10.3 C
Athens
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Αυτόματο σύστημα καθαρισμού κάννης πυροβόλων από τη Νότιο Κορέα

- Advertisement -

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του κράτους της Νότιας Κορέας δόθηκε έμφαση στην αυτονομία του στον τομέα των πολεμικών εξοπλισμών. Σήμερα, 70 χρόνια μετά, πολλά κύρια συστήματα σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στη χώρα ενώ η Κορέα εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πολεμικού υλικού. Ένα από τα πιο ταπεινά αλλά ταυτόχρονα κρίσιμα υλικά είναι μια συλλογή αυτόματου καθαρισμού του εσωτερικού της κάννης των βαρέων πυροβόλων.

Πλήρωμα αυτοκινουμένου πυροβόλου του Νοτιοκορεατικού στρατού σε φάση συντήρησης/καθαρισμού κάννης με την παραδοσιακή μέθοδο. Η μέθοδος που είναι κοινή για το πεδινό πυροβολικό, τα άρματα μάχης και τα ναυτικά πυροβόλα απαιτεί μεγάλο αριθμό του προσωπικού, πολύ κόπο και χώρο όπως και χρόνο, που μπορεί να μην είναι εύκολο να βρεθούν σε καιρό πολέμου (φωτογραφία; υπουργείο Αμύνης Νοτίου Κορέας)

Η νοτιοκορεατική εταιρεία SOOSUNG DEFENSE INDUSTRIES LTD. έχει αναπτύξει μια ειδική συλλογή που εισέρχεται στο ένα άκρο της κάννης και κινείται αυτόνομα εντός της ενώ ταυτόχρονα εκτελεί συστηματικό καθαρισμό του εσωτερικού. Η συλλογή μοιάζει με κυλινδρικό γέμισμα και έχει διάμετρο λίγο μικρότερη της κάννης. Ειδικοί μηχανισμοί βοηθούν τη συλλογή να προχωρεί στο εσωτερικό ενώ περιστρεφόμενα σάρωθρα καθαρίζουν και λιπαίνουν το σημείο από όπου περνούν. Η διαδικασία είναι αποδεδειγμένο πως είναι πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική από την παραδοσιακή μέθοδο καθαρισμού, που απαιτεί σημαντικό αριθμό μελών του πληρώματος, είναι επίπονη και κρατάει αρκετή ώρα.

Με το σύστημα να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξή του το 1998, η SOOSUNG DEFENSE INDUSTRIES έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα στην τελειοποίησή του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6 διαφορετικές εκδόσεις της συλλογής ανάλογα με το είδος του πυροβόλου (λείας ή ραβδωτής κάννης), το διαμέτρημα (105-155 mm) ή του πυροβόλου (οβιδοβόλου, πυροβόλου άρματος μάχης ή ναυτικού πυροβόλου των 76 ή 127 mm). Η διαδικασία καταθαρισμού μπορεί να γίνει από δύο μόλις άτομα και διαρκεί κατά μέσο όρο 15 λεπτά. Δεν χρειάζεται άλλη τροποποίηση εκτός από την ανύψωση του πυροβόλου σε ορισμένο ύψος. Η συλλογή καθαρίζει αποτελεσματικά το εσωτερικό της κάννης από υπολείμματα πυρίτιδας και ξένα αντικείμενα και βοηθά αποδεδειγμένα στην καλύτερη συντήρηση και μεγαλύτερο ωφέλιμο προσδόκιμο ζωής της κάννης.

Η συλλογή RB-155 που προορίζεται για κάννες πυροβόλων των 155 mm ζυγίζει 15-20 κιλά και μπορεί να τη διαχειριστεί ένα ή δύο το πολύ άτομα. Ενεργοποιώντας και την και εισάγοντάς την στην κάννη η συλλογή προωθείται με δικά της μέσα καθαρίζοντας επισταμένα το εσωτερικό από υπολείμματα πυρίτιδας και σκόνη ή ξένα αντικείμενα (φωτογραφία; υπουργείο Αμύνης Νοτίου Κορέας)

Το πρωτότυπο του συστήματος παραδόθηκε στον Στρατό της Νοτίου Κορέας το 2009 και από τότε εδιαέρον έχουν δείξει πολλές χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, της Ευρώπης και άλλες. Δυνητικό ενδιαφέρον έχει επιδείξει το Ισραήλ, η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

(φωτογραφία; υπουργείο Αμύνης Νοτίου Κορέας)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aristidis

Τιμή?

ANDREW

περιμένουμε black friday

Spyros

Τα τζάκετ του ΕΣ έχουν ακόμα εκείνο το κορδόνι, στο ύψος της μέσης;

(κοίτα τι θυμήθηκα τώρα)

Koursaros312

Και το “παπλωματάκι” με τα κουμπάκια από μέσα, κάποιοι το λένε επένδυση.

Spyros

Μια από τις ανθεκτικότερες συζητήσεις στο χρόνο, όσο ήμουν φαντάρος, ήταν αν χωρίς την επένδυση, το τζάκετ μας έκανε πιο ζεστούς ή πιο κρύους… ειδικά σε μέρη με υγρασία.

My_name_is_Nobody

Τι φλούφλικα πράγματα είναι αυτά!
Αν δεν βάλεις μάκτρο δεν γίνεται σωστή, αντρική, δουλειά.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αμυντική βιομηχανία στα χρόνια του COVID-19: Είναι ο κρατικός προστατευτισμός το μέλλον;

Γράφει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συστημάτων Άμυνας & Ασφάλειας της Embraer SA. Jackson SchneiderΕνώ έγραφα αυτό το άρθρο, ο κόσμος αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη παγκόσμια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Το πρώτο F-16V ανοίγει φτερά και έπεται άμεση συνέχεια στα Viper!

33
Για πολλούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 Peace Xenia III και IV σε F-16V δεν είναι -ακόμη- κάτι το χειροπιαστό. Eντούτοις η διαδικασία...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 May 2016 #360

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 December #331

Αγορά

Related News

Συνεχίζουν τα “περίεργα” δρομολόγια οι Τούρκοι προς Λιβύη

Παρακολουθώντας σήμερα την αποστολή (sea guardian) του Ελληνικού Spartan νοτίως της Κρήτης, παρατηρήσαμε ότι η Τουρκία συνεχίζει σε καθημερινή σχεδόν βάση τα "περίεργα" δρομολόγια...

Αφρική: Επιστροφή στα μεσαιωνικά αστεροειδή οχυρά και άλλες ιστορίες

Ο Γαλλικός Στρατός "ξεσκονίζει" τις γνώσεις του στην οχυρωματική, όπως δείχνουν τα πράγματα, χτίζοντας έργα προστασίας από εγχειρίδια 350 και πλέον χρόνων για να...