Η Airbus εκτελεί τon πρώτo αυτόματo εναέριο ανεφοδιασμό με μεγάλα αεροσκάφη παγκοσμίως

1
1102
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Airbus Defense and Space πραγματοποίησε επίδειξη αυτόματου εναέριου ανεφοδιασμόυ (A3R) με μεγάλο αεροσκάφος δέκτη, που πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά για την εταιρεία καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος δοκιμών και ανάπτυξης τύπου A310 ιδιοκτησίας της εταιρείας πραγματοποίησε επτά αυτόματες επαφές με αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-30A (A330 MRTT ) της βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (RAAF).

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε πέρα από τις ακτές της νότιας Ισπανίας στις 20 Ιουνίου, αν κι η εταιρεία εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου αργότερα. Οι δοκιμές κράτησαν δυο ώρες σε συνεργασία με την RAAF που αναφέρεται ότι συνεργάζεται με την Airbus για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί επίδειξη αυτόματου εναέριου ανεφοδιασμού με δέκτη ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Το σύστημα δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό στο αεροσκάφος δέκτη και έχει ως στόχο να μειώσει το φόρτο εργασίας των χειριστών των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, να βελτιώσει την ασφάλεια πτήσεων και να βελτιστοποιήσει το ρυθμό ανεφοδιασμού.

Κατά την αρχική προσέγγιση του δέκτη, ο έλεγχος του βραχίονα (boom) ανεφοδιασμού εκτελείται από χειριστή στο αεροσκάφος ανεφοδιασμού. Στην συνέχεια, με μία σειρά καινοτόμων παθητικών τεχνικών (όπως επεξεργασία εικόνας) προσδιορίζεται με ακρίβεια η θέση του σημείου υποδοχής του βραχίονα και τότε ενεργοποιείται το αυτοματοποιημένο σύστημα που παίρνει τον έλεγχο πτήσης και διατηρεί το βραχίονα ευθυγραμμισμένο με το σημείο υποδοχής του αεροσκάφους-δέκτη.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kamp
Guest
alex

https://www.youtube.com/watch?v=9eME1y6V-T4
Σύνδεσμος για Live μετάδοση της παρέλασης στην Γαλλία..