26.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Διαθέσιμη για παραχώρηση μια ακόμη γερμανική φρεγάτα κλάσης F122: Τελευταίος πλους για...

Διαθέσιμη για παραχώρηση μια ακόμη γερμανική φρεγάτα κλάσης F122: Τελευταίος πλους για την F213 AUGSBURG

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H γερμανική φρεγάτα Ausburg (F213) κλάσης Bremen (F122) του ομοσπονδιακού γερμανικού Ναυτικού πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν την οριστική της απόσυρση που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.

Σε υπηρεσία θα αντικατασταθούν από τη νέα κλάση F125. Αυτήν την στιγμή έχει απομείνει μόνο η Lübeck (F214) που αναμένεται να αποσυρθεί κι αυτή σε δυο χρόνια.

Η Ausburg είναι η προτελευταία φρεγάτα της συγκεκριμένης κλάσης. Η ναυπήγησή της ξεκίνησε το 1987 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου δηλαδή, και μπήκε σε υπηρεσία δυο χρόνια μετά.

Όπως όλες οι F122, ήταν ένα πλοίο βελτιστοποιημένο για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αλλά διέθετε οπλισμό και εξοπλισμό και για επιχειρήσεις εναντίον πλοίων κι αεροσκαφών.

Οι F122 δεν είναι εξ ολοκλήρου γερμανική σχεδίαση αλλά αντίθετα βασίζονται στης γνωστές μας Kortenaer, αν και με διαφορετικούς κινητήρες και προωστήριο σκέος. Για το ενδεχόμενο προμήθειάς τους από το Πολεμικό Ναυτικό, ως μία ενδιάμεση λύση προφανώς, είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε παλαιότερο αφιέρωμά μας:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Μεταχειρισμένες γερμανικές φρεγάτες F122 στο ΠΝ;

Θα αναφέρουμε απλά πως το πλοίο διαθέτει ένα εξαιρετικό ραντάρ 3D, κατά πολύ ανώτερο των ελληνικών κάθε είδους, ενώ το προωστήριο σκεύος είναι αρκετά όμοιο με αυτό των ελληνικών ΜΕΚΟ200ΗΝ. Πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα ενδιαφέρον για τα πλοία της κλάσης, πράγμα όχι παράξενο, αφού η ηλικία τους είναι αρκετά μεγάλη, αν και αισθητά μικρότερη των ελληνικών Kortenaer.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

35 ΣΧΟΛΙΑ

35 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
flashg

Τα ραντάρ αυτά τι γίνονται? Μήπως είναι διαθέσιμα για να τα αγοράσουμε φτηνά και να τα τοποθετήσουμε στις ΜΕΚΟ αν ποτέ τις εκσυχρονίσουμε?

Digenis

Τι εννοειτε αισθητά ? 5 χρονια διαφορά έχουν . Σαν σκαρι και μηχανολογικα ειναι παλαια ..Τετοιο εχουμε δεν θελουμε … Όσο για όπλα !!! Αν πουλαν τα Ram ας τα παρουμε !!! Αλλά μαλλον δεν τα πουλαν … οι Αμερικανοι πουλαν καινουργια σε οποιον θέλει

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οι “S” έιναι πλοία του 1978-82 οι “εκσυγχρονισμένες” και 82-83 οι “μη εκσυγχρονισμένες” που πρέπει να φύγουν άμεσα. Η Ausburg είναι του 89.
Το θέμα είναι ότι οι γερμανικές ταξίδεψαν/χρησιμοποιήθηκαν 10 φορές περισσότερο από τις δικές μας και μπορεί τα ηλεκτρονικά τους να είναι σύγχρονα, αλλά η ναυπηγική & μηχανολογική κατάσταση τους μπορεί να είναι χειρότερη από τις δικές μας.
Πάντως, αν μας πρότειναν επισκευή και παραχώρηση με συμβολικό κόστος, αξίζει τον κόπο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αν δεν προτείνουν οι ίδιοι να μας την δώσουν (που θα ήταν έξυπνο από μέρους τους) δεν νομίζω

CKfurious

Έλα μωρέ τώρα… τι γράφετε και εσείς 👿 με τέτοια αρχαία σαπάκια θα ασχολούμαστε? ❓ Εμείς θέλουμε Sea Fire GaN με targeting via big data AI cloud που γράψε ένας 😀 εάν δεν έχει κάνα 1billion το πλοίο δεν μας κάνει 😎 Κατά τα αλλα πάμε για περικοπές 50mil στο λειτουργικό κόστος όταν το ετήσιο του ναυτικού είναι στα 89 https://twitter.com/e_amyna/status/1181503007755780096?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Eprofile%3Ae_amyna%7Ctwcon%5Etimelinechrome&ref_url=http%3A%2F%2Fe-amyna.com%2F Δεν μου έχουν μείνει μαλλιά να τραβήξω πλέον 😥 Στα σοβαρά: Τα πλοία εκτος από σύχρονο 3d radar έχουν σύχρονο CMS και 2 Ram Λόγω μεγάλου βαθμού commonality με ότι υπάρχει στο στόλο μια xαρά θα μας ερχόντουσαν ώστε… Read more »

NikolakiEfentis

Σωστός! Παρεμπιπτόντως, το CMS τους είναι το SEWACO – NC (network-centric), η επόμενη έκδοση από των δικών μας εκσυγχρονισμένων S, που έχουν το SEWACO – FD (fully distributed). Η ομοιότητες του συστήματος πρόωσης με εκείνο των ΜΕΚΟ 200ΗΝ είναι πάρα πολύ σημαντικό, κινητήρες που σίγουρα δεν έχουν τα προβλήματα υποστήριξης των παλιότερων R-R Olympus & Tyne. Kανονικά θα έπρπεπε ήδη να είχαμε ζητήσει τουλάχιστον 4 σκάφη πριν αποσυσρθούν, με ένα μικρό “τυράκι”, την τροποποίηση τους στην Γερμανία για ESSM, αλλά τί να λέμε… Από την μια ένας προϋπολογισμός της πλάκας κι από την άλλη 2 Δις για 2 σκάφη “αλά… Read more »

CKfurious

Σωστός ^ 2

Τα πλοία έχουν μέχρι και Link 16
Αλλα σιγά μην μιλήσουν οι nautaioi με τους αεροπόρους βλέπε P-3

Όπως γραφει και ο ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ παραπάνω οι γερμανοί τα έχουν δουλέψει αρκετά οποτε δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται μηχανολογικά ναυπηγικά

Παραλογισμός γενικός

Έντυπος μου προκαλεί η παντελής αδιαφορία των γερμανών για τις φρεγάτες
Ok ξέρουν πως τους έχουμε στη μπούκα αλλα business είναι business
Μάλλον ξέρουν πως το παιχνίδι είναι στημένο για τους γάλλους
η Ακόμα χειρότερα πως δεν θα γίνει τίποτα λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης

NikolakiEfentis

Απλά δεν ενδιαφερόμαστε.

Όταν δεν υπάρχει σοβαρό δόγμα και κοινή αντίληψη ως προς τους στόχους της αποτροπής είναι λογικό η αξία του Link16 να υποβαθμίζεται. Να σου θυμίσω πως μέχρι πρότινος υπήρχαν φωνές να πάνε οι πεζοναύτες στο Ναυτικό, και για το αν μπορούν αξιωματικοί του ΕΣ να γίνουν κυνερνήτες σε σκάφη μεγαλύτερα από τα υφιστάμενα RHIB του, τι να λέμε τώρα…

sotbak

σωστός

Ilias_Skaltsiotis

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο τι προσφέρουν στο ΠΝ δομές όπως ο ναύσταθμος του Πόρου και γιατι έχει ακόμα κληρωτούς (και όλες τις ανάλογες υποδομές) όταν στα πλοία έχει μόνο μόνιμους ??? Φυσικά όποια κονδύλια εξοικονομηθούν πρέπει να πάνε σε εξοπλισμούς και όχι σε άσχετες δαπάνες.

Ilias_Skaltsiotis

Να προσθέσω και το ερώτημα, γιατί η διεύθυνση φάρων με τα 2 της πλοία, να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΠΝ και γιατί να μην ανήκει στο εμπορικής ναυτιλίας ώστε να μπορεί να πάρει και επιδοτήσεις από την ΕΕ ?? Το ίδιο και για ΕΜΜΥ, γεωγραφική υπηρεσία στρατού κτλ. Δυστυχώς δεν “αξιοποιήσαμε” απόλυτα την κρίση για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Η αναπροσαρμογή της δομής των ΕΔ είναι απαραίτητη πριν γίνει οτιδήποτε άλλο.
http://www.hellenicnavy.gr/el/o-stolos-mas/voithitika-ploia/ploia-faron.html

CKfurious

Μεγάλο θέμα ανοίγεις τώρα

Έχω γράψει πως η επιτήρηση μάχη με τα παλιότερα πλοία μπορούσαν να περάσουν στο Λιμενικό

Έτσι θα μπορούσε να βρεθεί χρηματοδότηση για τη χρήση αλλα κυρίως τον εκσυχρονισμό του στόλου αλλα και των ιπταμενων μεσων

Αλλα τώρα περιμένεις τέτοιες αλλαγές από αυτόν που αποφάσισε να διατηρήσει το αεροπορικό απόσπασμα στη Καβαλα που είναι και η εκλογική του περιφέρεια?

Λύσεις μπορεί να βρεθούν

Ακόμα και με το χαμηλό budget

Θέληση δεν υπάρχει!

Alexandros

Εδώ όλοι σας τα γράφετε μια χαρά αλλά φοβάμαι ότι όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για αυτούς. Αυτοί -η ηγεσία δλδ -θα σας πουν, μα καλά για πλοία 40 χρόνων θα μιλάμε τώρα, αλλά τους πεις ότι ο εξοπλισμός τους είναι πολύ καλύτερος και από το πλοίο που πιθανών να πάρουμε τώρα η στο…. προσεχές μέλλον, θα σε κοιτάνε σαν να είσαι από τον Άρη. Αυτή δεν είναι χώρα τρελοκομείο είναι

Ilias_Skaltsiotis

Είναι αναγκαίος ένας ανεξάρτητος και αμερόληπτος επανασχεδιασμός της δομής και μέρους του δόγματος των ΕΔ, αλλιώς συνεχίζουμε σε μια από τα ίδια

CKfurious

Δύσκολο

Εδώ μιλάμε για το βαθύ ελληνικό δημόσιο

Τις θεσούλες μας τις καρέκλες μας το βόλεμα μας και να μετράμε τα χρονια να περνάνε μέχρι να βγούμε στη σύνταξη

Και έχουμε αρκετούς από αυτούς που βγήκαν στη σύνταξη…εξαντλημένοι στην ηλικία των 43 (18+25etia)

Είπαμε για 3.5 billμισθούς συντάξεις
500mil για λειτουργικά έξοδα και αλλα 500milγια εξοπλισμούς

Scalp_eg

Στον ΟΛΠ τώρα ένα θηρίο δεμένο είναι η καινούργια φρεγάτα μας?

Mavi70

Καλή παραχώρηση σας εύχομαι. 😆

Renegade

Αν και δεν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τα συγκεκριμένα πλοία θα μπορούσαμε άμεσα να ανεβάσουμε την οροφή του στόλου στις 14 φρεγάτες, αφού αποσύρουμε και μια μη εκσυγχρονισμενη S η οποία θα γίνει ανταλλακτικά για τις περιπτώσεις προσαράξεων που δεν είναι σπάνιες τελευταία.

My_name_is_Nobody

Ο άνθρωπος που έβλεπε τα πλοία να περνούν…

nigozs

Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Τα πλοία είναι ταλαιπωρημένα. Χαρακτηρίζεται ως πισωγυρισμα ενδεχόμενη αποκτηση.
Ας το πάρει η Χιλή.

sotbak

πισωγύρισμα; Link16, αναβαθμισμένοι κινητήρες, μπορούν να βάλουν ΣΜ-2, καλύτερο σόναρ από κάθε δικιά μας φρεγάτα για έρευνα Υ/Β κλπ.. Αυτό το λες πισωγύρισμα;;;

Ranger

Εφόσον οι Adelaide πάνε Χιλή και λοιπές F123, ANZAC, HALIFAX θα αποσυρθούν πολύ αργότερα, ας αφήσουμε τις Bremen και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τις εναπομεινουσες ολλανδικες και βελγικες Karel Doorman, που είναι αρκετά κοντά στις δικές μας Meko πάρα την ηλικία τους.

Σημειωτέον οι Bremen είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα Ram δεν θα παραχωρηθουν καθώς θα πάνε στις νέες K131, κάτι που μάλλον θα ισχύσει και για το ραντάρ τους.

CKfurious

Έχουν απομείνει 2M στους Ολλανδούς και 2M στους Βέλγους
Θα αντικατασταθούν από το 2025+
από το Future Surface combatand

https://wikivisually.com/wiki/Future_Surface_Combatant_(Koninklijke_Marine)

https://www.navyrecognition.com/index.php/focus-analysis/naval-technology/6215-new-supply-ship-frigates-and-mcm-vessels-for-dutch-navy.html

οποτε και αυτές πάνε too late for us

sotbak

χαχαχ!!! θα το ρισκάρουμε, όπως είπε και κάποιος σημαντικός Έλλην πολιτικός και θα περιμένουμε μέχρι να είναι έτοιμες για transfer!!!

Spirit

Όπως πάει θα αναγκαστούμε θα αναγκαστούν να αποσυρθούν οι τρεις μη εκσυγχρονισμένες S χωρίς αντικατάσταση. Μετά έπονται και οι επόμενες ολλανδικές.

NikolakiEfentis

Και τί έγινε με τα RAM;

Ας τα πάρουμε κι ας βάλουμε τα Phalanx μέχρι νεωτέρας!

Τα σκάφη είναι πολύ κοντά στα δικά μας από κάθε άποψη, η προσαρμογή θα είναι η πιο γρήγορη.

Φυσικά τα Adelaide παραμένουν τα ικανότερα μτχ με διαφορά.

sotbak

είπες τη μαγική φράση: “Φυσικά τα Adelaide παραμένουν τα ικανότερα μτχ με διαφορά.”

Evanos

Πάντως λίγοι στον κόσμο πορεύονται μπροστά κοιτώντας τόσο πίσω… και κακά τα ψέματα και τα συγκεκριμένα και οι Adelaide φαινονται “κουρασμένα ” πλοία.. Και πες ότι τα περνεις…ως που να τα εντάξεις…θα πρεπει σε μια πενταετία και αφού έχεις κάνει διαφορά έξοδα προσαρμογής και εκπαίδευσης…να τα αποσύρεις… Συνεπως αν ειναι μεταχειρισμένα καλό θα ειναι να αφορά ναυπηγήσεις γύρω στο 2000 και όχι προγενέστερες. Αλλά το πιο λογικό παράλληλα με τις Belhara θα ήταν να μπουν στα σκαριά και μερικές φτηνότερες και μικρότερες Κορβέτες σαν τις Gowind… Αν τα βάλεις όλα αυτα στην ζυγαριά με τους Γάλλους τους ζητάς ως αντιστάθμισμα… Read more »

CKfurious

Oι εναπομείναντες Adelaide έχουν entry into service το 92/93 Πενταετία σε καμια περίπωση δεν χρειάζεται για να τις αξιοποιήσεις Σου λέω 2eτια με επισκευές εκπαίδευση klpa Οποτε μέχρι τα 40 έχουν αλλα 10 χρονια υπηρεσίας minimum! Και αν παραγγείλουμε τώρα Belhara μέχρι το2026+ που θα έρθει η πως πάμε ? Με τις 3 70s era S? Μεταχειρισμένα με ναυπήγηση κοντά στο 200 δεν υπάρχουν μην ακούσω για τις lafaYETTE τα πλοία αυτά δεν είναι και δεν γίνονται αξιόμαχα Δεν είναι μονο τα οπλικά που τους λείπουν δεν έχουν και τη περίσσια ισχύος για να μπούν επιπλέον συστήματα Για τις FREMM:… Read more »

Evanos

Έτσι ειναι…αλλά απο την άλλη ειναι και πολυ διαφορετικές οι συνθήκες του να βάζεις στην ζυγαριά του deal την παραχώρηση για μια πενταετία 2 Fremm οταν έχεις ακουμπήσει και 2 δις στο τραπέζι για να πάρεις τις Belharra και τα όπλα τους…και πολυ διαφορετικά να γυρίζεις σαν συμπάθης επαίτης και να ζητάς κατι σημαντικό έτσι στο όνομα της παλιάς φιλίας… Η υποψία μου ειναι ότι με 2+ 1 belharra η 2 belhara + 2 Gowind στο τραπέζι οι Γάλλοι θα δάνειζαν δωρεάν τις Fremm για 4-5 χρόνια αν τους πιέζαμε ως αντισταθμιστικό… ίσως και εύκολα.. Εξάλλου εσχατως παίζουν και πολιτικο… Read more »

sotbak

οι αδελαΐδες, αν τις παίρναμε, θα τις κρατούσαμε 15 έτη, αναλογικά με το πόσο κρατάει μια Φ/Γ το ΠΝ (40-45 έτη)

CKfurious

https://en.wikipedia.org/wiki/Adelaide-class_frigate
Melbourne commissioned in February 1992
Newcastle commissioned in December 1993

https://en.wikipedia.org/wiki/Hydra-class_frigate
MEKO

Hydra commissioned in November 1992

Τι συζητάμε τώρα!

Πλοία ίδιας ηλικίας με τη παλιότερη δικη μας MEKO

Εκσυχρονισμένα μεταξύ 00-10

Εμείς περιμένουμε να αρχίσουμε εκσυχρονισμό από το 2021…

gOOD wINES

sotbak

σωστός όπως πάντα

Athan

Μόλις υπάρξει είδηση για απόσυρση κάποιας Ναυτικής Μονάδος από κάποιο Ναυτικό (ακόμη και στην μακρινή Ωκεανία) παρατηρείται πολλαπλός οργασμός σχολιογραφήσεως από όλους τους ειδικούς και μη. Δεν προλαβαίνουμε λέει, δεν έχουμε χρόνο κτλπ. ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝΟ ΟΜΩΣ Ε; Τέλος πάντων, αυτά όλα είναι μία απόδειξις της ιδιοσυγκρασίας των σημερινών Ελλήνων όταν μάλιστα Χώρες σαν την Αίγυπτο αγοράζουν ολοκαίνουργες Μονάδες, Αεροσκάφη κλπ. Και μην μου πει κανείς καμμιά κοτσάνα, διότι η Αίγυπτος είναι σε πρόγραμμα του ΔΝΤ ενώ το ΑΕΠ της είναι συγκρίσιμο με το Ελληνικό: Αίγυπτος GDP (official exchange rate) $236.5 billion (2017 est.)… Read more »

filon26

Αφού τα λέτε εσείς, τι να πούμε κι’ εμείς. Αλλά αφού τα λέτε, να προσθέσετε κι’ όλας πως τα περισσότερα από αυτά που αγοράζει η Αίγυπτος, τα πληρώνουν άλλοι (επίσημα).

Το Σχόλιο της Ημέρας

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τα 6 ελληνικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα έρθουν το 2022

28
Τα 6 ελληνικά μαχητικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα φτάσουν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon.https://twitter.com/VincentLamigeon/status/1306206249361510400Όπως επισημαίνει ο...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 March

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 January 2016 #356

Αγορά 1.99

Related News

Stolen Cerberus VII: Διμερής άσκηση Ελλάδος-ΗΠΑ (εικόνες)

Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και σήμερα διεξήχθη η ετήσια κοινή άσκηση STOLEN CERBERUS VII, με την συμμετοχή αφενός της 356 ΜΤΜ- ΗΡΑΚΛΗΣ...

Έ. Ένγκελ: Οι ΗΠΑ να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών...

Ρώσος εισέβαλε με αυτοκίνητο στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα

ΑΠΕ-ΜΠΕΈνας Ρώσος που επέβαινε σε αυτοκίνητο εισέβαλε σήμερα, Παρασκευή, στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην...

Η πτέρυγα μάχης του μέλλοντος στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα: Τι αεροσκάφη θα έχει;

Το αμερικανικό Ναυτικό παρουσίασε την προγραμματισμένη διαμόρφωση των πτέρυγας μάχης αεροπλανοφόρου του μέλλοντος σε μια παρουσίαση σε συνέδριο όπου παρεβρέθηκε πλήθος προσωπικού του Ναυτικού...

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Καλύτερα τα πράγματα από τον Αύγουστο στην Αν. Μεσόγειο, αλλά ακόμη υπάρχουν προβλήματα

ΑΠΕ-ΜΠΕΤη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 09.30 (ώρα Βρυξελλών), ξεκινά το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, «υπάρχουν ιδέες στο τραπέζι για...
- Advertisement -