Ολοκλήρωση των δοκιμών της φάσης ανάπτυξης του ινδικού πύραυλου Astra

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μια σειρά πτητικών δοκιμών του πυραύλου αέρος-αέρος πέραν του ορίζοντα (Beyond Visual Range – BVR) τύπου Astra εγχώριας ινδικής σχεδίασης και κατασκευής διεξήχθησαν από την ινδική Αεροπορία στο διάστημα μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου με 03 Οκτωβρίου στα πλαίσια των τελικών δοκιμών ανάπτυξης του πυραύλου.

Οι δοκιμές ήταν ένας συνδυασμός σύνθετων δοκιμών για τη εμπλοκή με τους (μη επανδρωμένους) στόχους πιλότους σε διαφορετικούς τρόπους ελιγμών, εκτός της ευθείας της θέας( off-boresight), σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Οι πύραυλοι αξιολογήθηκαν μέσω τηλεμετρίας για τις επιδόσεις όλων των υποσυστημάτων που είχαν να κάνουν με την επικοινωνία πυραύλου-αεροσκάφους, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ζεύξη δεδομένων, τον ανιχνευτή ραδιοσυχνότητας και τον πυροσωλήνα προσέγγισης για την τελική εμπλοκή.

Ο Astra έχει δοκιμαστεί έξι φορές κάτω από διαφορετικές συνθήκες εκτόξευσης και στα πλαίσια των δοκιμών του τελικού σταδίου ανάπτυξής του. Όπως αναφέρθηκε, ο πύραυλος χτύπησε τους στόχους και εκπλήρωσε όλες τις επιθυμητές προδιαγραφές.

Περισσότερες από 50 βιομηχανίες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα στην Ινδία συμμετέχουν στην ανάπτυξη και παραγωγή διαφόρων υποσυστημάτων του πυραύλου, που αναμένεται να εισαχθεί σε υπηρεσία τον επόμενο χρόνο.

Ο πύραυλος προβλέπεται να πιστοποιηθεί στα περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη της ινδικής Αεροπορίας με πρώτο το Su-30MKI.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •