Τα πρώτα “νέα” Chinook επί ελληνικού εδάφους

24
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

chinook-2wΌπως είχαμε αναφέρει στις αρχές Οκτωβρίου έφτασαν στις 11-11 με πλοίο Ro-Ro στο λιμάνι του Πειραιά, τα τρία πρώτα Chinook CH-47D που αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού έναντι συνολικής προμήθειας 10 ελικοπτέρων (η αρχική συμφωνία περιλαμβάνει και προαίρεση για άλλα πέντε, που κατά πληροφορίες θα ασκηθεί πριν το τέλος του χρόνου). Όπως έχουμε σημειώσει δυο ακόμη ελικόπτερα έχουν επιλεγεί από τα διαθέσιμα και θα περάσουν και αυτά από την διαδικασία γενικής επισκευής τους πριν την φόρτωσή τους για το υπερατλαντικό ταξίδι, όπως έγινε και με τα τρία πρώτα. Τα υπόλοιπα πέντε της αρχικής παραγγελίας θα ακολουθήσουν τους πρώτους μήνες του 2017 με προοπτική ολοκλήρωσης του προγράμματος πριν το καλοκαίρι.

chinook-1w

Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ σημαντική προσθήκη στις δυνατότητες της ΑΣ, που όμως έχει πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, μη εξαιρουμένης και της υποστήριξης του υπάρχοντος στόλου των Chinook. Βέβαια και τα νέα CH-47D θα πρέπει να εξοπλιστούν με συστήματα αυτοπροστασίας (όπως βέβαια και τα αρχικά CH-47D) καθώς αυτός δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στην προμήθεια μέσω EDA.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ψάχνοντας τα αρχεία μας και επειδή μας υποδείχθηκε, υπήρχε πράγματι  αναφορά για την αρχική σύμβαση ότι προβλεπόταν η γενική συντήρηση αλλά και ύπαρξη συστήματος αυτοπροστασίας (που βέβαια που πρέπει να ορίσει κανείς, αλλά μάλλον αφορά RWR και εκτοξευτές αναλωσίμων ΗΠ). Τα ελικόπτερα βέβαια -εκ πρώτης όψεως- δεν φαίνεται να έχουν την υποδομή (οι βάσεις των RWR… κενές).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
npo
Member
npo

άντε, καλές πτήσεις !

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Άντε με το καλό και τα Kiowa!
Υ.γ: Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Kgeorge
Member
Kgeorge

Καλύτερα ένα καράβι ανταλλακτικά για αυτά που έχουμε ήδη…!

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Μάλλον δεν σκέφτηκες ότι τα ανταλλακτικά πιθανόν είναι τα 10+5 ε/π που παραλαμβάνουμε/θα παραλάβουμε.

τασος φωτιαδης
Guest
τασος φωτιαδης

θα ηθελα περισσοτερο ομοιογενοποιηση παρα μεγαλους αριθμους

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Η ομογενοποίηση δεν έχει καμία σχέση με τον τύπο ελικοπτέρου OH-58.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Μια χαρά ειναι τα Σινούκ.Αν μποροέσουμε να παρουμε και 30 με 40 Μπλακχωκ απο τα αποθέματα των Αμερικανών ακόμα καλύτερα.

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Ίδια εταιρία είναι…