Η Αυστραλία κάνει πρόβα τζενεράλε για διευρυμένη ναυτική παρουσία στη ΝΑ Ασία

1
1356
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με το ελικοπτεροφόρο «HMAS Canberra», δύο φρεγάτες και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης το ναυτικό της Αυστραλίας δίνει το δικό του παρόν στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ασίας.

 

Τα τέσσερα πλοία αποτελούν ναυτική μοίρα που πραγματοποιεί επισκέψεις σε επτά ασιατικές χώρες (Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Indo-Pacific Endeavour 19» (IPE 19). Η αποστολή ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου 2019 και οι επισκέψεις συνοδεύονται από συνεκπαιδεύσεις με τα ναυτικά των επτά χωρών.

 

Σύμφωνα με το «The Strategist», η ανάπτυξη των αυστραλέζικων πλοίων είναι κάτι παραπάνω από μια σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων. Η Αυστραλία έχει δώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη προσοχή στους ναυτικούς εξοπλισμούς και επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία με άλλες χώρες, ώστε να αυξήσει τη δράση του ναυτικού της στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

Κεντρικό ρόλο στην «Indo-Pacific Endeavour 19» έχει το ελικοπτεροφόρο «HMAS Camberra». Το πλοίο βασίζεται στο ισπανικό «Juan Carlos I», το οποίο είναι το πρότυπο για το υπό ναυπήγηση τουρκικό «TCG Anadolu». Το «HMAS Canberra» μεταφέρει τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Tiger ARH και αδιευκρίνιστο αριθμό μεταφορικών ελικοπτέρων MRH90 και CH-47F. Η παρουσία των Tiger ARH δεν ήταν σχεδιασμένη εξ αρχής, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να συνεχισθεί η αξιολόγηση του τύπου σε επιχειρήσεις από ελικοπτεροφόρο.

 

Το «HMAS Canberra» συνοδεύουν η φρεγάτα τύπου MEKO 200 «HMAS Parramatta», η φρεγάτα τύπου O.H. Perry «HMAS Newcastle» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «HMAS Success». Σε άλλο κομμάτι της αποστολής πήραν μέρος αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-8A και υποβρύχιο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Η φρεγάτα Newcastle, η τελευταία O H Perry, γνωστή και ως Adelaide, μάχιμη ως το τέλος…
Δεν επιβιβάζεται και κανένα από τα στελέχη μας σε κάποιο από τα λιμάνια που θα πιάσει, να μάθουμε από πρώτο χέρι τι χάνουμε?