Χάθηκε στρατιωτικό υλικό μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο

17
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 63
  •  
  •  

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού.

 

Σημείωση Π&Δ

Δεν διευκρινίζεται το είδος του υλικού που φέρεται να έχει απολεστεί αλλά το ΠΝ διατηρεί στη Λέρο εγκαταστάσεις επισκευής και ανακατασκευής υλικού, περιλαμβανομένων κινητήρων οπότε ίσως η απώλεια αφορά ανταλλακτικά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 63
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
famas
Guest
Famas

Μια κι ο λόγος για απώλειες/κλοπές, εκείνο το κινητήρα από το super puma που είχε κλαπεί, εν τέλει τον ανέκτησαν;

LAMBROS
Member
Trusted Member
LAMBROS

Κάτι για αντιαρματικα διαβάζω και εκρηκτικά… Ελπίζω να μην είναι αλήθεια…

observer
Guest
observer

Πιθανόν κάποιοι να μην ήταν και πολύ ακριβείς στην καταγραφή του υλικού που γενικά πηγαινοέρχεται, κοινώς κάποιοι έχασαν το μπούσουλα. Δε θεωρώ ότι χάθηκε υλικό, μάλλον η ποιότητα των στελεχών επέτρεψε λογιστική ασυμφωνία κατά πάσα πιθανότητα. Και δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο.

nexus
Guest
nexus

Εσείς ως τιμητής της ποιότητας των στελεχών του ΠΝ, πώς δικαιολογείτε το αξιόπλοο και αξιόμαχο πλοίων ηλικίας σχεδόν μισού αιώνα, δεδομένης της λογιστικής αβελτηρίας που περιγράφετε;

Νικόλας
Guest
Νικόλας

Εσείς το αξιόμαχο από που το προεξοφλείται ? όταν το σύνολο του δημοσίου τομέα, έχει τεράστιες αδυναμίες για μία πλειάδα από λόγους, που στηρίζεστε για να θεωρήσετε δεδομένο το αξιόμαχο? έχει πολεμήσει οπουδήποτε το ΠΝ τα τελευταία 80 χρόνια? Και εδώ να συμπληρώσω πως την εποχή της καλπάζουσας τεχνολογίας, τα πεπαλαιωμένα πλοία (όπως εσείς παραδέχεστε), δεν έχουν την παραμικρή τύχη, απέναντι σε νέας τεχνολογίας αντιπάλους. Οπότε έχετε και μια μεγάλη ανακολουθία. Και να προσθέσω την προσωπική μου εμπειρία, όπου ο ανιψιός μου, υπηρετουσε σε πλοίο του ΠΝ, όπου εν πλω και σε αποστολή, ξέμεινε από τρόφιμα… όχι παλιά… τώρα πριν… Read more »

nexus
Guest
nexus

Εάν έχετε αμφιβολίες – και καλά κάνετε, αναρωτηθείτε γιατί το περίφημο όραμα της “μπλε πατρίδας” των φίλων μας, παραμένει όραμα…

Νικόλας
Guest
Νικόλας

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για αυτό και σίγουρα εμείς δεν τους γνωρίζουμε όλους. Επί της ουσίας όμως που διαφωνείτε επί των γραφομένων μου?

nexus
Guest
nexus

Επί της ουσίας είναι δικαίωμά σας να πιστεύεται ότι νομίζετε.

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Απλούστατο, προχειροεπισκευές, κάποια ψώνια από το ebay (δήλωση στελέχους που λόγω της κουβέντας που είχαμε πιάσει φαινόνταν ειλικρινής) πατέντες χωρίς ενδελεχή έλεγχο…. θέλετε κι άλλα.; Να μη μιλήσουμε για τη συνολική ποιότητα των στελεχών θα κλάψουμε χειρότερα από όσο μας πόνεσε ο αποκλεισμός της Εθνικής ποδοσφαίρου. Υπάρχουν αρκετοί λαμπροί αξιωματικοί αλλά πολλοί που απλά εισπράττουν το μισθό τους με την ιεραρχία να σταματά στο βαθμό τους. nexus, η γαλάζια παρτίδα έρχεται αλλά όχι μόνο με ευθύνη των στελεχών αλλά και αυτών ίσως κυρίως αυτών. Η “Π” πριν από χρόνια έλεγε ότι τέτοιο κράτος είμαστε τέτοιες Ενοπλες Δυνάμεις έχουμε. Με βοήθησε… Read more »

nexus
Guest
nexus

“..η γαλάζια παρτίδα (sic) έρχεται..”…Κάτι τέτοια ξεστραβώνεται να διαβάζει ο Μουσταφάς και δεν ξεκολλάει από το σάιτ.. lol

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Εκείνη την έκφραση ο βασιλιάς είναι γυμνός ασφαλώς τη γνωρίζετε. Κάποια σημεία: Στη δεκαετία του 60 οι Τούρκοι ήθελαν να βάλουν πόδι στην Κύπρο το 1974 έκαναν πρακτικά περίπατο με τις ημέτερες Ενοπλες Δυνάμεις απέτυχαν οικτρά στο ρόλο τους. Το 1987 στήνεται κρίση οι Ενοπλες Δυνάμεις κινητοποιούνται αλλά αποδεχόμαστε ότι δε θα κάνουμε έρευνες υδρογονανθράκων στο Αιγαίο Το 1996 επιτρέπουμε με λάθη, που θα ήθελαν οι Μόντοι Πάιθον για σενάριο, να αποβιβασθούν Τούρκοι – αφήσαμε ακάλυπτη τη μια βραχονησίδα, δε πήραμε χαμπάρι τους βατραχανθρώπους να μπαίνουν στο φουσκωτό…. Το 2016 χάνουμε ένα Απάτσι σε μια πτήση πρακτικά ρουτίνας ημέρα και… Read more »

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Η αλήθεια είναι ότι ή πληρώνεις όλα όσα πρέπει για να έχεις άμυνα, ή δεν πληρώνεις καθόλου. Δίνοντας τα μισά, έχεις ξοδέψει τα μισά λεφτά χωρίς να έχεις “μισή άμυνα”.

Έτσι φαντάζομαι ότι σκέφτηκαν οι πολιτικοί μας και κάνανε 50%+ περικοπές στην άμυνα τα τελευταία 15 χρόνια. Έτσι μας έμεινε μόνο η μισθοδοσία και οι δηλώσεις. Τώρα αυτά που γράφουμε για F16, Φ35, φρεγάτες, τορπίλες, ΤΟΜΑ, άρματα, πυροβόλα κτλ βγάζουν ένα λογαριασμό 30-40 δις. Δηλαδή σαν να φτιάχνεις ΕΔ σχεδόν από μηδέν.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Χωρίς να διαφωνώ με το πνεύμα του σχολίου σας, θα ήθελα απλά να πω, πως ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν και θα παραμείνει σημαντικός για την έκβαση οποιασδήποτε επιχείρησης. Δεν είναι παράδοξο όπου εμπλέκονται άνθρωποι, να υπάρχει και το ενδεχόμενο της κακής εκτίμησης, του λάθους, της αδυναμίας. Όπως επίσης υπάρχουν και παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, ή απλά μια “κακιά στιγμή”. Διαφορετικά δεν θα είχαμε συγκρούσεις, θα βάζαμε κάτω τις λίστες με την στρατιωτική ισχύ κάθε χώρας και θα κέρδιζε αυτός που θεωρητικά είναι ισχυρότερος (κάτι σαν τα χαρτάκια υπερατού πριν 40 χρόνια). Η ιστορία μας δίνει παραδείγματα, από τους Περσικούς… Read more »

Νικολας Μ.
Guest
Νικολας Μ.

Αντιαρματικά, χειροβομβίδες και άλλα τέτοια “ανταλλακτικά”… όπως διαβάζω…

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Ας ψάξουν τα γύρω μαγαζιά.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Αρχικά ας μοιραστώ και μια εμπειρία από τον στρατό: Κανα δύο χρόνια αφού τελειώσα το στρατιωτικό μου (δηλαδή πριν πολλά χρόνια), σε κάποια φάση που ταξίδευα στην επαρχία, βλέπω σε ένα χωράφι να μοιάζει παρατημένη μια καρότσα αρματοφορέα, από αυτές που κοτσάρουν στα Oshkosh. Εεε λέω θα την άφησαν για λίγο σε κάποια άσκηση και θα την μαζέψουν μετά. Πέρασα από εκεί ξανά σε έξι μήνες και μετά ξανά από δύο χρόνια, η καρότσα ήταν περήφανα εκεί. Πήρα τηλέφωνο σε μια μονάδα με αρματοφορείς τους είπα ότι είδα αυτό (άσχετα αν ήταν δική τους). 4 χρόνια μετά, ξαναπέρασα και έβλεπα… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Και για να πω και την άλλη (περίπου πλευρά του νομίσματος), αλλά κρατάω επιφυλάξεις για την ακρίβεια της ιστορίας ή και για το αν κάποια πράγματα είναι συμπτώσεις ή απλά το βλέπω λάθος. Πριν περίπου 20 χρόνια αν θυμάμαι καλά υπήρχαν δημοσιεύματα ότι κάπου είχε χαθεί ένας κινητήρας αεροσκάφους και τι γίνεται αν κλάπηκε κτλ γιατί δεν τον έβρισκαν. Πριν 2-3 χρόνια αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει πάλι ένα άρθρο ότι κάπου βρέθηκε ένας πλεονασματικός αλλά παλιός κινητήρας αεροσκάφους, το οποίο με έκανε να υποθέσω ότι μάλλον ήταν για την ίδια εταιρεία και υπήρχε περίπτωση να είναι αυτός που “χάθηκε”… Read more »