Ανθυποβρυχιακή παράταση ζωής για τις φρεγάτες Type 23;

17
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το μέγεθος και τη σύνθεση του στόλου φρεγατών στο πλαίσιο του Αμυντικού Προγράμματος Εκσυγχρονισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες από 5 φρεγάτες Type 31e με ορισμένες από αυτές να έχουν ακόμα και ανθυποβρυχιακές ικανότητες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον σε συνάντηση της Επιτροπής Άμυνας, όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρχε πρόθεση για αύξηση του αριθμού των φρεγατών Type 31e που θα κατασκευαστούν δήλωσε τα εξής:

«Το εξετάζουμε αυτό στο πλαίσιο του Αμυντικού Προγράμματος Εκσυγχρονισμού. Εάν υπάρχουν ευκαιρίες να προχωρήσουμε με αυτή την αύξηση μεγέθους [του στόλου], θα το εξετάζαμε αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος».

Τα σχέδια για την απόκτηση μιας νέας κατηγορίας «πιο προσιτής» φρεγάτας Type 31 ανακοινώθηκαν ως μέρος της Αναθεώρησης Στρατηγικής Άμυνας κι Ασφάλειας 2015.

Από όσο έχει γίνει γνωστό, οι φρεγάτες Type 26 θα υποστηρίξουν πρωτίστως τις ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων, ενώ οι Type 31 θα διατεθούν για αποστολές χαμηλότερου επιχειρησιακού φόρτου.

Ο αρχικός σχεδιασμός για το Βασιλικό Ναυτικό ήταν για δεκατρείς φρεγάτες Type 26 (οκτώ ανθυποβρυχιακές και πέντε γενικών καθηκόντων), που θα αντικαθιστούσαν τις προγενέστερες φρεγάτες Type 23 ένα-προς-ένα.

Ωστόσο σύντομα ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ανωτέρω Αναθεώρησης τον Νοέμβριο του 2015 από τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα παραγγελθούν τελικά μόνο οι οκτώ ανθυποβρυχιακές φρεγάτες Type 26 θα λάμβαναν χρηματοδότηση.

Η χρηματοδότηση για τις υπόλοιπες πέντε φρεγάτες γενικής χρήσης Type 26 θα πρέπει να κατευθυνθεί για την ανάπτυξη μιας νέας κλάσης ελαφρύτερων και οικονομικότερων φρεγατών γενικής χρήσης.

Αυτή η φρεγάτα γενικής χρήσης έχει κωδικοποιηθςί ως φρεγάτα Type 31.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν φωνές στο βρετανικό κοινοβούλιο, που ζητούν οι φρεγάτες Type 23 να μην μεταβιβαστούν σε συμμαχικές δυνάμεις ούτε να πουληθούν ως σκραπ. Για την αγορά τους έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον, όπως έχουμε αναφέρει σχετικά.

Αντίθετα προτείνεται να διατηρηθούν σε περιορισμένη κατάσταση ετοιμότητας ώστε να μπορούν να επανέλθουν σύντομα σε υπηρεσία τουλάχιστον για ανθυποβρυχιακές αποστολές.

Ενδεικτικά, ο βουλευτής των εργατικών Μαρκ Φρανσουά έχει ήδη από πέρυσι καταθέσει σχετική ερώτηση στην βουλή για το ενδεχόμενο αυτό.

Δεδομένου πάντως ότι ακόμα κι η συντήρηση σε περιορισμένη ετοιμότητα θα έχει δυσανάλογο κόστος, το ενδεχόμενο δεν κρίνεται πιθανό.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Νόμιζα ότι είχαν αλλάξει γνώμη κι ότι δεν εξέταζαν πια το ενδεχόμενο πώλησης τους.

Αν υηπήρχε ένας “Χριστιανός” στην ηγεσία να “χτυπούσαμε” μια πεντάδα…

Gunner
Member
Gunner

Για ποιον λόγο;

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Το Π.Ν έχει εξετάσει μεταξύ άλλων και την αγορά μεταχειρισμένων Type-23. Δεν συμφέρει πρακτικά η αγορά τους γιατί έχουν συστήματα που δεν τα έχει το ναυτικό μας. Βέβαια οι άγγλοι επανήλθαν με μια δελεαστική οικονομική πρόταση που προκάλεσε αίσθηση στο ΓΕΝ. Το οποίο όμως είναι υπέρ δύο συγκεκριμένων κλάσεων μεταχειρισμένων φρεγατών (4 και 2 πλοία αντίστοιχα) που τις έχει ,,στοχοποιήσει,, και περιμένει πότε θα αποδεσμευτούν. (σε 4-5 χρόνια)

Gunner
Member
Gunner

Ποια χρονική περίοδο;

GiorgosR
Member
GiorgosR

Γνωρίζεις μήπως να μας πεις για τις κλάσεις που ενδιαφέρεται το ΠΝ καθώς επίσης και για την προσφορά που έκαναν οι Άγγλοι και προκάλεσε αίσθηση:

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Gunner, για να αντικαταστήσει παλιότερα σκάφη κι ενδεχομένως να προσφέρει αύξησητου αριθμού φρεγατών.

Το έχω αναφέρει κι εγώ πως θέλει σοαβρή ανάλυση η πιθανή ένταξη τους, προϋπόθεση για μένα θα ήταν ή ένταξη 5 σκαφών κι όχι λιγότερα και με SEA CEPTOR. Μακάρι να έμπαιναν και τα νέα τους σονάρ…

ΓΙΑΝΝΗ1, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος, αυτά που αναφέρεις είναι άκρως ενδιφέροντα

Spirit
Guest
Spirit

Ολλανδικές και Γερμανικές ναυπηγήσεις… κλάση “Μ” και F-123 και αν κάτσει καμιά LCF

Spirit
Guest
Spirit

Ίσως και οι καναδικές Halifax αν αποδεσμευθούν…

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Αντί να μας ψυχοβγάζεις κάθε φορά, πες ότι αναφέρεσαι σε F-123 και M να τελειώνουμε. Για να τελειώνει κιόλας το παραμύθι, αν οι πληροφορίες που έχεις είναι όντως αξιόπιστες, σημαίνει ότι στο ΠΝ, δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Τα γερμανικά σκάφη(εκτός ότι είναι γερμανικά και δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε), δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεσμευτούν σε 4-5 χρόνια, όταν οι F-125 είναι τέτοια αποτυχία(και δεν έγιναν αποδεκτές για παραλαβή) και όταν ακόμη υπάρχουν F-122 σε υπηρεσία… Για τις M, αν δεν αγοραστούν συνδυαστικά με τις 2 του Βελγίου, θα είμαστε για τα πανηγύρια! 2… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Oι ΑΝΖΑC θα αργήσουν να αποδεσμευτούν.
Πέρα των κατασκευάστριων χωρών δεν υπάρχουν άλλες στον κόσμο που να έχουν αγοράσει LCF, Horizon, A. Burke, Ticonderoga.
Όπως και να έχει αυτά τα πλοία δεν είναι για μικρές και χρεοκοπημένες χώρες. Ειδικά για τα αμερικανικά πλοία και δώρο να μας τα κάνουν δεν αντέχουμε οικονομικά την συντήρηση τους. (αυτό έχει ειπωθεί από 2 Α/ΓΕΝ, την διοίκηση φρεγατών κ.α)
Τα γερμανικά πλοία είναι μια χαρά, το ίδιο και τα ολλανδικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Οι κλάσεις που ενδιαφέρεται το Π.Ν είναι ο γερμανικές F-123 και οι ολλανδικές Μ.
Έχουν εξεταστεί όλες οι πιθανές λύσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις καναδικές Halifax, περιλάμβαναν τις ιταλικές Maestrale που κρίθηκε ότι έχουν βαρύ οπλισμό αλλά τελικά απορρίφθηκαν λόγω της ηλικίας τους, και άλλες.
Η αγγλική οικονομική πρόταση δεν ξέρω τι ακριβώς αναφέρει. Δεν έγινε τώρα. Πάει κάποιος καιρός. (2-3 χρόνια) Όπως και να έχει οι Type-23 δεν έχουν πιθανότητες λόγω των συστημάτων τους που δεν υπάρχουν στις τάξεις του Π.Ν.

Spirit
Guest
Spirit

Δεν νομίζω τίποτα από αυτά αποσύρεται άμεσα. Αλλά ακόμα πήγαιναν προς πώληση θα απαιτούνταν εκσυγχρονισμός στα πλοία. Οι Ολλανδικές “Μ” χάθηκε το timing, οι 4 F-123 είναι μια καλή περίπτωση αλλά η απόσυρση τους δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ίσως αν τους πιέζαμε με την ναυπήγηση 4-5 νέων υποβρυχίων U-218 (επιστροφές κερδών από ομόλογα), να τις παραχωρήσουν. Το ΠΝ αυτή την αποχή πρέπει να επικεντρωθεί στην αγορά νέων τορπιλών, το τελείωμα των ΤΠΚ Ρούσεν και τον εκσυγχρονισμό των MEKO-200HN Με την την αύξηση αποθέματος των ESSM.σε 32. Αλλαγή του κύριου ραντάρ με το SMART-S Mk.2 που είναι δεμένο πάνω στους ESSM.… Read more »

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Εντάξει, προφανώς και με τα στελέχη που μιλάς, δεν ξέρουν τι τους γίνεται(όχι ότι μου κάνει εντύπωση, καθότι κομματόσκυλα υπάρχουν και στις ΕΕΔ). Οι Ολλανδικές Μ, ήταν να αποσυρθούν από το 2023 και τώρα πάμε για το 2025, λόγω οικονομικής στενότητας για νέες ναυπηγήσεις. Ερωτηματικό παραμένει, το Βέλγιο, όπου ενώ ο σχεδιασμός ήταν για παράδοση πρώτου νέου σκάφους για αντικατάσταση Μ, το 2024, υπάρχουν δημοσιεύματα για απόσυρση των Μ, το 2030! Άρα, το σενάριο περί αποδέσμευσης Μ, σε 4-5 χρόνια, είναι τουλάχιστον ευχολόγιο. Και να σου πω κάτι; Αν είναι να περιμένουμε το 2025, γιατί να μη κάνουμε υπομονή μέχρι… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Ποιες ANZAC ρε αδερφέ να ασχοληθούν τα πλοία με μεγάλο κόστος εκσυγχρονισμού, θα υπηρετούν και μετά το 2030 στις τάξεις του RAN. Εδώ δεν έχουν αποφασίσει με τι θα τις αντικαταστήσουν ακόμα.
Οι Halifax εκσυγχρονίζονται με EMZ τι απέρριψαν λες, βρίζεις και από πάνω!!!!
https://www.defenseindustrydaily.com/modernizing-canadas-halifax-class-frigates-05062/

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Προφανώς, δεν ξέρεις τι σου γίνεται… https://www.savetheroyalnavy.org/australian-sea-5000-competition-climax-can-the-type-26-frigate-achieve-export-success/ Παράδοση πρώτου πλοίου το 2027. https://www.globalsecurity.org/military/world/canada/hmcs-csc.htm Εδώ, φαίνεται ξεκάθαρα το τι συμβαίνει με τις Halifax και ότι πρέπει να αντικατασταθούν μέχρι το 2030. Αν οι τύποι που αναφέρει ο ΓΙΑΝΝΗΣ 1, όντως απέρριψαν τις παραπάνω κλάσεις λόγο χρόνου παράδοσης, αλλά από την άλλη περιμένουν F-123(που δεν έχει ακουστεί το παραμικρό) και M(που έχουν παρόμοιο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης, είναι μόνο 2 σκάφη το ’25 και είναι γηραιότερες από τις ANZAC), δεν είναι απλά άσχετοι, αλλά επικίνδυνοι! Στο δια ταύτα, οι επιτελείς του ΠΝ(δεν μιλάω για όλα τα στελέχη, αλλά αυτούς που συμμετέχουν στις περιβόητες επιτροπές… Read more »

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

@Γιάννης: Όσο μια χρεοκοπημένη χώρα μπορεί να αντέξει οικονομικά τις S, άλλο τόσο μπορεί να αντέξει και LCF/HORIZON. Κοίτα την επάνδρωση και την ισχύ κάθε κλάσης(σε συνδυασμό με τη παλαιότητα) και θα καταλάβεις. Οι AB/Tico, αν και όταν οι φίλοι και σύμμαχοι τα αποδεσμεύσουν, αντιστοιχούν πάνω κάτω σε 2πλάσιο αριθμό S. Άρα, 2 σκάφη σε συνδυασμό με απόσυρση 3-4 S είναι μια χαρά εφικτό. Ειδικά, αν μακροπρόθεσμα, γίνει επιπλέον εξοικονόμηση από αντικατάσταση S από μικρότερα σκάφη(Belharra/Gowind 3000).

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Δεν είναι έτσι όπως τα γράφεις.