Αναβάλεται η απόσυρση των Eurofighter για την Αυστρία;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η νέα αυστριακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξαναδεί την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με την απόσυρση των μαχητικών EF-2000 το 2020. Σύμφωνα με το “Reuters” ο νέος υπουργός άμυνας Mario Kunasek έχει προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει τις επιλογές για το θέμα.

Ο προκάτοχος του Kunasek, Hans Peter Doskozil, είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο Ιούλιο πως η Αυστρία θα προχωρήσει σε διαγωνισμό ΝΜΑ και θα αποσύρει πρόωρα το Eurofighter το 2020. Η Αυστρία προμηθεύτηκε 15 EF-2000 το 2007, κατηγορεί όμως την κοινοπραξία κατασκευής του αεροσκάφους για παράτυπη συμπεριφορά. Η κοινοπραξία δεν αποδέχεται την κατηγορία, ωστόσο, συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση ύψους $99 εκατ. στην χώρα νωρίτερα τον Φεβρουάριο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Member
chikichiki

Καμεράντεν έχουμε κάτι φθηνά μπλοκ 30, ανταλλάζετε με γιουροφάιτερ;

Nikolaos
Member
Nikolaos

Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους είναι τα μπλοκ 30, υπενθυμίζω: J35D Draken το 1987, F-5E το 2004 … Αλλά ελπίζω να τα κρατήσουμε, και σίγουρα να μην πάρουμε τους δεινόσαυρους …

chikichiki
Guest
chikichiki

Γι’αυτό το είπα, είναι του φθηνού τα παλικάρια…η δομική κατάσταση στην περίπτωσή τους είναι άσχετη, αφού δε θα τα κάνουν τίποτα τα αεροπλάνα οπότε μπορούν να τα πάρουν as-is. Βέβαια μπορούμε να κάνουμε τουρκού παζάρ με τα χλωμά καρντάσια, να συμφωνήσουμε εμείς ότι θα κανονίσουμε δομικό makeover κι αυτοί να κανονίσουν με το κονσόρτιουμ να μας τα πάνε Tranche 3. Win-win deal. Άλλωστε, ένα οπλικό σύστημα που αγοράστηκε με αθέμιτες διαδικασίες εδώ θα νιώθει σαν στο σπίτι του.

Άντε ρε παιδιά πάρτε…θα βάλω δώρο και LANTIRN…

Nikolaos
Member
Nikolaos

smile

montif74
Member
montif74

Η ακοδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας κάνει τα χατήρια της Airbus όπως το αδερφό κόμμα τους εδώ κάνει αβάντα στους εφοπλιστές.Ετσι ειναι αυτά!