Ν. Κορέα-Ιαπωνία: Διάλογο κορυφής για διευθέτηση των διμερών διαφορών πρότεινε η Σεούλ

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν πρότεινε να διεξαχθούν συνομιλίες ανώτερου επιπέδου για να επιλυθεί η διένεξη για πολιτικά και εμπορικά ζητήματα – που δεν σταματά να βαθαίνει – ανάμεσα στη χώρα του και την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ανέφερε σήμερα μια εκπρόσωπος της νοτιοκορεάτικης προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας 11 λεπτών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την εκπρόσωπο της προεδρίας της Νότιας Κορέας, την Κο Μι-τζουνγκ.

Ο Άμπε θέλει να επιλυθεί η διμερής διένεξη και είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, πρόσθεσε η Κο.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημειώνεται ότι οι δυο χώρες παραδοσιακά έχουν ανταγωνιστικές σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή διαφωνίες στην οριοθέτηση της ΑΟΖ εκατέρωθεν, την διεκδίκηση μίας συστάδας νησιών (Ντόκντο και Μαράντο) αλλά και τις μνήμες από τον Β’ ΠΠ.

H τωρινή κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει κάνει σημαντικά βήματα για την άμβλυνση των αρνητικών σχέσεων με την Βόρεια Κορέα και τώρα βλέπουμε ότι επιχειρεί το ίδιο και με την Ιαπωνία. Αναμφίβολα τα βήματα αυτά αποσκοπούν στην επικέντρωση στον πραγματικό αντίπαλο ανταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από την Κίνα.

Τί κρύβει ο σύγχρονος «ψυχρός πόλεμος» Ιαπωνίας-Νοτίου Κορέας

Ιαπωνία: Η πολεμική σημαία του Ναυτικού δεν υποστέλλεται, οπότε… μποϋκοτάζ –και παρασκήνιο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •