Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο θα έχει στην Κίνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Για την συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν την ερχόμενη βδομάδα στην Κίνα, μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Κίνα, αύριο το απόγευμα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας, όπου, εκτός από τη σημαντική διεθνή διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει “Belt and Road Forum”, θα έχει και διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας αλλά και συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς τί θα συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι η συζήτηση θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα και η συνάντηση εντάσσεται στις ενέργειες του Προέδρου με όλα τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του ρόλου που επιζητούμε να διαδραματίσει το ΣΑ του ΟΗΕ σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GiannisKr
Member
Active Member
Γιάννης Μ.

“Ερωτηθείς τί θα συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι η συζήτηση θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα και η συνάντηση εντάσσεται στις ενέργειες του Προέδρου με όλα τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και του ρόλου που επιζητούμε να διαδραματίσει το ΣΑ του ΟΗΕ σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.” Καλά οκ. Συνάντηση-προειδοποίηση θα είναι. Το πιο πιθανό είναι να του πει ο Πούτιν, “Πρόεδρε όσο Τουρκία και Κύπρος έχετε σύμμαχο εμένα, μπορώ να κρατάω τα λουριά του Γολιάθ. Αν όμως πας προς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ… Read more »

Epam Papas
Guest
Epam Papas

H Ρωσία ήταν από τις ελάχιστες χώρες που έμπρακτα υποστήριξε την ελεύθερη και νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου εδώ και δεκαετίες. Και πολιτικά αλλά και στην πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων όταν άλλοι δυτικοί ‘σύμμαχοι’ σφυρίζαν αδιάφορα μην ενοχληθεί η μεγάλη τουρκία και άλλοι βάζανε από πάνω και εμπάργκο (και άλλοι το διατηρούν ακόμα) μην τυχών και ενδώσουν οι Ελληνοκύπριοι στο κακό σπορ του δικαιώματος αυτοάμυνας… Ας αφήσουμε τα λόγια και ας εστιάσουμε στην πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή ο στρατός που απειλεί την ελεύθερη Κύπρο στα κατεχόμενα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξοπλισμένος με αμερικάνικα όπλα, από την αρχή, από το 1974,… Read more »

George_K
Member
Famed Member
George_K

Τα συμφέροντά της κοίταγε…
Εκμεταλλεύτηκε το κυπριακό πρόβλημα για να πατήσει πόδι στην Κύπρο. Επειδή την αγάπησε..; Δεν νομίζω, αλλά μια πρόσβαση στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ με πρόσβαση στην ΝΑ Μεσόγειο ήταν μεγάλη πρόκληση για την ΕΣΣΔ τα χρόνια του ψυχρού πολέμου. Τώρα που γίνεται άμεσος ανταγωνιστής της, τι θα κάνει;

George_K
Member
Famed Member
George_K

Τόσα χρόνια η Κύπρος και το μαρτύριό της ήταν στην αφάνεια. Μετά ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί υποστήριξαν ότι η είσοδος στην ΕΕ θα ήταν η αρχή του τέλους. Μετά από τόσα χρόνια τίποτα δεν έχει γίνει.*
Τώρα με τους “υδατάνθρακες” grin και με τις ξαφνικές αγάπες ΗΠΑ – Ισραήλ σε συνάρτηση με την αρνητική πορεία της Τουρκίας, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ηγηθεί των εξελίξεων.
Κύπρος, Αίγυπτος, και Ελλάδα (αν ξυπνήσει) μεταβάλλονται σε άμεσους ανταγωνιστές της Ρωσίας.

*Αλλη μια απόδειξη της απουσίας ενιαίας εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.