Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ σε ερώτηση για τα προβλήματα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας έδωσε απάντηση σε ερώτηση βουλευτών με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Η ερώτηση υποβλήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019 από τέσσερις βουλευτές, που ρωτούσαν για τα χρηματοδοτικά ζητήματα και την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Ιδιαίτερη αναφορά γινόταν για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου το 1/3 των κρεβατιών χαρακτηρίζεται ως μόνιμα κλειστά. Στην ίδια ερώτηση επισημαίνονταν ελλείψεις σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και υποστηριζόταν η απόσπαση προσωπικού από το νοσοκομείο για τη στελέχωση των hot spots, συνέπεια της μη πρόσληψης του απαραίτητου πολιτικού υγειονομικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών/προσφύγων.

 

Στην απάντησή του ο ΑΝΥΕΘΑ υπογραμμίζει ότι λαμβάνεται μέριμνα ώστε να τακτοποιηθούν σταδιακά οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο και να υπάρξει ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εκκρεμών οφειλών του. Επιπλέον θεωρεί ότι υφίσταται το απαραίτητο ιατρικό – νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την άρτια και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ όσον αφορά τη ΜΕΘ υπάρχουν λειτουργικές έξι από τις εννέα κλίνες και με τη λειτουργία των τριών υπολοίπων κλινών θα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νοσοκομείου. Τέλος, έχει αποσπαστεί μικρός αριθμός υγειονομικού προσωπικού για τις ανάγκες των hot spots, λαμβάνοντας όμως πάντα μέριμνα ώστε να μην επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
airman
Guest
airman

Οι συριζαιοι για τους μεταναστες και τα βρακια τους
Ειπαμε φτωχοι ανθρωποι ειναι να τους βοηθησωμε αλλα οχι καιτσι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ασφαλώς και “υφίσταται το απαραίτητο ιατρικό – νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την άρτια και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου”, αφού μια ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι κλειστή!
Αν δε, κλείσουμε και τις άλλες πτέρυγες που κουτσά στραβά λειτουργούν τότε θα πετύχουμε πλεόνασμα προσωπικού!