Αποκλειστικότητα στην ασυδοσία!

6
4972
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο υπογράφων θέλει να απολογηθεί προκαταβολικά στους αναγνώστες του ιστότοπού μας γιατί ίσως καταναλώνει πολύτιμο χώρο και χρόνο για ένα θέμα που κάποιοι θα θεωρήσουν ήσσονος σημασίας (για μας δεν είναι).

Κάποιοι θα πουν… τι ψάχνετε τώρα…

Άλλοι βέβαια θα μας προσάψουν ότι… «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», αλλά φυσικά αυτοί δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε όσους μας ακολουθούν σχεδόν 40 χρόνια στην Π&Δ και από το 2011 στο Διαδίκτυο.

Δεν συνηθίσουμε να τα «ρίχνουμε» σε συναδέλφους ή άλλα ΜΕΕ αλλά διαβάσαμε νωρίτερα σήμερα την παρακάτω «αποκλειστική αποκάλυψη» που θεωρούμε μέγα ολίσθημα από γνωστό site, που σεβόμαστε και πολλές φορές έχουμε χρησιμοποιήσει ως έγκυρη πηγή για τις πραγματικές αποκαλύψεις που έχει κάνει. Το δημοσίευμα αφορά την «απώλεια της δυνατότητας καταρρίχησης από Chinook λόγω προβλήματος που ανέκυψε με την σχετική συλλογή που είχε αναπτυχθεί εγχώρια και βρίσκεται σε χρήση εδώ και κάποια χρόνια».

Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα δίναμε μαθήματα δημοσιογραφίας αλλά ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σκοπιμότητα δημοσιοποίησης μιας τέτοιας πληροφορίας (που είναι εμφανέστατο ότι κάποιος απερίσκεπτος  στα όρια του ανόητου) «σφύριξε» εκ των και το τι ακριβώς προσθέτει στην πληροφόρηση των αναγνωστών.  Από την άλλη γνωστοποιεί την απώλεια μιας κρίσιμης επιχειρησιακής δυνατότητας (εάν βέβαια ισχύει) που διαφορετικά δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να γίνει γνωστή.  Για να προλάβουμε τα σχόλια, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις αναφορές που γίνονται κατά καιρούς για ελλείψεις ανταλλακτικών, ακινητούν κύριο υλικό ή την απουσία δυνατοτήτων που θα μπορούσαν να υφίστανται  αλλά δεν έχουν αποκτηθεί.

Αυτή είναι ξεκάθαρα μια ασυδοσία στο κυνήγι της… (κακώς εννοούμενης) αποκλειστικότητας  και των κλικ και τίποτε περισσότερο.

Από τα γραφεία μας (και ξέρουμε ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους καλούς συναδέλφους) έχουν περάσει κατά καιρούς και περνούν πολλές πληροφορίες για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της Άμυνας αλλά υπάρχει πάντα  (η γνώση και) η αυτοσυγκράτηση για το τι δημοσιοποιείται και το τι όχι. Ο κανόνας αυτός έχει ξεφτίσει  (ίσως και.. ξεφτιλιστεί) τα τελευταία χρόνια αλλά κάποιοι τουλάχιστον  θεωρούμε ακόμη ότι πρέπει  -σε κάποια πράγματα- να τηρείται η ελάχιστη αυτοσυγκράτηση. Ο υπογράφων (με τη συνείδηση των 30 και πλέον ετών στον χώρο) είναι ένας από αυτούς. Ίσως βέβαια και να κάνουμε λάθος… οπότε και απολογούμαστε…

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Guest
Παναγιωτης

κάποια στιγμή κάποιος θα έπρεπε να πει αυτά που γράψατε και πολύ καλά κάνατε

Desert_Falcon
Guest
Desert Falcon

Κανενα λαθος ΦΓΚ, γραφε οσο μπορεις… απλα και ωραια:

– η εγινε για μερικα κλικ, γνωριζοντας οτι ειναι λαθος (αρα…εχμ…προδωσια να το πω η κανει τζιζ αυτη η λεξη)
– η καθαρη βλακεια

Η λεξη ηθικη εχει αρχισει να σβηνει σιγα σιγα απο το λεξικο….

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Καμμία δυνατότητα δεν έχει απωλεσθεί… Ψυχραιμία…
Άλλο ένα φωτεινό παράδειγμα <>

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Άλλο ένα φωτεινό παράδειγμα “δημοσιογραφίας”…

x-m
Guest
x-m

Έχετε απόλυτο δίκιο. Απαιτείται σύνεση και εδώ δεν υπήρξε, κάθε άλλο.

ΦοιτΙστορίας
Guest
ΦοιτΙστορίας

Εάν κατάλαβα καλά για ποια ιστοσελίδα μιλάτε, ίσως θα έπρεπε να την είχατε αναφέρει, διότι και σε ένα άλλο άρθρο, το πρώτο που είχα διαβάσει (και το τελευταίο μετά από αυτά που αντίκρισα) έγραφαν το μακρύ και το κοντό τους.