- Advertisement -

Ο Αμερικανικός Στρατός εξοικειώνεται με τη νεότερη έκδοση του άρματος μάχης Abrams

- Advertisement -

Δύο χρόνια μετά την αποδοχή του νέου άρματος μάχης M1A2C Abrams, ο Αμερικανικός Στρατός κατάφερε να εξοπλίσει την πρώτη του τεθωρακισμένη ταξιαρχία με τον τύπο το προηγούμενο καλοκαίρι.
Όπως αναφέρει το «National Interest», το γεγονός χαρακτηρίζεται πολύ σημαντικό, αφού επιτρέπει την κατάρτιση του προσωπικού στη νέα έκδοση του Abrams, το οποίο εισήλθε στη βασική διαμόρφωση σε υπηρεσία το 1980. Ο Αμερικανικός Στρατός έχει 16 τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, κάθε μία από τις οποίες επιχειρεί γύρω στα 100 άρματα μάχης.

Συνεχίζεται η παράδοση αναβαθμισμένων M1A2C στον Αμερικανικό Στρατό


Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερο χρήστη του M1 Abrams στον κόσμο. Σήμερα πιστεύεται πως παραμένουν ενεργά 1.000 M1A1 και 1.500 M1A2. Άλλα 3.000 M1A1 ή περίπου τόσα είναι σε αποθήκευση. Η πιο προηγμένη υποέκδοση του M1A1, το M1A1SA, έχει ψηφιακά ηλεκτρονικά, βελτιωμένο κινητήρα και θωράκιση, αλλά θα αποσυρθεί μέχρι το 2025. Ενδιαφέρον για την απόκτηση 400 μεταχειρισμένων M1A1 έδειξε την προηγούμενη δεκαετία ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς η προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία.
Το M1A2C είναι η πλέον σύγχρονη έκδοση του Abrams. Για το πρόγραμμα έχουν ήδη αποδεσμευτεί $1,5 δις, ενώ πρόταση του στρατού για το 2020 ήταν η απόκτηση επιπλέον 174 καινούριων και εκσυγχρονισμένων αρμάτων. Κύριο χαρακτηριστικό του M1A2C είναι το αυξημένο επίπεδο προστασίας, μεταξύ άλλων, λόγω του ισραηλινού ενεργητικού συστήματος προστασίας Trophy. Το Trophy χρησιμοποιεί αισθητήρα ραντάρ για να εντοπίζει τα εισερχόμενα κατευθυνόμενα βλήματα και ρουκέτες και εκτοξεύει μικρά βλήματα για να τα καταστρέψει. Ο Αμερικανικός Στρατός εγκαθιστά επίσης το Trophy σε κάποια παλαιότερα μοντέλα του M1.

Σε μαζική παραγωγή η τελευταία και πιο εξελιγμένη έκδοση του Abrams


Η είσοδος του M1A2C σε υπηρεσία συμπίπτει με τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού και κινεζικού αρματικού δυναμικού. Η Ρωσία φιλοδοξεί να εντάξει σε υπηρεσία το καινοτόμο Armata, ενώ η Κίνα διαθέτει ήδη μερικές εκατοντάδες Type 99A. Το επόμενο μοντέλο του Abrams θα ονομάζεται M1A2D και θα κάνει εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να γίνει περισσότερο αυτόνομο.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos
Giorgos (@giorgos)
10 months ago

“Ενδιαφέρον για την απόκτηση 400 μεταχειρισμένων M1A1 έδειξε την προηγούμενη δεκαετία ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς η προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία.” (που με αυτή την κίνηση θα είχαμε τρομακτική δύναμη πυρός στον Έβρο και θα μπορούσε να κάνει τρομερή ζημία)
Αλλά βέβαια, το ένα μας βρομάει το άλλο μας ξινίζει… έχουμε μείνει με αρχαίο εξοπλισμό, και όλοι μας διαβεβαιώνουν ότι αν γίνει κάτι θα το αντέξουμε γιατί είμαστε ήρωες….
τα Μ1Α1 έκαιγαν πολύ καύσιμο…τα Kidd πανάκριβα και μεγάλα…τα Tico-A.Burke το ίδιο…μείνε με με τις “S” …blackhawk όχι δεν θέλουμε τα Α θέλουμε τα L τουλάχιστον αν όχι τα Μ σε τιμές huey (μείνε με τα Huey του 50 τώρα) πήραμε kiowa ε κάτι είναι και αυτό…αλλά με αυτονομία 1 ώρα και κάτι ψιλά….δύσκολο το αιγαίο… M2 Bradley όχι μας δίνουν τα Α1… αρχαία !!! μείνε με M113 !!!! , F-15C …τι 27 ετίας αεροσκάφη !!! απαπα… μείνε με F-4E…. 80 μεταχειρισμένα F-16A/B το 1996-97 ΌΧΙ εμείς F-4E αναβάθμιση… και πολλά άλλα παραδείγματα….
Αλλά είπαμε αν γίνει κάτι ήρωες…θα τα κάνουν πάνω τους…
Διαχρονικές λάθος αποφάσεις χωρίς εμφανή διάθεση για αλλαγή… δεν μας φταίει μόνο η οικονομική κρίση…
Να μας φιλάει ο πανάγαθος και να μας προστατεύει, η μόνη τελική μας ελπίδα…

ira-ant
ira-ant
10 months ago
Reply to  Giorgos

Όντως,το ένα μας βρωμάει και το άλλο μας ξυνίζει.
Χάσαμε κάποτε άδικα τα Λεο-Α4,αλλά τα Kiowa,θα…κάνουν την διαφορά!

Nicolas
Nicolas (@nicolas)
9 months ago

Το M1A3 τι απεγινε?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 January 2016 #356

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 June 2014 #337

Αγορά

Related News

Μεταξύ των ξένων συλληφθέντων για την υπόθεση τρομοκρατίας στη Βιέννη υπάρχουν και Ρώσοι πολίτες

ΑΠΕ-ΜΠΕΠολίτες μερικών χωρών μεταξύ των οποίων και της Ρωσίας βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για σχέσεις με τον 20χρονο από...

Ο ΔΕΣΦΑ μέτοχος του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΕ-ΜΠΕΥπεγράφη σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση του 20% των μετοχών τηςGastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον...

Η Τουρκία θα αντιδράσει «δυναμικά» στην απόφαση της Γαλλίας για τους Γκρίζους Λύκους

Η Τουρκία υπόσχεται να αντιδράσει «δυναμικά» στην απόφαση της Γαλλίας να θέσει εκτός νόμου την τουρκική ακραία εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, μεταδίδει το Γαλλικό...