Το νέο υπό ανάπτυξη τουρκικό ΜΕΑ ANKA-2 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση μέσα στο 2019

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το νέο ΜΕΑ ANKA-2 της τουρκικής εταιρείας TAI αναμένεται να πετάξει για πρώτη φορά μέσα στο έτος.

 

Το ANKA-2 αποτελεί μεγενθυμένη έκδοση του υφιστάμενου ANKA-S, μεταφέρει περισσότερο φορτίο και θα κινείται χάρη σε δύο κινητήρες. Σύμφωνα με το “UAS Weekly”, το νέο ΜΕΑ θα μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 700kg φορτίου και θα έχει χρονική αυτονομία 24h. Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί το ANKA-2 θα είναι ο εγχώριος PD170, που πραγματοποίησε την πρώτη του πτητική δοκιμή σε ANKA τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Πρώτη πτήση Anka με PD170


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Thanos74
Member
Thanos74

OSA AKM μπουμ….

Spirit
Guest
Spirit

Μάλλον πετούν εκτός επιχειρησιακής εμβέλειας του συστήματος, όπως και των MANPADS…
Χρειάζεται επιγόντος λύση στο θέμα… τα μέσα αυτά μπορει να φορτωθούν και όπλα εμβέλειας μέχρι 25km σε λίγα χρόνια.
Ίσως τα κινέζικα λέιζερ 100ΚW ειναι η λύση…

Spyros
Member
Spyros

Ενδιαφέρον κινητήρας. Προφανώς 4κύλινδρος εν σειρά, τουρμπισμένος… βασικά κινητήρας αυτοκινήτου με κοτσαρισμένο έναν μειωτήρα 2-3 γραναζιών. Δηλαδή κάτι σαν αυτό:
https://www.vikingaircraftengines.com/viking-180-hp-engine.html

Όταν ως χώρα συναρμολογείς το 1/5 (περίπου) των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη, θα περισσέψει και κάτι για τα Anka…

Γιώργος98765
Guest
Γιώργος98765

Οι τούρκοι κινούντε σωστά. Τις λαμαρίνες και τα σίδερα μπορείς να τα αντικαταστήσεις, οι ανθρώπινες ζωές είναι μετρημένες. Δειλό μπορεί να φανεί, αλλά έχουν μια στρατηγική. Θέλουν να στέλνουν πρώτα drones, οπλισμένα uav’s, να εκτοξεύουν κατευθηνόμενες βόμβες από μακριά, γι’αυτό και f35, να αυτοπροστατεύοντε όσο το δυνατό με s-400, τεθωρακησμένα, συστήματα αυτοπροστασίας, ηλεκτρονικός πόλεμος κτλ. Δηλαδή σε ώρες πολέμου αυτοί το πάνε να καταστρέψουν ότι έχουμε και δεν έχουμε πριν καν αντικρήσουμε αντίπαλο στρατιώτη.

xariszak
Guest
xariszak

Εμείς δυστυχώς ενώ ήμασταν πρωτοπόροι μείναμε στάσιμοι στο πήγασος II.Πόσο δύσκολο θα ήταν να το εξελίξουμε περισσότερο ώστε να δέχεται και φορτίο;

Μακεδόνας
Guest
Μακεδόνας

Την ίδια απορία έχω κι εγω χρόνια τώρα….Μακάρι να μπορούσε να απαντήσει κάποιος….

vasilis0011
Member
vasilis0011

Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι να αγνοούμε τον κίνδυνο των τουρκικών ΜΕΑ την ώρα που απέναντι Δεν σταματάνε να επενδύσουν σε αυτά ξεχνώντας παράλληλα πως η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά βασισμένη στα OSA/AKM είναι παντελώς ξεπερασμένη και ανεπαρκής για τις σύγχρονες απειλές στο πεδίο της μάχης. Φυσικά Ούτε λόγος για σύγχρονο ΜΕΑ για τις ένοπλες δυνάμεις λες και δεν ξέρουμε Πόσο σημαντικά είναι ιδίως στο περιβάλλον του Αιγαίου που θα μπορούμε να τα στέλνουμε σε αποστολές χωρίς να ρισκάρουμε ζωές χειριστών σε καιρό πολέμου και για συλλογή πληροφοριών με μικρό κόστος σε καιρό ειρήνης. Φυσικά Ένα τέτοιο σύστημα είναι σε μεγάλο… Read more »

Ufuk
Guest
Ufuk
Ufuk
Guest
Ufuk