CIA: Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε από τον πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

2
1057

Η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Σαουδαραβικής κυβέρνησης ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, αναφέρει η The Washington Post.

Η έρευνα της CIA, είναι ότι πιο οριστικό και πλήρες υπάρχει μέχρι σήμερα και το γεγονός πως εμπλέκει ξεκάθαρα τον μπιν Σαλμάν στη δολοφονία, θα περιπλέξει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Τραμπ να διατηρήσει τη σχέση της με έναν στενό σύμμαχο.

Μια ομάδα 15 Σαουδαραβών πρακτόρων πέταξε στην Κωνσταντινούπολη με κυβερνητικά αεροσκάφη το περασμένο μήνα και σκότωσε τον Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, όπου είχε έρθει να πάρει έγγραφα που χρειάζονταν για τον προγραμματισμένο γάμο του με μια γυναίκα από την Τουρκία.

Η CIA θεωρεί τον μπιν Σαλμάν «καλό τεχνοκράτη»,  αλλά παράλληλα είναι ασταθής και αλαζονικός. Οι αναλυτές της CIA πιστεύουν ότι η θέση του στην εξουσία είναι σταθερή και δεν κινδυνεύει να χάσει την ιδιότητά του ως κληρονόμος του θρόνου, παρά το σκάνδαλο Κασόγκι.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Η CIA θεωρεί τον μπιν Σαλμάν «καλό τεχνοκράτη», αλλά παράλληλα είναι ασταθής και αλαζονικός. Οι αναλυτές της CIA πιστεύουν ότι η θέση του στην εξουσία είναι σταθερή και δεν κινδυνεύει να χάσει την ιδιότητά του ως κληρονόμος του θρόνου, παρά το σκάνδαλο Κασόγκι.»…….Ολα τα λεφτα η τελευταία παραγραφος. Ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω…δεν τρεχει τσάι και αυριο παλι βασιλιάς θα γινω!!!

 2. Αυτός ο καημένος πήγε τζάμπα και βερεσέ και του την έφεραν άσχημα οι Τούρκοι.
  Είσαι ένας που ζει στην Αμερική, είσαι εχθρός ενός καθεστώτος που έχει δείξει ότι πάει να σκοτώσει αντιπάλους που είναι υπερπλούσιοι, γνωρίζεις μια Τουρκάλα και:

  • Ξαφνικά χρειάζεσαι κάποιο χαρτί για να παντρευτείς (έστω)
  • Αντί να πας να το πάρεις από τις Αμερικανικές αρχές ή έστω από την πρεσβεία που είναι στην Αμερική, πάς στην Κωνσταντινούπολη,
  • Στην Κωνσταντινούπολη σε έχει διαβεβαιώσει το δεξί χέρι του Σουλτάνου ότι αν σε απειλήσουν, η αρραβωνιαστικιά θα πάρει σε αυτόν να στείλει τις δυνάμεις της Τουρκίας να τον βγάλουν,
  • Αυτός μπαίνει μέσα, η Τουρκάλα περιμένει με τις ώρες και ή δεν παίρνει τον Τούρκο ή ο Τούρκος την γράφει ή ότιδήποτε, αλλά περνάνε πολλές ώρες (σιγά, από την πρώτη ώρα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά υπό νορμάλ περιστάσεις)
  • Μετά αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι το μαγνητοφωνούσαν και ίσως βιντεοσκοπούσαν live, άρα χαλαρά μπορούσαν να επέμβουν πριν πεθάνει ο άλλος, αλλά αυτοί συνέχιζαν να γράφουν.
  • Μετά αποδεικνύεται ότι όχι απλά μαγνητοσκοπούσαν κτλ, αλλά είχαν καταγράψει όλη την διαδρομή των 15, ενώ είχαν περάσει από ακτίνες Χ και τις βαλίτσες τους που έδειξαν ψαλίδια πριόνια κτλ κτλ (άρα ήξεραν ποιοι είναι ήδη με την άφιξή τους, και σκανάρανε τις βαλίτσες κατ’εξαίρεση για να έχουν τεκμήρια),
  • Και τέλος έκαναν παιχνίδι εκμετάλλευσης του θέματος μέχρι τέλους.

  Εμένα μου φαίνεται ότι τον εκμεταλλεύτηκαν άνανδρα πουλώντας του φιλίες και στέλνοντάς τον στον θάνατο διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα πάθει τίποτα, ενώ δεν ξέρω αν παίζει και καθόλου η πιθανότητα η Τουρκάλα να ήταν από καμιά υπηρεσία και να ήταν στο κόλπο όσων του την έφεραν μπαμπέσικα. Τον χρησιμοποίησαν σαν δόλωμα με τεράστιο κόστος για αυτόν, και τεράστια κέρδη για αυτούς, ολόκληρη υπερπαραγωγή παρακολούθησης στήθηκε.

  Απορώ που ο βασικός χαμένος της υπόθεσης, δεν έβαλε τις δικές του μυστικές υπηρεσίες να δουλέψουν στην αποκάλυψη του πως έστησαν την δουλειά, κάτι που μπορεί να αποσπούσε την συζήτηση σε άλλη κατεύθυνση.

Comments are closed.