Ακυρώθηκε το ARES, ένα πρωτοποριακό UAV διοικητικής μέριμνας (Φωτογραφίες)

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA) ακύρωσε το ερευνητικό πρόγραμμα ARES που ανέπτυσσε σε συνεργασία με τις εταιρείες Lockheed Martin και Piasecki Aircraft αναφέροντας το υψηλό κόστος ως αιτία.

Το πρότζεκτ αποσκοπούσε στην ανάπτυξη ενός αεροσκάφους κατακόρυφης απο-προσγείωσης (VTOL) με δυο περιστρεφόμενους κεκαλυμμένους κύριους ρότορες για τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου.

Το ARES (Aerial Reconfigurable Embedded System – Εναέριο Διαμορφώσιμο Ολοκληρωμένο Σύστημα) θα έπρεπε να παραδίδει και να ανακτά αποσπώμενα φορτία, μεταξύ των οποίων κιβώτια φορτίου, κλωβούς διακομιδής τραυματιών και αισθητήρων πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR).

Χρηματοδοτήθηκε από το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών (USMC), το οποίο έχει δεδηλωμένο για αεροσκάφη της VTOL για την υποστήριξη των μονάδων του εκστρατείας. Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος ενδιαφέρεται για μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) διοικητικής μέριμνας για τον εφοδιασμό των δυνάμεων του, επειδή οι φάλαγγες οχημάτων είναι ευάλωτες σε ενέδρες.

Παρ ‘όλα αυτά, το πρότζεκτ δεν ήταν αρκετά επιτακτικό για να συνεχιστεί, σύμφωνα με την DARPA: «Μετά από εκτεταμένες δοκιμές των εξαρτημάτων, υποσυστημάτων και επί του εδάφους του αεροχήματος ARES, η DARPA και οι Πεζοναύτες αποφάσισαν να τερματίσουν περαιτέρω επενδύσεις στο πρόγραμμα λόγω σημαντικής αύξησης του κόστους και καθυστερήσεων».

Η Υπηρεσία σημειώνει ωστόσο ότι «το πρότζεκτ ήταν μια ερευνητική προσπάθεια για τεχνικούς κινδύνους για μια μελλοντική πλατφόρμα VTOL που θα μπορούσε να πετάξει και ως όχημα σταθερής πτέρυγας. Η επένδυση προσέφερε μείωση τεχνικών κινδύνων σε δυνητικά μελλοντικά προγράμματα του υπουργείου αφού στα πλαίσιά του αναπτύχθηκε λογισμικό ελέγχου πτήσης για να διαχειριστεί πολύπλοκες διαμορφώσεις. ωριμάζοντας μια μοναδική προσέγγιση με περιστρεφόμενους ρότορες.»

Υπήρχε η προσδοκία ότι το πρότζεκτ ARES θα μπορούσε να αποδώσει ένα UAV με ωφέλιμο φορτίο 3.000 λίβρες (1.361 κιλά), το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν πάνω από το 40% του μέγιστου βάρους απογείωσης του αεροσκάφους.

Το αερόχημα θα έπρεπε να είναι σε θέση να προσγειωθεί σε απροετοίμαστους χώρους και πλοία σε μια επιφάνεια που θα ήταν περίπου το μισό της επιφάνειας που απαιτείται συνήθως από ένα συμβατικό ελικόπτερο παρόμοιας ανυψωτικής ικανότητας.

Η ακύρωση του ARES δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο για τους Πεζοναύτες αφού έχει κι άλλα ερευνητικά προτζεκτ σε εξέλιξη.

5 μη επανδρωμένα συστήματα ελικοπτέρων MQ-8C για το αμερικανικό Ναυτικό

Ξύλινο (!) drone διοικητικής μέριμνας δοκιμάζουν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
anast
Guest
anast

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩΜΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ “ΣΤΡΑΒΟ!”

adpanos
Member
Noble Member
adpanos

Εμείς μόνο Lockheed εμπιστευόμαστε …..

Κάθε φορά που ανοίγουμε κουβέντα για κάτι τέτοιο, η αποστομωτική απάντηση που παίρνουμε είναι η κλασική ατάκα πως
α) Δεν είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία.
β) Δεν υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη, χρειαζόμαστε άμεσα ένα αποτρεπτικό μέσο.
γ) Με την κατάντια των βιομηχανιών μας είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Και έτσι μετατίθενται όλα για το μέλλον …..
Από την άλλη λυπόμαστε για την κατάντια της αμυντικής βιομηχανίας μας .

Ο ορισμός του παραλόγου …ένα πράγμα.

anast
Guest
anast

ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΕΣΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩΜΕ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗ ΕΝΑ “ΣΤΡΑΒΟ” ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!
ΛΕΙΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΪΤ ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ F16 ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΖΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ DRONES!

nikos
Guest
nikos

Έξυπνο ουσιαστικά δεν υπήρχε η ανάγκη απλά όλα ήταν λίγο ανιχνευτικα για αργότερα κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπει σε υπηρεσία.