Ένα πικρό μάθημα για τα βρετανικά ναυπηγεία: 800+ εκατομμύρια λίρες υπέρβαση για τα Astute

8
2842
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι τα σκάφη 4-7 της νέας κλάσης πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων Astute θα κοστίσουν πλέον 838 εκατομμύρια λίρες περισσότερο από ό,τι είχε προϋπολογιστεί. Πρόκειται για επίσημη ενημέρωση από το ετήσιο δελτίο Οικονομίας και Οικονομικών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο εν λόγω Δελτίο λοιπόν (που μπορεί να βρεθεί εδώ), είναι φανερή η συγκεκριμένη υπέρβαση κόστους.

Η κλάση Astute είναι τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα επιθετικά υποβρύχια επιθέσεων που διέθετε το βασιλικό Ναυτικό, με κορυφαίους αισθητήρες, σχεδιασμό και όπλα σε ένα ευέλικτο και γρήγορο κύτος.

Πρόκειται για τη νέα κλάση που προορίζεται για την αντικατάσταση της αμέσως προηγούμενης κλάσης επιθετικών υποβρυχίων Trafalgar που μπήκαν σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1980.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας ανέφερε τα τρέχοντα κόστη για τα σκάφη 4-7 ως εξής: «Κατά την έγκριση του προϋπολογισμού, το προβλεπόμενο κόστος για την ναυπήγηση ήταν 5,859 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ το τρέχον κόστος προβλέπεται στα 6,697 δισεκατομμύρια λίρες.»

Image: HMS ASTUTE sailing from her homeport at HMNB Cltyde.

Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξης του 14%. Για σύγκριση, το ποσό υπέρβασης των £ 838 εκατομμυρίων θα μπορούσε να διατεθεί για 3 νέες φρεγάτες κλάσης Type 31e αφού το κόστος τους προβλέπεται στα 250 εκατομμύρια λίρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η κλάση Astute έχει για τα πιο πρόσφατα 4 σκάδη υπερβεί τον προϋπολογισμό φτάνοντας αισίως τα 1,67 δισεκατομμύρια λίρες για κάθε σκάφος, παραμένει συγκριτικά φθηνή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα υποβρύχια.

Για παράδειγμα τα νέα υποβρύχια κλάσης Virginia κοστολογούνται περίπου στα 2 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ τα νέα γαλλικά υπουβρύχια κλάσης Barracuda Shortfin κοστολογούνται στα 2,4 δισεκατομμύρια λίρες…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GMT-I
Guest
GMT-I

Τουλάχιστον οι Βρετανοί υπερέβηκαν τα κόστη κατά 800εκ λίρες για την προμήθεια 4 υποβρυχίων πυρηνοκίνητων των 8.000 τόνων ενώ παράλληλα ακόμα και τα επιπλέον χρήματα θα πέσουν στην τοπική οικονομία. Αν σκεφτούμε ότι κοντέψαμε να έχουμε δώσει το ίδιο ποσό και εμείς και υποβρύχια είτε 2 εκσυγχρονισμένα είτε 2 επιπλέον 214 δεν έχουμε δει.

Γιαννης
Guest
Γιαννης

Πολλά λεφτά για κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ…. Με το ένα εκατομμυριοστο αυτων πολλά παιδιά θα μπορούσαν να πάνε στο σχολείο.

gk
Guest
gk

Πολλά λεφτά για κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ…. Με το ένα εκατομμυριοστο αυτων όλα τα παιδια της Αφρικής θα μπορούσαν α μην ξανά πινάσουν αντί να πάνε στο σχολείο.

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Η διαχείριση της ναυπηγικής βιομηχανίας του ΗΒ είναι ένα ακόμα παράδειγμα για να μην σκεπτόμαστε όπως στο παρελθόν. Ο προστατευτισμός, το μοίρασμα της εργασίας «για να είναι όλοι ευχαριστημένοι», τα πολιτικά συμφέροντα είναι πράγματα που η Ελλάδα δεν αντέχει πλέον…

Όποιος συνδέει ακόμα την αναβίωση των Ελληνικών ναυπηγείων μέσω κάποιων λίγων πολεμικών μονάδων του ΠΝ κι όχι σε ένα σύγχρονο πλαίσιο ανάπτυξης στον εμπορικό και στρατιωτικό τομέα κάνει κακό στον Έλληνα φορολογούμενο και στο ΠΝ.

Ranger
Guest
Ranger

Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν υπάρχει νόημα να δώσουμε τα ναυπηγεία για ένα μόνο πρόγραμμα πολεμικών μονάδων, και μετά να μείνουν χωρίς έργο πάλι, άλλωστε δεν είμαστε μεγάλο ναυτικό να επενδύουμε συχνά σε νέες και πολυάριθμες μονάδες. Το σωστό είναι να δοθούν τα ναυπηγεία σε εταιρείες που θα έχουν κυρίως πολιτικές δραστηριότητες (επισκευές κ.λπ.) και μετά στρατιωτικές. Αναφέρω ως παράδειγμα και μόνο εταιρίες όπως την ιταλική ficantieri ή την κορεατική dsme που συνδυάζουν τις πολιτικές και στρατιωτικές δραστηριότητες. Εν αντιθέσει η Naval Group για παράδειγμα κατασκευάζει αν δεν κάνω λάθος μόνο στρατιωτικά πλοία ενώ μου φαίνεται ανήκουστο στο μέλλον να κατασκευάσει… Read more »

gk
Guest
gk

http://www.kathimerini.gr/984120/article/oikonomia/epixeirhseis/meta-to-newrio-h-onex-8elei-eleysina-kai-skaramagka Ενα επίκαιρο άρθρο για τα ναυπηγία… “Οταν στα μέσα Μαρτίου κατέπλεε στο λιμάνι της Σύρου το νεότευκτο (2016) αποβατικό catamaran από αλουμίνιο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το USNS «Carson City», λίγοι αντιλήφθηκαν την έκταση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική αλλά και ναυπηγική βιομηχανία. Τώρα που η ONEX, μια αμερικανικών συμφερόντων επιχείρηση που έχει πρακτικά αναλάβει ήδη τον έλεγχο του Νεωρίου Σύρου, εξεδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για την ταυτόχρονη εξαγορά και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η έκταση αυτού του ενδιαφέροντος γίνεται πιο ξεκάθαρη. Η ONEX είναι ένας όμιλος που ειδικεύεται σε επιλεγμένα projects στους τομείς… Read more »