Η Αρμενία είναι έτοιμη να παραγγείλει το Su-30SM

5
2265

Αρμενία και Ρωσία ολοκληρώνουν τις τελικές συζητήσεις για την υπογραφή του συμβολαίου μαχητικών Su-30SM, ανέφερε την 1η Δεκεμβρίου 2018 ο υπουργός άμυνας της Αρμενίας David Tonoyan.

 

Σύμφωνα με το «CAST», το αρμενικό ενδιαφέρον για το Su-30 υπάρχει από το 2010. Με βάση την ίδια πηγή υπήρξε συμφωνία για την απόκτηση 12 αεροσκαφών του τύπου το 2012, χωρίς να αναφέρεται ο χρόνος παράδοσης. Η τότε συμφωνία δεν εφαρμόσθηκε τελικά λόγω οικονομικών προβλημάτων που οι Αρμένιοι αντιμετώπισαν.

 

Η Αρμενία συζητά την προμήθεια του Su-30SM

Για την χρηματοδότηση της προμήθειας θα αξιοποιηθούν χρήματα από το ρωσικό δάνειο που η Αρμενία εξασφάλισε στις 24 Οκτωβρίου 2017. Η πολεμική αεροπορία της Αρμενίας διατηρεί σε υπηρεσία μικρό αριθμό αεροσκαφών ΕΑΥ Su-25, εκ των οποίων ένα χάθηκε σε δυστύχημα στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

 

Πτώση αρμενικού Su-25, νεκροί οι χειριστές

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικά φιλόδοξοι οι Άρμένιοι. Εκεί που δεν είχαν τίποτα, πάνε για τα τεράστια Su-30. Είναι να απορεί κανείς πως δεν κοιτάνε για Mig-29 που είναι μικρότερα και η ακτίνα δράσης τους δεν αποτελεί εμπόδιο για μια μικρή χώρα. Να προσθέσω επίσης πως το ΑΕΠ τους είναι το μισό από της Κύπρου…

  2. Άτσα οι Αρμένιοι..!
    Αν και εδώ που τα λέμε, εκεί που βρίσκονται (από την μια οι Μογγόλοι από την άλλη οι αρχή-Μογγόλοι) και λίγα είναι…

  3. Με την παρούσα διένεξη με το Αζερμπαϊτζάν, η απόκτηση ενός τέτοιου α/φους έστω και σε μικρές ποσότητες φαίνεται να αλλάζει επικίνδυνα τις ισορροπίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here