Έκλεψε τις εντυπώσεις το σύστημα προστασίας Τ/Θ ASPIS από την ελληνική EODH στην IDEX 2019

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

To σύστημα προστασίας επόμενη γενιά ASPIS της ελληνικής εταιρείας EODH ήταν ένας από τις λίγες πραγματικά καινοτόμες και πολλά υποσχόμενες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2019 στο Αμπού Ντάμπι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της EODH κ. Ανδρέας Μήτσης σε ερωτήσεις του ανταποκριτή του armyrecognition, «κανένας στρατός δεν θέλει να φέρνει στρατιώτες πίσω στο σπίτι τους μέσα σε ένα φέρετρο τυλιγμένο με την σημαία της χώρας. Έτσι, η προστασία της ζωής έχει γίνει ένα ισχυρό σύνθημα μεταξύ των στρατών και, ως εκ τούτου, των κατασκευαστών στον τομέα της άμυνας.»

Σε συνεργασία με το NEMS (Novel Engineering Materials and Solutions) – το γερμανικό συνεργάτη της εταιρείας και εξειδικευμένο προμηθευτή για την αλυσίδα εφοδιασμού στρατηγικών υλικών, η EODH SA παρουσίασε ένα συνδυασμό λύσεων πολυστρωματικού θώρακα ενεργής και παθητικής προστασίας αρκετό για να δώσει μία καλή εικόνα για την ικανότητα της EODH στην παροχή λύσεων επιβίωση για πολλαπλές πλατφόρμες, από οχήματα μέχρι άρματα μάχης.

Περιλαμβάνει περίπλοκη αντιβαλλιστική προστασία ενάντια σε τρέχουσες και μελλοντικές απειλές του πεδίου μάχης, ένα συνδυασμένο δάπεδο και μια σπονδυλωτή δομή οχήματος με ενισχυμένη αντιναρκική κατανομή ενέργειας στη δομή του οχήματος.

Τα κυριότερα σημεία του πακέτου είναι μία ειδικά σχεδιασμένη διαχείριση θερμικής υπογραφής και η νέα γενιά καθισμάτων με έναν καινοτόμο μηχανισμό απορρόφησης ενέργειας από εκρήξης ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών,

Η ομάδα της EODH θα ασχοληθεί τώρα εντατικά με τη βιομηχανική εφαρμογή των στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υπογεγραμμένων επιστολής πρόθεσης (LOI) από αρκετούς πελάτες, καθώς επίσης και με την επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα είναι ήδη εταίροι για την προμήθεια ορισμένων υποσυστημάτων.

Ο Ανδρέας Μήτσης υπογράμμισε μια πρόκληση: «Για μερικά εξελιγμένα υλικά, χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος για να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο απάρτιο. Αυτό συνεπάγεται ισχυρές συνεργασίες με αξιόπιστους και εξαιρετικά ικανούς προμηθευτές.»

Κατά τη διάρκεια της IDEX 2019, εκτός από πολλούς ελάχιστα καλυμμένους κατάσκοπους- κυρίως Κινέζους, όπως τόνισε ο Μήτσης είπε – που πηδούσαν στον αέρα για φωτογραφήσουν το ομοίωμα του ASPIS που βρισκόταν στην έκθεση- η εταιρεία έχει προσκληθεί στην Ουάσιγκτον από την αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία για να διεξάγει «σοβαρές διαπραγματεύσεις» όσον αφορά το ASPIS για εφαρμογή σε μελλοντικά οχήματα μάχης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασαν επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε σχέση με το μελλοντικό σχέδιο ευρωπαϊκού άρματος μάχης. Η EODH έχει μόλις οριστεί ως βασικός σχεδιαστής από την αρχή για ένα ολοκαίνουριο τεθωρακισμένο όχημα 4×4 που ζητούσε μια χώρα φιλική προς το ΝΑΤΟ.

Και η EODH προσκλήθηκε να ανοίξει μία νέα εγκατάσταση στην Αυστραλία για να εργαστεί για την ενίσχυση του κομματιού προστασίας των οχημάτων μάχης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, δηλαδή των IFV Boxer.

Επιπλέον, η EODH έχει κερδίσει τον αξιοζήλευτο τίτλο του προτιμώμενου προμηθευτή για τη σειρά παραγωγής ολόκληρου του προγράμματος αρμάτων μάχης Leopard 2, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανικών. Το χρονοδιάγραμμα εργασίας της εταιρείας είναι γεμάτο μέχρι το 2025 τουλάχιστον.

«Η IDEX 2019 σίγουρα μας καθιέρωσε ως σημαντικό παίκτη στον κόσμο των τεθωρακισμένων οχημάτων», κατέληξε ο κ. Μήτσης με εύλογη υπερηφάνεια.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
antonios
Member
antonios

Μπραβο στη εταιρεια!!!

Thras
Member
Thras

Μπράβο! Εκτός από παθητική, ας ασχοληθούμε και με ενεργητική προστασία!

GDIKEOS
Member

Συμπαγής θωράκιση ξεχάστε για να βγάλεις ένα χαμηλό βάρος με υψηλή προστασία για ΑΤ.

Em.Ti
Member
Em.Ti

Μπράβο στους παίχτες και απόδειξη ότι κάτι πάει να γίνει σε αυτή τη χώρα.

Βέβαια, αν η εταιρία αυτή έδρευε οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη αντί για την χώρα μας ήδη η ανάπτυξη του ASPIS θα γινόταν σε συνεργασία με τις ΕΔ της χώρας και ήδη θα υπήρχε συμβόλαιο ανάπτυξης και προμήθειας αλλά τί λέμε τώρα…

Tasos
Member
Tasos

Επιτέλους τι χρειάζεται ΟΛΕΣ αυτές οι εταιρείες ή και νέες που θα εμφανιστούν, να είναι κάτω από μια ενιαία ομπρέλα για ανάπτυξη εγχώριων οπλικών συστημάτων; Μόνο πολιτική βούληση που ως γνωστόν δεν υπάρχει; Ή υπάρχουν απαγορεύσεις ευρωπαϊκής φύσεως περί θεμάτων ανταγωνισμού ή κρατικής προστασίας;

Dimitris
Member
Dimitris

Αν αφεθεί η ιδιωτική επιχειρηματικότητα ελεύθερη, θα κάνει θαύματα που ούτε τα ονειρεύονται οι εν Ελλάδι οπαδοί του κρατισμού. Η ΕΑΣ τι κάνει; Όλα καλά;

Rothschild
Guest
Rothschild
billy-1
Guest
billy-1

“…Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα είναι ήδη εταίροι για την προμήθεια ορισμένων υποσυστημάτων.”

Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες?

Πάντως στο σαιτ της εταιρίας υπάρχουν και προτάσεις εξυγχρονισμού διαφόρων οχημάτων, μεταξύ των οποίων Λεο-1, Μ113, Λεωνιδας.
Βέβαια απ ότι φαίνεται είναι μόνο μακέτες, το να δημιουργηθούν και να δοκιμαστούν πρωτότυπα θέλει δουλειά…

Genesis
Member
Genesis

Από τις ειδήσεις που σου φτιάχνουν την ημέρα!

Ζευς
Guest
Ζευς

Συγχαρητήρια στην εταιρεία, επιτέλους ακούγεται η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο μέσο μιας εξαιρετικής δουλείας. Αυτό που κάνει τρομερή εντύπωση τουλάχιστον σε μένα είναι η ονομασία του συστήματος προστασίας ASPIS! Αυτό και μόνο κανει την Ελλάδα υπερήφανη!

Μακεδόνας
Guest
Μακεδόνας

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην εταιρία!! Όμως θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση, και θερμοπαρακαλώ την ΠΤΗΣΗ ή άλλον όποιον μπορει να μου λύσει την απορία να το κάνει… Ακούμε τόσα και τόσα για τις ελληνικές εταιρίες που ειδικεύονται στα αμυντικά συστήματα πχ INTRACOM, EODH κλπ και που διαπρέπουν στο εξωτερικό…..Όσον αφορά τον ελληνικό στρατό, γίνεται καμία προσπάθεια για να ενσωματωθούν τα συστήματα που οι ελληνικές αυτές εταιρίες κατασκευάζουν…? Ή σφυρίζουμε αδιάφοροι γιατί δεν υπάρχουν μίζες….? Εννοώ δεν είναι κρίμα να έχουμε ελληνικές εταιρίες και να μην τις στηρίζει ο ίδιος ο ελληνικός στρατός όπως θα γινόταν ανάλογα σε κάθε… Read more »