Αποστολάκης: «Δυσπιστία και καχυποψία έχει ρίξει το αξιόμαχο των τουρκικών ΕΔ – δεν είναι αυτό που θα έπρεπε»

28
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πριν λίγες μέρες ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης σε διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ. Ο Αρχηγός είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, σε κάποια αναφερθήκαμε ήδη, σε κάποια άλλη θα γίνει ειδική μνεία στο περιοδικό ή σε νεότερες αναρτήσεις κατά περίπτωση. Εν προκειμένω θα αναφερθούμε στα λεγόμενα του Αρχηγού όσον αφορά την Τουρκία και την σχέση που η Ελλάδα θα επιθυμούσε με αυτήν αλλά και την κατάσταση στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ιδιαίτερα η περιγραφή της εσωτερικής κατάστασης στον τουρκικό στρατό θεωρούμε ότι δεν αναδείχθηκε στον βαθμό που θα έπρεπε σε αντίθεση με κάποιες άλλες περί βραχονησίδων που προφανώς εξυπηρετούσαν καλύτερα για clickbait πολεμοχαρείς τίτλους κι από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Αρχικά, έκανε ειδική μνεία στον Τούρκο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν (από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους) υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, με τον οποίο τόνισε ότι είχαν μία πολύ καλή σχέση και επικοινωνία που δεν περιοριζόταν στο τυπικό κόκκινο τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός προφανώς αναφερόταν στην περίοδο που ο Ακάρ ήταν ομόλογός του, ένα αρκετά μεγάλο διάστημα τριών ετών δηλαδή αφού συμπτωματικά ανέλαβαν τα καθήκοντά τους περίπου την ίδια περίοδο – Αύγουστο του 2015 ο Ακάρ και Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ο Αποστολάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχηγός επισήμανε ότι η Ελλάδα θα ήθελε να έχει απέναντί της ένα καθεστώς που παρά τις διαφωνίες τουλάχιστον θα ήταν σταθερό και προβλέψιμο, δηλαδή ένα αξιόπιστο επίσημο κράτος με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει μία βάση συνεννόησης. Αυτό αυτή τη στιγμή με τον Ερντογάν δεν υπάρχει όπως δήλωσε ο Αρχηγός διότι στην Τουρκία η κατάσταση είναι ασταθής αυτή τη στιγμή λόγω των μαζικών διώξεων που έχει επιβάλλει το καθεστώς του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και θα επεκταθούμε περαιτέρω σε αυτό σε λίγο.

Πιο συγκεκριμένα είναι χαρακτηριστικό το κλίμα ότι κάθε φορά που δίνεται μία διαταγή προς κάποιο στέλεχος – αξιωματικό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή αντιμετωπίζεται με προφανή δυσπιστία και καχυποψία. Ο λόγος για αυτό είναι πολύ απλά διότι ο λαμβάνων την διαταγή δεν γνωρίζει αν την έλαβε επειδή είναι διαταγή ρουτίνας και πρέπει να την εκτελέσει όπως συνήθως ή αν είναι διαταγή – παγίδα, και παρακολουθείται προκειμένου να καταγραφούν οι αντιδράσεις τους και αν και κατά πόσο θα την εκτελέσει.

Αυτό το κλίμα είναι εύλογο ότι υπονομεύει την ετοιμότητα, το ηθικό κι εν τέλει την επιχειρησιακή επάρκεια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ επέκταση την ικανότητά του να διεξάγει επιχειρήσεις σε περίοδο πολέμου. Στην πράξη, όπως τόνισε ο Αρχηγός το αποτέλεσμα είναι ένας στρατός που αν και έχει πολεμική εμπειρία σε πραγματικές επιχειρήσεις, διαθέτει πλειάδα σύγχρονων μέσων και αριθμητικά έχει ικανό όγκο, παρόλαυτά δεν έχει το αξιόμαχο που θα έπρεπε να έχει.

Εν κατακλείδι, υπάρχει μία φράση που θα μπορούσε να περιγράψει άριστα την κατάσταση στην γείτονα χώρα αυτή τη στιγμή, βγαλμένη από τον κόσμο του θεάτρου. «Κάναμε καλό καμαρίνι (παρασκηνιακά) κι αυτό έβγαινε στην σκηνή». Με τη μόνη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν περνάνε καλά στο καμαρίνι (στα εσωτερικά τους), κι αυτό πράγματι βγαίνει στην σκηνή (επιχειρησιακά).

Προφανώς πρόκειται για μία προσωρινή κατάσταση. Το ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αυτές που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να είναι, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εχέγγυο εφησυχασμού εκ μέρους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ίδιο ακριβώς θεωρούμε ότι πρέπει να ισχύει και με τα αποτελέσμα των εσωτερικών άγριων διώξεων που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποψίλωση των έμπειρων κι ικανών στελεχών. Το ίδιο και με το ενεργούμενο επίσημο εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Όλα αυτά αναμφισβήτητα κι αντικειμενικά δίνουν μία ανάσα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που αυτήν την στιγμή έχουν τα δικά τους προβλήματα κι ελλείψεις. Όμως οι καταστάσεις αυτές στην Τουρκία έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε επ’ άπειρον ή να γνωρίζουμε ότι θα έχουν μία διάρκεια συγκεκριμένη, ώστε να προγραμματίσουμε με βάση αυτήν, ιδιαίτερα από την στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη διορθωτικές κινήσεις για τις παραπάνω καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

Βαρύ το τίμημα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

«Ξηλώνεται» και η τουρκική πολεμική βιομηχανία

Η Τουρκία αναζητά «επειγόντως» χιλιάδες αξιωματικούς εντός του 2018

Νέες μεγάλες εκκαθαρίσεις αναμένονται στις τουρκικές ΕΔ

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
bc59
Guest
bc59

…οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αυτές που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να είναι….Στεναχωρήθηκε, ενα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο του…..Αυτά συμβαίνουν όταν σε διαλέγουν γιαυτό που ψηφίζεις και όχι γιατί είσαι ο καλύτερος.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Δεν εννοούσε ότι «θα ήθελε» (sic) να ήταν καλύτερο. Αυτό είναι άλμα λογικής. Απλή διαπίστωση έκανε – που προφανώς από την θέση που είναι και με βάση όσα γνωρίζει έχει ξεχωριστή βαρύτητα.

chikichiki
Guest
chikichiki

Μα φυσικά δε πρέπει να εφησυχαζόμαστε με τέτοιες αναφορές. Άρα, τολμώ να ρωτήσω, ποιος ο λόγος να γίνονται, και μάλιστα από τον Α/ΓΕΕΘΑ;

Nikolaos
Guest
Nikolaos

The million dollar question!

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Any better offer?
Yes,YOU said it!
The 1,5 billion €uro question!

flashg
Guest
flashg

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

LuckyLuke
Guest

Καλά τα λέει ο αρχηγός. Ωστόσο ξεχνάμε να αναφέρουμε ότι και στην Ελλάδα της κρίσης έχουν παραιτηθεί από το στράτευμα πάρα πολλά ικανά και άξια στελέχη. Αρκετά άλλα έχουν επιδιώξει να πάνε σε θέσεις στο ΝΑΤΟ και να αποφύγουν ευθύνες και μειωμένουν μισθούς. Δεν υπάρχει η ποιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό που υπήρχε πριν 10 χρόνια. Μπορεί να μην φοβούνται ότι θα πάνε φυλακή, αλλά το ηθικό των στελεχών έχει πέσει και αυτό δεν θα αλλάξει άμεσα στο μέλλον.

Αποστολακη....
Guest
Αποστολακη....

κοιτα να διαβαζεις Π&Δ μπας και ενημερωθεις για καμια ευκαιρια μεταχειρισμενων φ 15, Μιραζ 2000-5 η και Γιουροφαιτερ μπας και στειλεις αιτησεις εγκαιρα για να παρουμε κανα λαβρακι!

antonis.
Guest
antonis.

Τη στιγμη που γραφονται αυτες οι γραμμες, η Τουρκια εχει ηδη ανοιχτο ενα πολεμικο μετωπο στα νοτια (στο οποιο εχει δεσμευσει πλήθος υλικου και προσωπικου), με τα “σημαδια” να δειχνουν οτι δεν προκειται να κλεισει συντομα. Το προσωπικο των ΤΕΔ δειχνει να εχει κλονιστει,τοσο εξαιτιας απωλειων σε συγκρουσεις (Ν.Τουρκια,Συρια) οσο και διωξεων/φυλακίσεων αξιωματικων (ολων των βαθμων). Ενδεχεται το κενο που αφησαν αυτα τα στελεχη να κλεισει σε βαθος μερικων ετων (3-5 ?). Ενω αμφιβολο ειναι αν οι κενες θεσεις στο τουρκικο στρατευμα θα καλυφθουν απο ικανοτερους αξιωματικους/υπαξιωματικους (μαλλον οι θεσεις αυτες θα καλυφθουν απο φιλοκυβερνητικους). Ομως, οπως πολυ σωστα αναφερεται… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Ζητώ να λάβει θέση ο φίλος αναγνώστης που, ανεξαρτήτως θέματος, εξαίρει το κοινωνικό μέρισμα! Εσείς τον δουλεύατε, αλλά αυτός δικαιώθηκε, και μάλιστα από τα χείλη του Α/ΓΕΕΘΑ! Η Τουρκία είναι χάρτινος τίγρης! Θαυμάσιο περιθώριο για βούτυρο αντί κανόνια!

Nikoss
Guest
Nikos

Δεν πρεπει να εφυσηχαζουμε,η τουρκια εχει μεγαλη δεξαμενη εμψυχου δυναμικου,μπορει και αναπληρωνει πασης φυσεως απωλειες,ενω στο στρατευμα τους υπαρχει αυστηρη πειθαρχια,πρεπει επειγοντος να κλεισουμε τα αμυντικα κενα,επισης θα πρεπει να δοθει λυση στη γηρανση του προσωπικου,οι τουρκοι δεν κανουν πισω στις παρανομες διεκδικησεις τους,αυτο το αποδεικνυουν διαχρονικα,στρατιωτικα προετοιμαζονται,πρεπει και μεις να πραξουμε τα δεοντα,οχι αλλα κουφια λογια,ο χρονος ειναι με το μερος τους..

SEB
Guest
SEB

Πρόσεξε Αρχηγέ μην χρειαστεί να μάθουμε και την κατάσταση του δικού μας προσωπικού και μας πάρουν τα κλάματα.
Να λες πάλι καλα που για διπλωματικούς – γεωπολιτικούς λόγους ο τρελός δίπλα μας δεν θέλει να μας κάνει ανοιχτό πόλεμο αλλά απλά να μας τρίψει στην μούρη το ποιος είναι το αφεντικό της γειτονιάς.
Αν ήθελε, αντί να δώσει 11δις για ένα αεροδρόμιο θα είχε δώσει τα μισά για να φτιάξει ένα στόλο με 300 F 16 και θα μας είχε κάνει Συρία.

George_K
Guest
George K.

Υπερβολές αγαπητέ…
Δεν μπορεί να μας κάνει ανοιχτό πόλεμο όπως λες. Θα χάσει πάρα πολλά και δεν θα κερδίσει τίποτα.

Αίας
Guest
Αίας

Παιδιά ,για να μην πλατιαζω ανούσια θα πάρω ως κρατούμενο Ένα πως ένας ανοιχτός πόλεμος υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιβληθεί έτσι ως μόνη λύση από πλευράς Ελλάδας. Η Τουρκία είναι πιθανόν να κερδίσει ότι επιδιώκει με χαμηλότερης εντάσεως επεισόδια ,αφήνοντας την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Μεγάλη κουβέντα θα ανοίξουμε. Δύο και αφού αναφέρεται ο ψυχολογικός πόλεμος. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει ηγέτη εναν Ερντογάν που σε όλα του τα κακά έχει μοναδικό πλεονέκτημα για εμάς την αποστασιοποίηση του από την δύση. Εμείς χτυπώντας το εθνικιστικό αισθητήριο της Τουρκίας δίνουμε πρώτης τάξεως λαβή στην αντιπολίτευση του να τον χαρακτηρίζουν ως εθνικά… Read more »

George_K
Guest
George K.

Σαν δεδομένο κρατάμε οτι η σιωπή είναι χρυσός… τα πολλά λόγια και οι μεγάλες φανφάρες συνήθως έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Για το 1): Η Ελλάδα δεν θα βρεθεί ποτέ σε θέση να ξεκινήσει εχθροπραξίες. Θα απαντήσει μόνο σε ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια απο πλευράς Τούρκων, με βάση την στρατηγική του “ισοδύναμου τετελεσμένου”. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε την Τουρκία να επιτίθεται σε χώρα της ΕΕ με όποιες συνέπειες έχει αυτή η πράξη. Δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια έτσι εν θερμό. Όλα θα γίνουν βάση σχεδίου για να παρασύρει την χώρα μας σε διαπραγματεύσεις και να έχει το πάνω χέρι. Εμείς πρέπει… Read more »

SEB
Guest
SEB

Το πιθανότερο είναι ένα σενάριο επιπέδου Φώκλαντς.

Αίας
Guest
Αίας

Είπα να γράφω κάτι σοβαρό,(σοβαρό όσο μπορώ φυσικά), αλλά σκέφτηκα πως ο αρχηγός είναι αρχηγός ενός στρατού που φοράει κράνος του βππ ως βασικό εξοπλισμό και εξαρτυσεις τύπου Alice; και θα τα φοράει καμιά πενηνταριά χρόνια ακόμα.
Απλά πράγματα ,για να μην επεκταθούμε σε πιο σοβαρά.
Η αξία του αντιπάλου δίνει την τιμή της δικής σου αξίας.
Η προσπάθεια ,έστω και διακριτικά, μείωσης της είναι ενδεικτική της δικής μας.
Δεν προσπαθούμε ούτε καν να την ανεβάσουμε ως άλλοθι για να πιέσουμε την δική μας.
Εφησυχασμός για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο.

ETS
Guest
ETS

Αν αυτό δεν είναι επικίνδυνη θεώρηση της πραγματικότητας δεν ξέρω τι είναι.. Αντί να ασχολείται με περισπούδαστες αναλυσεις εφησυχασμού ο αρχηγός ας κοιταξει τα του οίκου του και πως θα τρέξει έστω και τα ελάχιστα που πρέπει να τρέξουν και καθυστερουν αδικαιολόγητα. Το παραμύθι της Τουρκίας που δήθεν δεν ειναι αξιομαχη σε έναν τεράστιο στρατό που έχει σοβαρούς πολιτικούς μέσα και διάθεση και δυνατότητα λόγω μεγεθών αναπλήρωσης των οποίων παραιτήσεων δεν δινει καμια ανάσα σε κανέναν. Ούτε φυσικά το αξιομαχο έχει σχέση με την καχυποψια ειδικά όταν αφορά επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης .. Ίσως εν καιρω ειρήνης και αν ισχύει… Read more »

Spider
Guest
Spider

Οκ. Διαβάσαμε τις δηλώσεις του αρχηγού,ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε που ακριβώς στοχεύουν. Μα φυσικά στο τουρκικό ακροατήριο. Είναι γνωστό ότι όλες οι δηλώσεις του, αναπαράγονται-για πολλούς λόγους- από τα τουρκικά ΜΜΕ. Έτσι εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία για να κάνει και αυτός ότι κάνουν και αυτοί. Ψυχολογικό πόλεμο. Ο Ψυχολογικός πόλεμος (ΨΠ εν συντομία) χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Ο τακτικός ΨΠ που γίνεται σε περίοδο πολέμου ( με προκηρύξεις,ραδιοφωνικές εκπομπές,διασπορά ψευδών ειδήσεων κ.λ.π.) και στον στρατηγικό ΨΠ που γίνεται από τα κράτη σε περίοδο ειρήνης. Μέσω της προπαγάνδας μπορεί να επηρεαστεί η συμπεριφορά, το φρόνημα , η ενότητα, η συνοχή του… Read more »

vagelis tassios
Guest
vagelis tassios

Μπραβο εισαι ο μονος που εχεις πιασει το νοημα

Νείλος
Guest
Νείλος

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Αμύνης μιλάει πολύ και το μόνο που καταφέρνει κάθε φορά είναι να εκτείθεται. Μια θα τους τσακίσουμε, την άλλη θα τους ισοπεδώσουμε την παράλλη θα τους ξεχειλώσουμε κλπ. λες και ανήκουν σε κάννα μπααθικό καθεστώς του κόλ(π)ου και όχι ευρωπαϊκό κράτος. Δεν το ράβετε ΑΓΕΕθάδες και Παννούλη που πουλάτε μιλιταριστικό λαϊκισμό εσχίστου είδους σε μια κοινωνία γονατισμένη, εθνομηδενισμένη και στερούμενης οιουδήποτε συλλογικού οράματος για το μέλλον. Δεν κάνετε κανένα απολογισμό του έργου σας (;;;) μια και σε λίγους μήνες τελειώνουν τα μεγαλεία κι αφήστε τον σχολιασμό του αξιόμαχου των τουρκικών δυνάμεων. Τορπίλες γιοκ, ΜΕΚΟ… Read more »

Αίας
Guest
Αίας

Φίλε spider, διαφωνώ με αποτέλεσμα της σκέψης σου, ειδικά αν συμφωνήσω και δεχτώ τον συλλογισμό της σαν κορμό. Για να μην σε κουράζω ,μπορείς να μου πεις το τελικό αποτέλεσμα του ψυχολογικού εγχειρήματος; Τι επιδιώκει η κίνηση, αφού δεν απευθύνεται σε εμάς ; Θεωρείς δηλαδή ότι εκθέτει στον ενδιαφερόμενο και του γνωρίζει την κατάσταση του; Του λέμε στην αργκό ότι δεν μασάμε γιατί είναι χάλια και μας λέει ψέματα; Τον αναγκάζουμε να αποδείξει το αντίθετο; Τον πεισμωνουμε να εκβιάσουν καταστάσεις; Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τον αρχηγό και το επιτελείο, αλλά όπως είπε και φίλος μιλάνε πολύ και φοβάμαι πως… Read more »

Spider
Guest
spider

Αγαπητέ φίλε
Οι στρατηγικές ψυχολογικές επιχειρήσεις λειτουργούν σωρευτικά. Αλίμονο εάν με μία μόνο κίνηση παίρναμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πάντα οι ΨΕ στοχεύουν στο ηθικό του αντιπάλου (στρατού και λαού).
Ο ΨΠ είναι ολόκληρη επιστήμη, που θεμελιώθηκε από τον υπουργό προπαγάνδας των SS Γιόζεφ Γκαίμπελς, διδάσκεται σε πολλές στρατιωτικές σχολές,ακόμη και στην αμερικανική ακαδημία West Point και δυστυχώς δεν γίνεται να εξηγηθεί από το bloq της αγαπητής Πτήσης. Απλά να θυμάσαι ότι τα περισσότερα από αυτά που γίνονται και λέγονται τριγύρω μας είναι Ψ.Ε.

ThanosD
Guest
Τ.Δ

Οι τοποθετήσεις στρατιωτικών αξιωματούχων είναι συνηθισμένες στις σύγχρονες χώρες.Χρησιμοποιούνται και σαν μέσα αποστολής μηνυμάτων σε επιλεγμένους αποδέκτες αλλά και παρέμβαση στη Τουρκική εσωτερική σκηνή ..Στην ουσία δεν λέει κάτι νέο ,αλλά έχει την αξία του που τη λέει αυτός.Φυσικά δεν απευθύνεται κύρια στο εγχώριο ακραατήριο.που προσπαθεί να το ερμηνεύσει με τοπικούς κομματικούς όρους.είναι μια ψύχραιμη ματιά,με εμφανή την αυτοπεποίθηση της πλευράς μας ώς πρόν την αντιμετώπιση ενδεχόμενης στρατιωτικής απειλής.Φυσικά αναδημοσιεύτηκε στα Τουρκικά μέσα.Εχει και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους απέναντι ,και αυτό της δίνει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα κι αξία .Ειναι ενα είδος στρατιωτικης διπλωματίας.

Greg
Guest
greg

Εν τώ μεταξύ, στήν άλλη πλευρά τού Αιγαίου, όπου καταγράφονται ομαδικά κρούσματα αγκύλωσης καί μαζικά συμπτώματα μυϊκής παράλυσης, ώς συνέπεια τής απόλυτης ακινησίας πού επιβλήθηκε από τή μέρα πού ο κ. ΥΠΕΘΑ τού κ. ΑΓΕΕΘΑ προειδοποίησε τούς Τούρκους ότι θά συντριβούν άν κινηθούν έστω κι ένα χιλιοστό, τό ήθικό είναι στό ναδίρ καί σίγουρα όχι αυτό πού θά ‘πρεπε.
Σύμφωνα μέ ασφαλείς πληροφορίες, η παραπάνω εξέλιξη, άν καί θετική, δέν θεωρείται λόγος εφησυχασμού, αλλά ευκαιρία ψύχραιμης αντιμετώπισης καί μεθοδικού σχεδιασμού τών Ελληνικών αντιδράσεων στήν διαρκώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα.
Καλημέρα σας καί ο Θεός νά βάλει τό χέρι του.

Αίας
Guest
Αίας

Βάζω αυτό το σχόλιο ξεχωριστά για Δεν θέλω να υπονοηθεί πως μπαίνω σε προσωπική αντιδικία με κανένα φίλο γιατί θα χρησιμοποιήσω μία δόση ειρωνείας με αποδέκτη όλους μας όμως. Μου είναι δύσκολο να δεχτώ πως παρουσιάζονται οι Έλληνες στα όρια της αλαζονείας και πομπώδεις βάση κάποιου ανώτερου σχεδίου ώστε να πείσουμε τους Τούρκους να μας επιτεθούν και να τους συντριψουμε. Το ίδιο δύσκολα μου διαφεύγει και αν προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε αποφασιστικότητα. Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση το αίσθημα ευθύνης των αρχηγών πολιτικών στρατιωτικών. Αλλά αναρωτιέμαι αν μέρος αυτού του σχεδίου ήταν και η απόφαση να περικοπούν… Read more »

Βκ
Guest
Βκ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ σίγουρα ξέρει πολλά περισσότερα από εμάς τους “ειδικούς”. Ποιος Τούρκος στρατιώτης θέλει να πολεμήσει με τους κουρδους στην ΝΑ Τουρκία? Χιλιάδες νέοι κάθε μήνα πληρώνουν για να απαλλαγούν από το στρατευμα. Εάν και εμείς ειμασταν λίγο καλύτερα σε θέματα εξοπλισμών οι απέναντι θα το σκεφτοντουσαν δύο φορές για να προκαλέσουν!! Εννοείται να έχεις και πολιτική ηγεσία με τσαγανό.

Πανος Κακριδηε
Guest
Πανος Κακριδηε

Χορτασαμε απο πολιντικαντηδες στρατιωτικους.Κοιταξτε εκει να συμμαζεψετε τα χαλια μας στα εξοπλιστικα που εχετε αφησει να αχρηστευθουν και τα υπαρχοντα και αφηστε τις μεγαλοστομες δηλωσεις ψυχολογικου πολεμου.Ειστε συνυπευθυνοι στην κατρακυλα.Εδω και 45 χρονια ακομα περιμενω ενα αιτημα σας οι στρατιωτικη ηγεσια να εκλεγεται αποκλειστικα απτον Στρατο και οχι απτους πολιτικους.Επι ματαιω ομως.