταν γνωστό πως ό,τι γίνει με τα PXII θα γίνει αφού τελειώσει η αναβάθμιση των PXIII-IV, ώστε να έχουμε διαθέσιμα τα απάρτια των τελευταίων, και να υπάρχει και ο χώρος στην ΕΑΒ…

CKfurious
Guest
CKfurious

Εάν θυμάμαι σωστά το παραπάνω είναι από τη ΠΤΉΣΗ ΙΟΥΝΊΟΥ

Για τα B50 έγραφε πως η αεροπορία θα αποφασίσει μετά το..22-23

Τότε θα υπάρχουν και διαθέσιμα parts από τα B52+/Adv

Για παραγγελια Link16 για τα B50 που το έχεις διαβάσει?

Εάν αναφέρεσαι στη ανακοίνωση της DSCA πως τη λένε δεν σημαίνει πως θα αγοράσουμε ότι γραφει

Οποτε μάλλον πάμε για ΒΡΟΎΒΕΣ γενικώς!

Παλιουρας
Guest
Παλιουρας

Ναι στην ανακοινωση αναφερομαι, γιατι “εβγαζε ματι” οτι τα link-16 ηταν περισσοτερα αριθμητικα απο τις αλλες συλλογες απαρτιων κατά τον αριθμό των μπλοκ 50.
Τελος παντων, νομιζω οτι μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι τελικα θα γινει κατι λιγοτερο απο το βελτιστο στην καλυτερη περιπτωση.

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Κι όμως, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει! Απ’όσο λένε στο ΓΕΑ ο λογαριασμός από τα PXIII&IV θα βγει μάλλον μικρότερος του προϋπολογισμένου, άρα θα υπάρξουν τα κονδύλια ώστε να προχωρήσει και το πρόγραμμα των PXII (Blk50). Το μοναδικό που φοβούνται είναι ο χρόνος, γιατί αν το κυρίως πρόγραμμα σημειώσει καθυστερήσεις, τότε αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για το πρόγραμμα των PXII.

Και ναι, τα Link16 ήταν περισσότερα για ακριβώς για αυτό τον λόγο, γιατί εξαρχής το πρόγραμμα των “-V” σχεδιάστηκε με τα PXII στην εξίσωση.

Thras
Member
Noble Member
Thras

Μακάρι να έχεις δίκιο, γιατί είναι κρίμα και για τα αεροσκάφη (Block 50) αι για τα ραντάρ/απάρτια να πάνε χαμένα τόσο σύντομα…

NIK-PAO-13
Guest
NIK-PAO-13

Παντα περνουν αδεια για τα παντα …κ μετα επιλεγουμε εμεις τι θελουμε κ ποσα θελουμε.
Αδεια πηραν για το συνολο των φ-16 [εκτος απ τα 30αρια] …Αυτο γινεται παντα.

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Περίεργο. Διάφοροι ‘πεφωτισμένοι’ εδώ μας έλεγαν πως το πρόγραμμα έχει πάει ένα χρόνο πίσω…

evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

μα αφου η πτηση φταιει grin

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πάντα!

KGP
Guest
KGP

Σύμφωνα με την “ΠΤΗΣΗ”, το πρόγραμμα έχει πάει πίσω πίσω περισσότερο από ένα χρόνο.
https://www.ptisidiastima.com/f-16v-dev390/
Διαβάζουμε:
“Ορόσημο στη διαδικασία είναι φυσικά η αποστολή F-16 στις ΗΠΑ για τη δημιουργία αεροσκάφους δοκιμών κάτι που θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου.” (του 2019 εννοεί το δημοσίευμα).
Άρα η καθυστέρηση είναι 12-15 μήνες (Τέλος 2019 με Q1/2021).
Νομίζω ότι καλά διαβάζω, αλλά ειλικρινά θα χαρώ να με διορθώσετε και να κάνω λάθος .

CKfurious
Guest
CKfurious

Αγαπητέ KGPiti

Εάν εγώ έχω καταλάβει καλά:

Στο link που δίνεις η υπόθεση ήταν πως το conversion σε V για το 1o αεροπλάνο θα γινόταν στο USA followed by the testing phase

Ενώ τώρα το conversion θα γίνει στην EAB και θα πετάξει στο USAγια τις απαραίτητες δοκιμες

σαφώς προτιμούσα το 1oσενάριο

Οποιος μπλέκει με EAB τον τρώνε τα πίτουρα,,,,

In any case Good Wines….

Kimon
Member
Noble Member
Kimon

Στο άρθρο αναφέρει ότι τέλος του 2020 αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ το αεροσκάφος δοκιμών.
Τέλος 19/αρχές 20 θα ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των απαρτίων στην ΕΑΒ.. grin

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να πάει το αεροσκάφος στις ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ αεροσκάφους δοκιμών… δηλαδή εκεί θα μετατρέπονταν σε F-16V. Στη συνέχεια αποφασίστηκε πως η μετατροπή θα γίνει στην ΕΑΒ, κάτι για το οποίο έχει γράψει η Π&Δ μήνες τώρα.

Μάλλον δεν είχε πολύ νόημα να πάει τόσο νωρίς στις ΗΠΑ το αεροσκάφος, αν δεν ήταν έτοιμα τα απάρτια που θα αποκτήσει.

PHII
Guest
PHII

Μπορεί να άλλαξε το πλάνο, αλλά στο αρχικό δημοσίευμα της “Π&Δ”, αναφέρεται ότι το αεροσκάφος δοκιμών που θα πάει στις ΗΠΑ ΔΕΝ θα είναι το πρωτότυπο του προγράμματος. Αυτό θα τροποποιηθεί στην ΕΑΒ αργότερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δύο διαφορετικά tasks συγχωνεύτηκαν σε ένα. Πλέον το πρωτότυπο που θα τροποποιηθεί στην ΕΑΒ θα “ταξιδέψει” στις ΗΠΑ. Ίσως είναι πιό σωστό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ‘on time’ και ‘on schedule’ που ανέφερε ο κ. Πλέσσας…

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Εξαρτάται από το συμβόλαιο: ποιό ήταν το τελικό χρονοδιάγραμμα κατά την υπογραφή της συμφωνίας, αυτό που είχε την τροποποίηση στην ΕΑΒ ή το άλλο στο Φορτ Γουόρθ;

ΑΛεξανδρος
Guest
ΑΛεξανδρος

Το 2026 θα έχει τελειώσει ο εκσυγχρονισμος. Μέχρι τότε θα έχουμε απωλέσει 4- 6 αεροσκάφη λόγω απωλειών χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης.(Στατιστικα). Το πρωτότυπο θα μείνει στην Αμερική γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται για δοκιμές σε περίπτωση αστοχιών στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο λάθος, να εκσυγχρονισεις μαχητικά τα οποία είναι σχετικά σύγχρονα!! Και παράλληλα να μην προσπαθήσεις για την απόκτηση έστω και μισής μοίρας f35

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

ΟΛΕΣ οι σοβαρές χώρες εκσυγχρονίζουν τα μαχητικά τους (και τα άρματά τους, τις φρεγάτες τους, τα ΑΑ τους, κτλ) όταν είναι ακόμα σύγχρονα και αξιόμαχα. Δεν περιμένουν να γίνουν αντίκες για να το κάνουν.

Με αυτά τα μυαλά αφήσαμε να απαξιωθούν τα Block 30, με αυτά τα μυαλά αναβαθμίσαμε τα F-4 με τουλάχιστον μια 10ετία καθυστέρηση. Δεν ήταν ανάγκη να το συνεχίσουμε. Ας ελπίσουμε πως δε θα έχει καθυστερήσεις πέραν του ’26 το πρόγραμμα, για να πάρουν την [όποια] σειρά τους τα Block 50.

Thras
Member
Noble Member
Thras

Έχω την αίσθηση ότι τα Block 50 θα εκσυγχρονίζονται με το που γίνονται διαθέσιμα τα απάρτια των Advanced, άρα από το 2022 και θα είναι διαθέσιμα επίσης το 2026.
Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μιλάμε για επιπλέον περίπου 10 μαχητικά εκτός ανά έτος…

Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι ιδανική η προοπτική απόκτησης μίας ή δύο μοιρών Μ2000-5/-9 άμεσα…

chriss8
Member
Noble Member
chriss8

Δεν νομίζω να γίνει αυτό που λες, διότι αυτό θα απαιτούσε περισσότερο προσωπικό και μέσα από την ΕΑΒ. Εκτός και αν κάνουν και 2η προκύρηξη για προσωπικό στην πορεία

Ευαγγελος
Guest
Ευαγγελος

…και αν καταλαβα καλα..

το τελευταίο στάδιο εκσυγχρονισμού των F16..

…θα ειναι η απόκτηση μια μοίρας f 35..

Για τα οποία ήδη ψάχνουμε το λεφτά..

Georgios
Member
Active Member
Georgios

Ευαγγελος είναι η λογική συνέχεια. Γύρω στο 2023 και εάν τα λεφτά βγαίνουν μπαίνει και μια παραγγελία για ολοκαίνουρια Vipers ολόιδια με αυτά που αναβαθμίζουμε, καμιά 25 κομμάτια με FMS, για να δουλέψει λίγο ακόμα η LM και να φτάσουν τα F-16 που παρήγαγε τα 10.000. Από 2028-2030 μόνο F-35 στο Block 5 που θα είναι τότε, ξεκάθαρα ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις με πιστοποιημένα από άλλους, όχι από εμάς όλα τα όπλα. Κοντά Block 6 μπορεί να είναι. Υπόψη τώρα που πετάει και βομβαρδίζει για εμπορική προώθηση το κρίνανε και καλά έτοιμο, χάρη στην LM και στις ΗΠΑ κάνουνε… Read more »

dimitrov
Guest
dimitrov

Τα λεφτα κε Σταϊκούρας, τα λεφτααααα …. χι,χι,χι καλα καταλαβατε. Με το καλό. Τι λετε παιδιά; Ταναγρα να τα περιμενω;

Georgios
Member
Active Member
Georgios

dimitrov τώρα που άνθισε το λεφτόδεντρο θα φέρουμε τα Rafale τα καλά, τα F4, όχι τσιγκουνιές με F3 και τσιπιές με μεταχειρισμένα F2 χαχαχα cool

dimitrov
Guest
dimitrov

Σωστοοοοοος …. να τηρούνται και οι παραδόσεις. Αμερικανικά με ολιγον απο Γαλλία. Γιαααα ….. διαφοροποίηση. Μη μας την κάνουν καμιά ωρα οι Αμερικανοί. Ωραίος.

Z10V
Guest
Z10V

Αν αγοράζαμε τώρα καινούργια f16bl70/72 όπως έκανε τώρα η Βουλγαρία θα είχαν τον ίδιο κινητήρα με τα bl50/52 ή κάποια πιο νέα έκδοση?

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Βάζετε μαζί block 50 & 52 και μπερδεύει κάπως η ερώτηση:
block *0 (30, 40, 50, 70) = GE
block *2 (32, 42, 52, 72) = PW

Αν παίρναμε νέα F-16 (γνώμη μου, μακάρι) λογικά θα είχαν τον PW, άρα θα ήταν block 72. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει νεώτερη έκδοση του PW F100 από αυτή που φέρουν τώρα τα 52+/Adv.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Για μένα το θλιβερό είναι ότι αν και η βασική διαμόρφωση θα είναι έτοιμη τέλος 2019, η εξέλιξη από εκεί και μετά μου φαίνεται πολύ αργή. Το 2027 που θα είναι έτοιμα, μου φαίνεται έναν αιώνα μακριά, μου θυμίζει τα F4 που είχαν ανακαινισθεί και δεν τελείωναν, η τελείωσαν λίγο πριν αποσυρθούν. Αν ερχόταν σε batches μέχρι το 2022 άντε το 2023 το συζητάμε, 2027 θα υπάρχει 6ης γενιάς και εμείς θα έχουμε 3ης αναβαθμισμένα…

Georgios
Member
Active Member
Georgios

agnostosependytis αυτό ακριβώς είναι το θέμα, αργήσαμε να βάλουμε την παραγγελία και τα συγκεκριμένα απάρτια επειδή βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας αργούν να κατασκευαστούν και προφανώς δεν βρίσκονται σε κάποια αποθήκη αλλά επειδή είναι πανάκριβα κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο κατά απαίτηση. Ακόμη και στα καλώδια. Εδώ ένα USB για το κινητό σου αγοράζεις και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι. Φανταστείτε την εξειδικευμένη καλωδίωση που πρέπει να έχουν και να λειτουργεί άψογα στα Vipers. Δεν είναι κινητήρας, βγάλε δυο βίδες, βάλε τον άλλον, τελειώσαμε.

stavros
Guest
stavros

Έχουμε και κάποιο νέο για την βαφή ? δείχνουν πολύ βρώμικα ρε παιδιά με την ghost….

Georgios
Member
Active Member
Georgios

stavros είναι η αντιηλεκτρομαγνητική μπογιά που τα κάνει να δείχνουν έτσι. Για να μη νομίζει πως μόνο το F-35 είναι stealth. wink

Thomas
Member
Trusted Member
Thomas

Δεν ξέρω εμένα πάντως μου αρέσει πολύ αυτή η παραλλαγή. Πολύ περισσότερο από την κλασσική των υπόλοιπων F-16 της ΠΑ smile