Κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS II για Νιγηρία & Ολλανδία, «έλεγχος τιμών»

8
1313

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανέθεσε έργο αξίας $225 εκατ. στην εταιρεία BAE Systems για την κατασκευή 9.999 συλλογών ακριβείας APKWS II με αποδέκτες τη Νιγήρια και την Ολλανδία. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, οι APKWS II πρέπει να κατασκευαστούν έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

Η APKWS II προσαρμόζεται σε ρουκέτες Hydra 70, μετατρέποντάς τες από μη κατευθυνόμενες σε κατευθυνόμενες. Για την καλύτερη αξιοποίηση του προηγμένου αισθητήρα της συλλογής, μελετάται η ανάπτυξη νέου κινητήρα, που θα οδηγήσει στην αύξηση της εμβέλειας του όπλου σε 12-15km. Σήμερα οι Hydra 70 μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση περίπου 8km.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ενδιαφέρον εξέλιξη η ανάπτυξη έκδοσης με αυξημένη εμβέλεια. ΜΕΑ που αναφέρεται παραπάνω αν δεν εκτελεί ελιγμούς είναι σχετικά μικρές λόγο ότι απαιτείται μεγάλη ακρίβεια σε μικρό ΜΕΑ, αλλά υπάρχουν κάποιες πιθανότητες.

   Εκεί που έχουν αποτέλεσμα οι APKWS II είναι για αντιαποβατική χρήση ακόμα και φορτωμένες επάνω σε ένα 4×4, αλλά και απέναντι σε εχρικά σκάφη, όπου μια ομοβροντία κουκετών είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτιστεί ακόμα και από AHEAD υποπυρομαχικά.
   Σε συνδυασμό με με φθηνές ρουκέτες RAK-12 128mm σε 4×4 στην ΑΣΔΕΝ θα είναι τεράστιος πονοκέφαλος.

   Φθηνές λύσεις όμως εξαιρετικές πολλαπλασιαστές ισχύος.

 1. H Νιγηρία αγοράζει κατευθυνόμενες ρουκέτες;
  Εδώ επικρατεί εξοπλιστική αγρανάπαυση..
  Προφανώς αντιμετωπιζουν οι Νιγηριανοί μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας από εμάς σωστά;

  • περαν του χιουμοριστικου με τον isis, τα παρακλαδια της αλ καιντα και ειδικα την μποκο χαραμ και με εντονη εξωθεν κριτικη για παραπλευρες απωλειες δε τα λες και λιγα προβληματα ασφαλειας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here