Πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 19» με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού (Φωτογραφίες)

5
1210
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 36
  •  
  •  

Μεταξύ 14-21 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 19».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, πρόκειται για άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση, με σκοπό:

α. Την ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων.

β. Την εκπαίδευση στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο.

γ. Την αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής.

 

Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ως πλοίο Διοικήσεως και Έδρας του Διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου (Δ/ΔΝΑΡ), τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΚΑΛΥΨΩ και ΕΥΡΩΠΗ, η κανονιοφόρος ΚΑΣΟΣ, το Γαλλικό πλοίο FS LYRE, το Ισπανικό πλοίο SPS DUERO, το Ρουμανικό πλοίο RΟS A. CATUNEANU, μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) αποτελούμενη από το Γερμανικό πλοίο FGS WERRA, το Ισπανικό πλοίο SPS TAJO, το Ιταλικό πλοίο ITS TERMOLI και το Τουρκικό πλοίο TCG AKCAKOCA, ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και Αξιωματικοί ως Παρατηρητές από την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρουμανία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 36
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kallergis
Guest
Kallergis

Ήταν τόσο συμμαχική που κάποιοι σύμμαχοι έβγαλαν φωτογραφίες στον βυθό της Σούδας με τη σημαία τους, έτσι για αναμνηστικό…… Αλήθεια αν οι Ισπανοί έκαναν κάτι ανάλογο στο Γιβραλτάρ.. Τι θα είχαν κάνει οι Βρεττανοί;

shadowman®
Guest
shadowman®

για δειξε μας,

Kallergis
Guest
Kallergis

Γιατί, τι είμαι Βρεττανός; Αντίθετα εσύ δεν ξέρω τι είσαι αφού φαίνεται να μην σε ενόχλησε η φωτογράφηση των Τούρκων που το ΝΑΤΟ κατέβασε από το λογαριασμό του.

Tazos
Guest
Tazos

Σημαντικό να βλέπουμε οτι ο ΝΘ στόλος είναι σε καλή κατάσταση. Η απορία που μου δημιουργείται είναι γιατί το ΠΝ δεν κινήθηκε να πάρει και άλλα 1-2 ΝΘ κλάσης Osprey. Από ότι είδα οι Αμερικάνοι έστειλαν για καταστροφή άλλα 6 ΝΘ πλοία αυτής της κλάσης, με το νεότερο να είναι κατασκευής 1999! Τέτοια ευκαιρία δεν πρόκειται να ξαναπαρουσιαστεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Για να τα έπαιρνε έπρεπε να πληρώσει κάποια λεφτά. Άραγε ξέρεις αν τα είχε ?