Και η Αργεντινή ενδιαφέρεται για τα βραζιλιάνικα υποβρύχια Type 209/1400

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Αργεντινή εμφανίζεται να είναι η δεύτερη χώρα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθεια μεταχειρισμένων υποβρυχίων Type 209/1400 από τη Βραζιλία, μετά το Περού.

 

Όπως επισημαίνει το «Jane’s», τέσσερα υποβρύχια Type 209/1400 της Βραζιλίας θα χαρακτηριστούν σύντομα πλεονασματικά και η Βραζιλία αναμένεται να τα διαθέσει στη διεθνή αγορά. Με αυτή την κίνηση, το ναυτικό της Βραζιλίας θα αποκτήσει χρήματα και θα εξασφαλίσει πληρώματα για τα τέσσερα καινούρια υποβρύχια Scorpene κλάσης Riachuelo.

 

Το Περού αποτελεί υποψήφιο αγοραστή δύο υποβρυχίων Type 209 της Βραζιλίας;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Το ξέρω ότι εμείς κοιτάμε ΜΟΝΟ ότι καλύτερο, δεν θα ήταν όμως μια καλή λύση για την αντικατάσταση κάποιων 209/1100/1200;

adpanos
Member
Noble Member
adpanos

Όχι, αυτή την στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε τα + 2x T-214 που εχουμε προπληρώσει.
Μετά πρέπει να κοιτάξουμε το πρόγραμμα του smx3

Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Μπορείς να μου δείξεις ένα άρθρο που να λέει ότι έχουμε υπογράψει και έχουμε πληρώσει για την αγορά ακόμη 2 Τ-214;

adpanos
Member
Noble Member
adpanos

Έχουμε προπληρώσει 300.000.000€ για 2 X T-214.
Αυτό έγινε μετά από πρόταση των Γερμανών, ώστε να απεγκλωβιστούν από το πρόγραμμα της συνέχισης “αναπαλαίωσης” των παλαιών υποβρυχίων 209/1200 προς του “νέου” τύπου Ωκεανός .
Τα χρήματα που αναφέρω είχαν προπληρωθεί για το πρόγραμμα αναπαλαίωσης και είναι δεδομένο πως αυτά τα χρήματα μετακυλήουν στο πρόγραμμα που αντικατέστησε το πρώτο.

Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Έχει γίνει κάποια εργασία χειροπιαστή, όχι στα λόγια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η σύμβαση εξυγχρονισμού (και όχι “αναπαλαίωσης”) των Υ/Β σταμάτησε, λόγω τεχνικών προβλημάτων και υψηλού κόστους. Παραδώθηκε μόνο το Ωκεανός μετά από χρόνια.
Η σύμβαση για τα 2 επιπλέον 214 ακυρώθηκε, απ’ όσο ξέρω, λόγω των προβλημάτων με τα ναυπηγεία – τα οποία προβλήματα δεν έχουν τελειώσει ακόμα, ο Safa μας τρέχει στα δικαστήρια.
Όσο για το που πήγαν τα χρήματα, ρωτήστε καλύτερα τους πολιτικούς ιθύνοντες της εποχής…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

https://www.defenseindustrydaily.com/greece-in-default-on-u-214-submarine-order-05801/ σύμφωνα με αυτό το site ο adpanos έχει δίκιο, για τους βιαστικους αν κατέβουν στο χρονοδιάγραμμα 2009-2011 λέει ακριβώς αυτό που λέει και ο φίλος. Επίσης το άρθρο αναφέρει ότι τα 2 τελευταία της αρχικής σύμβασης ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, Πτήση έχεις καμία πληροφορία; Ισχύουν ή είναι ότι να’ναι ;

Nick Koliopoulos
Guest
Nick Koliopoulos

Καλό θα ήταν να ξέραμε και τι περίπου θα ζητήσουν για αυτά τα πλεονασματικά υποβρύχια. Σίγουρα πάντως θα ήταν μια κίνηση άμεσης αναβάθμισης του ελληνικού υποβρύχιου στόλου (βλέπε ανατολική μεσόγειος), με όλους τους τεχνολογικούς περιορισμούς που περιλαμβάνει.
Αν και τα υποβρύχια αυτά είναι σαφώς ανώτερα από τα μη αναβαθμισμένα type 1200 δεν έχουν καμία σχέση με τα νεώτερα υποβρύχια σε ότι αφορά το ηχητικό ίχνος, τα ηλεκτρονικά συστήματα και την επιβιωσιμότητα εν γένει σε ένα δύσκολο περιβάλλον μάχης

Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Ενδεχόμενη αγορά τους θα διατηρήσει τους αριθμούς σε ένα ανεκτό επίπεδο, με σκάφη ικανά και πολύ ικανά.

Spirt
Guest
Spirt

Αν και δεν ξέρουμε πια είναι η κατάσταση τους είναι η αλήθεια, σε θεωρητική βάση δείχνει πολύ καλή ευκαιρία για τα δικά μας δεδομένα, με 4+1+4 με νέες τορπίλες νομίζω λύνουμε πολλά προβλήματα…
Όνειρα θερινής νυκτός βέβαια, πλήρη αδιαφορία. όπως οι ολλανδικές Μ, οι αυστραλέζικες Adelaide. Τέτοια μοναδική ευκαιρία είναι εφάμιλλη των Ολλανδικών φρεγατών Μ, ιδίως για τα S31, S32, S33 με ένα ΕΜΖ βγάζουν 20 χρόνια ακόμα σε πολύ καλό επίπεδο.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αλήθεια τα δικά μας τα u-214 έχουν παραδοθεί όλα; Γιατί από ότι διαβάζω δεν έχουν παραδοθεί όλα, και τι συμβαίνει τελικά με τα 2 έξτρα υποβρύχια που συμφωνήσαμε με την κατασκευάστρια; ισχύει εκείνη η σύμβαση που κάναμε με την εταιρεία η όχι;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Τα υποβρύχια αυτά δε μπορεί να τα πάρει η Ελλάδα, κι εδώ που τα λέμε ούτε η Αργεντινή. Η Βραζιλία είτε θα τα αποσύρει ειρηνικά είτε θα βρει κάποιον τρίτο.

Spirit
Guest
Spirit

Το Περού ενδιαφέρεται η Αργεντινή ενδιαφέρεται, εμάς μας πέφτει μακριά που να τρέχουμε Αυστραλίες και Βραζιλίες.

Tazos
Guest
Tazos

Δεδομένου οτι οι άλλοι μνηστήρες είναι και αυτοί χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων θα πρέπει να σκεφτεί εξαιρετικά σοβαρά το ΠΝ την αξιοποίηση της ευκαιρίας αγοράς τους σε προσιτή τιμή. Τα 209-1200 έχουν ηλεκτρονικά του 80′, τα 209-1100 έχουν σύγχρονα ηλεκτρονικά αλλά σκάφος 50 ετών και για καινούργια λεφτά δεν υπάρχουν. Το ΠΝ έχει στις εγκαταστάσεις του δυνατότητα εκσυγχρονισμού υποβρυχίων, δυνατότητα που κακώς, πολύ κακώς δεν αξιοποιήθηκε με τα 1200 αλλά πήγαμε στον σκαραμαγκά να φτιάξουμε ένα πανάκρυβο παλαιό-καινούργιο.