Πρωταπριλιά! Όταν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις… τρολάρουν το προσωπικό τους

1
2558
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 23
  •  
  •  

Στον Στρατό ακόμη και οι πρωταπριλιάτικες φάρσες πρέπει να γίνονται βάσει κανονισμών. Γι’ αυτό και την πάτησαν αρκετοί διαβάζοντας την ανάρτηση στο Facebook της αεροπορικής βάσης Andersen ότι επιτρέπεται πλέον στο προσωπικό της Αεροπορίας να αφήνει γένια, δυνάμει του… τροποποιημένου κανονισμού AFI 36-2903.3.1.2.3 Beards.

Η ανάρτηση είχε πάνω από 1.400 shares και σχόλια και έγινε αντικείμενο συζήτησης στον δημοφιλή λογαριασμό των υπαξιωματικών στο Fb καθώς είναι ένα θέμα που το προσωπικό ζητά συχνά από την USAF να αναθεωρήσει. Βέβαια η ισχύς του νέου «κανονισμού» από 1ης Απριλίου 2019 θα έπρεπε να τους είχε βάλει σε υποψίες από την αρχή.

Το Σώμα Πεζοναυτών χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο πολλών σκληροτράχηλων Marines: εις το εξής, οι άνδρες και οι γυναίκες της 3ης Εκστρατευτικής Δύναμης Πεζοναυτών στην Οκινάουα θα μπορούν να διατηρούν ένα (1) κατοικίδιο στους στρατώνες –υπό την προϋπόθεση να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην οικεία κλίμακα διοίκησης και να περάσουν το ειδικό σχολείο Pet Care and Training 100.1. Και επειδή η εικόνα έχει δύναμη, η III Marine Expeditionary Force πόσταρε αυτή την φωτογραφία σε μια κλασσική επίδειξη ψυχολογικών επιχειρήσεων!

Τα επιτρεπόμενα ζώα –σκύλοι, γάτες, ψάρια μικρότερα των 15 εκατοστών, σκαντζόχοιροι και σαύρες– θα πρέπει εκτός καταλύματος να φορούν ανακλαστική ζώνη (τα ψάρια μάλλον εξαιρούνται) για ασφάλεια και προστασία, να διαθέτουν μικροτσίπ και ο κάτοχός τους να έχει πάντα μαζί του ταυτότητα με την φωτογραφία του κατοικίδιου. Κουνέλια και τρωκτικά απαγορεύονται, οι κανονισμοί βλέπετε…

Οι αθώες αυτές φάρσες της Υπηρεσίας ξεπερνούν την τήρηση του εθίμου της Πρωταπριλιάς. Μέσω αυτών, σκοπός είναι η δημιουργία συναδελφικότητας και  πνεύματος μονάδος αλλά και να δείξει ότι «η πιο θανατηφόρος και ετοιμοπόλεμη δύναμη στην περιοχή μπορεί να έχει χιούμορ» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΙΙΙ MEF.

Πέρυσι οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ιαπωνία είχαν κυκλοφορήσει ένα tweet με την ιστορία του ‘Muffins’, ενός από τους δέκα Στρατιωτικούς Γάτους Εργασίας που ολοκλήρωσαν την τελική φάση της εκπαίδευσης «για την ανάληψη καθηκόντων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις». Τί θα έκαναν ακριβώς, παραμένει αυστηρώς διαβαθμισμένη πληροφορία! Η παράδοση όμως της Πρωταπριλιάς στον στρατό έχει ιστορία.

Το 1915 ένας Γάλλος αεροπόρος έριξε κάτι που έμοιαζε με βόμβα σε έναν γερμανικό καταυλισμό. Οι Γερμανοί σκόρπισαν για να γλυτώσουν αλλά όταν δεν σημειώθηκε έκρηξη ανακάλυψαν ότι η «βόμβα» ήταν μια μπάλα ποδοσφαίρου με ένα σημείωμα που έγραφε «Πρωταπριλιά». Είναι το πρώτο ιστορικά καταγεγραμμένο περιστατικό μιας παράδοσης που συνεχίστηκε και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εφημερίδα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ‘Stars and Stripes’ έγραψε το 1943 ότι όσοι είχαν υπηρετήσει έναν χρόνο στην Ευρώπη θα έπαιρναν άδεια 30 ημερών για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το προσωπικό θα μετέφερε το υπερωκεάνειο SS Normandie με πλήρωμα από το Βοηθητικό Σώμα Γυναικών του Στρατού (Women’s Army Auxiliary Corps) ενώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού τούς στρατιώτες θα διασκέδαζαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Μπομπ Χόουπ, ο Μπινγκ Κρόσμπυ, η σταρ του μπουρλέσκ Τζίπσυ Ρόουζ Λη και το γνωστό pin-up μοντέλο Μπέττυ Γκρέιμπλ.

Επίσης, ο Κυβερνήτης του Τέξας είχε υποσχεθεί μπριζόλες από καλοθρεμμένα τεξάνικα γελάδια 2,5 πόντους χοντρές σε κάθε γεύμα, το Ρόουντ Άϊλαντ θα έστελνε φρέσκα αυγά και η Πολιτεία της Φλόριντα θα εφοδίαζε το πλοίο με όσα εσπεριδοειδή μπορούσαν να φάνε. Με την άφιξή τους στην Νέα Υόρκη, οι βετεράνοι θα είχαν ένα ραντεβού με μια γοητευτική νεαρή δεσποινίδα πριν ταξιδέψουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, φυσικά πρώτη θέση.

«Οι αιτήσεις αδείας θα πρέπει να υποβληθούν εις τριπλούν στην Stars and Stripes όπου θα καταχωρηθούν μέχρι την επόμενη Πρωταπριλιά, κατά την οποία ελπίζουμε ολόκληρο το σχέδιο να εξελίσσεται στο πλαίσιο πραγματικής επιχείρησης» κατέληγε το δημοσίευμα. Και του χρόνου, και… προσοχή στις φάρσες.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 23
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Guest
Κίμων

Ειδικά το περιστατικό με τον Γάλλο ήταν απίστευτο…