Η Αυστραλία θα αποσύρει τα εκπαιδευτικά PC-9A μέχρι τα τέλη του 2019

5
1565
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 27
  •  
  •  

Προς το τέλος του έτους αναμένεται να αποσυρθούν από την ενεργή δράση τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη PC-9A της αεροπορίας της Αυστραλίας.

 

Όπως γράφει το “Jane’s”, η Αυστραλία απέκτησε συνολικά 62 PC-9A, οι παραδόσεις των οποίων ξεκίνησαν το 1987. Η εκπαίδευση των πρώτων νεαρών χειριστών άρχισε το 1989. Τα αεροσκάφη ανέλαβαν το στάδιο βασικής εκπαίδευσης, ρόλο που αποκτούν τα νεότερα PC-21. Αεροσκάφη PC-9A χρησιμοποιούσε και το ακροβατικό σμήνος “The Roulettes”, με την τελευταία επίδειξη να γίνεται στο “Avalon Airshow 2019”, που διεξήχθη κοντά στη Μελβούρνη από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Τα μέλη του ακροβατικού σμήνους θα εφοδιαστούν με το PC-21.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 27
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Νικος
Guest

Ποιος ενδιαφερεται να βαλουμε ρεφενε να χτυπησουμε ενα?

Spyros
Guest
Σπύρος

Τα δικά μας (τα καθηλωμένα) είναι πρακτικά το ίδιο αεροσκάφος με ενισχυμένη καλύπτρα και καλύτερο κόκπιτ.

ETS
Guest
ETS

Μήπως να πάρει μερικά η Κύπρος που διαθέτει νομίζω μια προγενεστερη έκδοση του τύπου;
Η ως συνήθως η Αυστραλία κείται μακράν;

frouros
Guest
frouros

Πιστεύω ότι θα ήταν μια πολύ σωστή κίνηση.Τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς ρόλους για την Ε.Φ..Εξαρχής η Κύπρος ενδιαφέρονταν για περισσότερα όπως είχε γράψει η Πτήση.Τα αυστραλιανά έχουν και υποδομή μεταφοράς όπλων.

Σπύρος καπα
Guest
Σπύρος καπα

Η Κύπρος μπορεί να πάρει Su35 η mig31 που δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς να κάνει 2_3 μοίρες να γίνει δουλειά εάν δεν μπορεί να το κάνει γιατί σκέφτεται τους Ευρωπαίους η τούς Αμερικανούς ας πάρει gripen τώρα έχει πλέον χρήμα και μπορεί να το κάνει επίσης καλό θα ήταν να πάει σε κοινό πρόγραμμα με την Ελλάδα για την κατασκευή του περιβόητου εθνικού πλοίου.