Ενίσχυση της αντιβαλλιστικής άμυνας στην Ιαπωνία με εκσυγχρονισμένο αντιτορπιλικό Arleigh Burke

6
1998
140323-N-NE138-349 WATERS NEAR GUAM (March 22, 2014) The Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Curtis Wilbur (DDG 54) fires a Standard Missile 2 (SM-2) during a missile firing exercise. Curtis Wilburn is participating in Multi-Sail 2014, an annual exercise in the U.S. 7th Fleet area of responsibility supporting security and stability in the Indo-Asia-Pacific region. (U.S. Navy photo by Fire Controlman 2nd Class Kristopher G. Horton/Released)
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

To αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Milius (69) κλάσης Arleigh Burke εισήλθε στην περιοχή ευθύνης του των Έβδομου Στόλου των Η.Π.Α. στις 14 Μαΐου, για να επανέλθει σε υπηρεσία με τις υπόλοιπες δυνάμεις του Αμερικανικού Ναυτικού στην Ιαπωνία.

To USS Millius κατά την διάρκεια στάσης στην Χαβάη, εν πλω για την Ιαπωνία πριν λίγες μέρες (US Navy photo)

Το Milius έχει ήδη ολοκληρώσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ενσωματώνοντας τις νεότερες διαθέσιμες αναβαθμίσεις του συστήματος μάχης Aegis έχοντας φτάσει στο επίπεδο Aegis Baseline 9 καθώς βρισκόταν στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών για τον σκοπό αυτό.

Η συγκεκριμένη διαμόρφωση του συστήματος μάχης είναι όπως είπαμε η νεότερη διαθέσιμη που εγκαθίσταται σταδιακά στα παλαιότερα αντιτορπιλικά της κλάσης, αλλά και όλα τα καινούριας ναυπήγησης που εισέρχονται σταδιακά σε υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό ακόμα και πλοία εικοσαετίας αποκτούν υπερσύγχρονες ικανότητες αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής αλλά και αντιβαλλιστικής άμυνας.

Βολή πύραυλου SM-2 από αντιτορπιλικό Flight I της κλάσης Arleigh Burke (US Navy photo)

Με το αναβαθμισμένο σύστημα Aegis, το Milius έχει τη δυνατότητα να παρέχει σε αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική άμυνα σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, ενώ μπορεί να παρακολουθεί απειλές βαλλιστικών πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, με διαχωριζόμενες και μη διαχωριζόμενες κεφαλές, εντός κι εκτός της ατμόσφαιρας.

Το συγκεκριμένο αντιτορπιλικό ανήκει στην πρώτη παρτίδα ναυπήγησης (Flight I) της κλάσης Arleigh Burke. Παραγγέλθηκε το 1992, και μπήκε σε υπηρεσία τέλη του 1996, όντας έτσι 22 χρόνια σε υπηρεσία. Η «έδρα» του ήταν ανέκαθεν ο ναύσταθμος Γιοκοσούκα στην Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία διαθέτει και αυτή αντιτορπιλικά εγχώριας ναυπήγησης με το ίδιο σύστημα μάχης Aegis (κλάση Kongō) για την αντιβαλλιστική άμυνα της χώρας με ιδία μέσα, ωστόσο η ενίσχυση και με αμερικανικά αντιτορπιλικά υπογραμμίζει αναμφισβήτητα την δέσμευση των ΗΠΑ για στήριξη των συμμάχων τους στην περιοχή.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Makis
Guest

fingers crossed!

sotbak
Guest

τύλιξε μου θείε δόναλδ δύο (2), θα τα χρειαστώ…..

Αυτό μας χρειάζεται πράγματι….

Spyros
Guest
Σπύρος

Δυστυχώς τελικά τα χρειάζεται και το USN οπότε μη κάνετε όρεξη.

Η είδηση εδώ είναι πως το συγκεκριμένο πλοίο αναβαθμίστηκε για να συνεχίσει την καριέρα του στο USN παρόλο που είναι πρώιμο ΑΒ. Άρα…

sotbak
Guest

η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!!!

zikacab
Guest

Παιδιά ότι περισσέψει… είμαστε και μεις εδώ!

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Επειδή γίνεται συνέχεια συζήτηση, αν ήταν να δώσουν κάτι ως πλεονάζον υλικό (στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο), δεν θα ήταν εύλογο να δώσουν κάποια από τα παλαιότερα Ticonderoga αντί των ΑΒ; Ποιος δίνει το καινούργιο; Και τα Gearing και τα Forrest Sherman και τα Adams και τα Spruance πάνω από 30 χρόνια υπηρέτησαν με το USN, όχι αυτά τα σκάφη-οπλοστάσια-ναυαρχίδες-radar pickets-τα πάντα όλα …